Βόλος: Χάκαραν το Face ID του κινητού του και άδειασαν τον λογαριασμό του

Βόλος: Χάκαραν το Face ID του κινητού του και άδειασαν τον λογαριασμό του

Οι απατεώνες χρησιμοποίησαν την εφαρμογή Face ID για να αποκτήσουν πρόσβαση στο λογαριασμό του από τον οποίο μετέφεραν 4.000 ευρώ σε άλλον λογαριασμό

hacker-arthro
Θύμα χάκερ που ενεργοποίησαν μια πρωτοεμφανιζόμενη μέθοδο έπεσε ένας επιχειρηματίας από τον Βόλο, ο οποίος είδε τον τραπεζικό του λογαριασμό να αδειάζει χωρίς καν να δώσει τους απόρρητους κωδικούς του, καθώς οι δράστες μπήκαν στο e-banking του χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Face ID!

Ο επιχειρηματίας δέχθηκε στο κινητό του ένα sms από έναν άγνωστο ο οποίος του είπε ότι ήθελε να παραγγείλει προϊόντα της εταιρείας του και του ζήτησε τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού του, δήθεν για να καταθέσει το αντίτιμο. Χωρίς να υποψιαστεί τι τον περίμενε, ο επιχειρηματίας χρησιμοποίησε την εφαρμογή αναγνώρισης προσώπου για να μπει στο e-banking του και να αντιγράψει τον αριθμό ΙΒΑΝ του λογαριασμού του.

Όμως, άγνωστο με ποιον τρόπο, οι απατεώνες χρησιμοποίησαν την εφαρμογή Face ID για να αποκτήσουν πρόσβαση στο λογαριασμό του από τον οποίο μετέφεραν 4.000 ευρώ σε άλλον λογαριασμό. Ο επιχειρηματίας κατέθεσε μήνυση σε βάρος αγνώστων και η Ασφάλεια διενεργεί έρευνα για να εντοπίσει τον ή τους δράστες.



Ειδήσεις σήμερα:

Τα «στιχάκια» και τα «ρεφρέν» «έκαψαν» τον Αδαμαντίδη για το κύκλωμα κοκαΐνης

Γαλλικές φρεγάτες made in Greece προαναγγέλλει ο πρόεδρος των Ναυπηγείων Σαλαμίνας

Το πρώτο κοινό στιγμιότυπο Μάστορα και Καληφώνη - Μαζί στο κρεβάτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης