Σλοβάκα απατεώνισσα: «H ζωή μου όλη, πριν βρεθώ στη φυλακή»

Σλοβάκα απατεώνισσα: «H ζωή μου όλη, πριν βρεθώ στη φυλακή»

Το μοντέλο που βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό μιλάει για την πορεία της - Οι ημέρες της χλιδής, οι σπουδές και η επιθυμία της να πιει ξανά ποτό με τον Νίκο Παππά όταν αφεθεί ελεύθερη

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
slovaka_apatewnisa_xr
Η ζωή της Μαρίας Γκελετίκοβα μοιάζει κινηματογραφική. Κάποιοι την παρομοιάζουν με αυτήν της Ρωσίδας απατεώνισσας του Instagram Αννας Σορόκιν, η οποία εξαπάτησε την ελίτ του Μανχάταν, φυλακίστηκε και έγινε σειρά στο Netflix. Η αλήθεια είναι ότι παρουσιάζει πολλά κοινά, με τη διαφορά ότι τις απατεωνιές της τις έκανε όχι στο Μεγάλο Μήλο, αλλά στην Ελλάδα, όπου ζούσε πλουσιοπάροχα τα τελευταία δύο χρόνια ανάμεσα σε Αθήνα, Μύκονο και ολιγοήμερες εξορμήσεις σε όλη τη χώρα. Δεν δούλευε αλλά έμενε σε πολυτελή ξενοδοχεία, έτρωγε στα καλύτερα εστιατόρια, κυκλοφορούσε συνήθως με μισθωμένο ταξί, αγκαλιά με το σκυλάκι της, χωρίς να πληρώνει μία! Τι κι αν εκκρεμούσε εις βάρος της διεθνές ένταλμα σύλληψης και η φωτογραφία της φιγουράριζε στην κόκκινη λίστα των διωκτικών αρχών;
Πάτρα: Η Σλοβάκα απατεώνισσα με τα χίλια πρόσωπα την... πάτησε από οδηγό ταξί - Πώς την συνέλαβαν

Το απίστευτο είναι ότι και τον Σεπτέμβριο του 2021 είχε συλληφθεί και πάλι στην Αθήνα για απάτες, όμως αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 10.000 ευρώ. Τελικά την πάτησε από έναν οδηγό ταξί της Ναυπάκτου, ο οποίος τη μήνυσε επειδή δεν του έδωσε τα 200 ευρώ που του υποσχέθηκε. Πλέον, μέσα από το κελί της στον Κορυδαλλό, το 36χρονο μοντέλο μιλάει στο «ΘΕΜΑ» για τη ζωή της, τις κατηγορίες που τη βαραίνουν, την καθημερινότητα στη φυλακή και τις επόμενες κινήσεις της. Στέλνει δε και ένα μήνυμα στον διεθνή μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού Νίκο Παππά, ο οποίος αποκάλυψε με ανάρτησή του στο Instagram ότι τον φέσωσε και αυτόν με το ποσό των 880 ευρώ. Η ξανθιά καλλονή τού εύχεται «Καλά Χριστούγεννα» και τον καλεί να ξαναπιούν ποτό όταν θα αποφυλακιστεί!
slovaka_in__2_

Στον χώρο της μόδας

Η Μαρία Γκελετίκοβα δηλώνει μοντέλο και δικηγόρος... Για κάποιους είναι μια συνοδός πολυτελείας, ένα πανάκριβο και διεθνές escort, που ήρθε διακοπές στην Ελλάδα για να «δαγκώσει» χοντρά πορτοφόλια και έμεινε μόνιμα. Το σίγουρο είναι ότι διαθέτει εμφάνιση, πειθώ και την ικανότητα να παραμυθιάζει τους πάντες. Μίλησε στο «ΘΕΜΑ» μέσα από το κελί των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, που το μοιράζεται με δύο Κινέζες, δύο Ρωσίδες και μία γάτα με το όνομα Πίκατσου.

Μετά από μια περιποίηση από τις συγκρατούμενές της σε νύχια και μαλλιά (!) αυτοσυστήνεται: «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Μπρατισλάβα, στις όχθες του ποταμού Δούναβη, στα σύνορα μεταξύ Αυστρίας και Ουγγαρίας από έναν πατέρα στρατιωτικό, μία μητέρα νηπιαγωγό και τον αδελφό μου, διπλωματικό εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ. Από μικρή ερωτεύτηκα τον χώρο της μόδας, έτσι όταν έγινα 16 χρόνων έως τα 20 μου αποφάσισα δειλά-δειλά να ασχοληθώ επαγγελματικά με το μόντελινγκ, κάνοντας καριέρα στη Σλοβακία και την Ιταλία. Ανήκα σε παγκοσμίου φήμης πρακτορείο μοντέλων...» λέει. Στις επόμενες γραμμές παρουσιάζει και μια δεύτερη πλευρά του εαυτού της.

Αυτή της επιστήμονα-δικηγόρου: «Πάντοτε όμως αγαπούσα τα γράμματα, έτσι στα 18 μου αποφάσισα να ακολουθήσω τη Νομική στη χώρα μου όπου και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου. Το πάθος μου για τη νομική επιστήμη με οδήγησε σε σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου στη Βαρσοβία, όπου εξειδικεύτηκα στο Αστικό Δίκαιο. Ταυτόχρονα, νέα και φυσικά πάντα ερωτευμένη με τη μόδα, έγινα μάνατζερ πολύ γνωστών και επιτυχημένων fashion shows στην Μπρατισλάβα.

Κλείσιμο
Ο χώρος της μόδας με έφερε σε επαφή με αξιόλογους ανθρώπους, οι οποίοι έγιναν πραγματικοί φίλοι μου, όπως ο αρχηγός του κοινοβουλίου της χώρας μου. Το 2019 ξεκίνησα να εργάζομαι στο National Lottery Company και αργότερα σε ένα από τα πιο ισχυρά δικηγορικά γραφεία Ποινικού Δικαίου της Μπρατισλάβα». Μάλιστα, παρουσιάζει και στοιχεία για να αποδείξει ότι αυτά που λέει δεν είναι παραμύθια, αλλά πραγματικότητα.
slovaka_in__3_
Οι φωτογραφίες της Γκελετίκοβα που ανέβασε στα social media ο Νίκος Παππάς, με την υποσημείωση ότι η Σλοβάκα τού «έφαγε» 800 ευρώ

Η ζωή στην Ελλάδα

Σύμφωνα με ανθρώπους που την ξέρουν και τους δικηγόρους της Σάκη Κεχαγιόγου και Μανώλη Βαμβουνάκη, η Μαρία Γκελετίκοβα ήρθε πρώτη φορά στην Ελλάδα το προπερασμένο καλοκαίρι για διακοπές. Φέρεται να γνώρισε έναν πάμπλουτο Βρετανό, κάτοικο Βάρης, με επιχειρήσεις στα νότια προάστια και, όπως υποστηρίζει, ήταν ο άνθρωπος που της κάλυπτε όλα τα έξοδα για να ζει τη μεγάλη ζωή στην Αθήνα και τη Μύκονο. Οταν χώρισαν, ξεκίνησαν τα οικονομικά της προβλήματα και η ίδια, νομίζοντας, λέει, ότι θα της πληρώνει τη διαμονή ο πρώην σύντροφός της, έφευγε από τα ξενοδοχεία όπου έμενε και, αντί να πληρώνει, έστελνε ένα mail με δήθεν παραστατικά μεταφορών χρημάτων από εικονικούς λογαριασμούς. Μια μπερδεμένη ιστορία με πολλά κενά, που όσοι γνωρίζουν λένε πως απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Και έτσι άρχισαν οι μηνύσεις.

Δείτε το βίντεο: Η υπόθεση της Άννας Σορόκιν στο Netflix
Inventing Anna | Official Trailer | Netflix



Οταν η κουβέντα στρέφεται στο ζήτημα αυτό και στον αριθμό των μηνύσεων που έχουν κατατεθεί, η Σλοβάκα καλλονή είναι αποστομωτική. «Ούτε δέκα, δεν είναι πολλές. Θα εξοφλήσω ό,τι χρωστάω. Με το χέρι στην καρδιά», λέει. Σε ό,τι έχει να κάνει με την προηγούμενη σύλληψη στην Ελλάδα, όπου αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 10.000 ευρώ, υποστηρίζει: «Ηταν τον Σεπτέμβριο του 2021, αλλά ήταν μία παντελώς άσχετη κατηγορία που αφορούσε κάποιους άλλους, έτσι αφέθηκα ελεύθερη», αναφέρει.

Στη συνέχεια, επιστρέφει στην πρόσφατη καταδίκη της στο Αυτόφωρο της Κορίνθου που την έστειλε στη φυλακή. «Δυστυχώς δικάστηκα χωρίς να έχω δικηγόρο, παρότι ζήτησα. Περίμενα να καταβληθούν τα χρήματα, ουδέποτε είχα σκοπό να διαπράξω κανενός είδους απάτη», λέει και σπεύδει να περιγράψει την ιστορία με τον ταξιτζή της Ναυπάκτου. «Αφού δεν εισακούστηκα στο δικαστήριο, αφού ούτε δικηγόρο δεν μου επέτρεψαν να έχω, θέλω να πω σε εσάς όλη την αλήθεια. Οταν συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να πληρώσω, ζήτησα από τον οδηγό του ταξί να περιμένει και του ζήτησα τον αριθμό του γιου του, ο οποίος ήταν γνώστης ηλεκτρονικών μεταφορών. Ηρθα σε επαφή μαζί του, το παιδί ήταν ευγενέστατο και πολύ καλό και του είπα αν τα χρήματα δεν έρθουν, σε παρακαλώ, πάρε με τηλέφωνο και εάν δεν έχουν περαστεί, πάρε την Αστυνομία. Αλλωστε, την προηγούμενη διαδρομή την είχα πληρώσει, σας ξαναλέω ούτε απατεώνισσα είμαι, ούτε είχα σκοπό να διαπράξω κανενός είδους απάτη».
slovaka_in__1_
O μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς ήταν ένα από τα θύματα εξαπάτησης

Οσοι τη γνώρισαν περιγράφουν μια όμορφη και γοητευτική γυναίκα που χαρακτηρίζουν ως «απατεώνισσα με το σκυλάκι», το αγαπημένο της κατοικίδιο με το όνομα Blu που δεν αποχωριζόταν ποτέ. Μάλιστα, το αποκαλεί γιο της και λέει πως της λείπει πολύ: «Αισθάνομαι μόνη μου, γιατί δεν μπορώ να αγκαλιάσω το παιδί μου, τον γιο μου. Ο γιος μου είναι το σκυλάκι μου, η πρώτη αγκαλιά της ημέρας μου. Αισθάνομαι μόνη μου χωρίς αυτό. Ευτυχώς δεν θα μείνει μόνιμα στη φιλοζωική της Ναυπάκτου, αλλά εξουσιοδοτήθηκε ένας φίλος μου προκειμένου να τον παραλάβει έως ότου ολοκληρωθεί η περιπέτειά μου».

Η Σλοβάκα καλλονή δεν παραλείπει να απαντήσει και στον διεθνή μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά, ο οποίος την έβγαλε στα μανταλάκια του Instagram μόλις πληροφορήθηκε τη σύλληψή της αναφερόμενος και στη δική του περιπέτεια στο Κολωνάκι. «Μέσα από την καρδιά μου του εύχομαι “Καλά Χριστούγενναˮ και ελπίζω μόλις τελειώσει η περιπέτειά μου, να καταφέρουμε να ξαναπιούμε ένα ποτό».

Οι ομοιότητες με την Αννα Σορόκιν

Η ιστορία της 36χρονης Σλοβάκας φέρνει στο μυαλό όλων την απίστευτη ιστορία της Αννας Σορόκιν. Της Ρωσίδας καλλονής απατεώνισσας που έγινε σειρά στο Netflix. Πληροφορίες λένε ότι βρέθηκαν κάτω από το ίδιο κύκλωμα και μάλιστα γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί αν ισχύει αυτό. «Δεν γνωρίζω την Αννα Σορόκιν. Μου έδειξαν όμως φωτογραφίες και μου φάνηκε συμπαθής. Μόλις τελειώσει η περιπέτειά μου θα δω τη σειρά στο Netflix», λέει και στην ερώτηση πώς αποφάσισε να εμπλακεί σε μία ιστορία που έχει «εσάνς Sorokin» απαντά με νόημα: «Εγώ δεν είχα ανάγκη να κάνω καλή ζωή. Είχα μία καλή ζωή».

Επίσημα η Σλοβακία έχει ζητήσει από την Ελλάδα να εκδώσει την 36χρονη στην πατρίδα της καθώς εκκρεμούν εις βάρος της σοβαρές ποινικές διώξεις. «Θέλω να ξεκαθαρίσω ό,τι εκκρεμεί εναντίον μου στη χώρα μου, συνεπώς ναι. Ωστόσο, οι δικηγόροι μου Σάκης Κεχαγιόγλου και Μανώλης Βαμβουνάκης, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση, θα αποφασίσουν το καλύτερο για μένα».

Ο κ. Κεχαγιόγλου διευκρινίζει στο «ΘΕΜΑ» ότι «η εντολέας μου έχει αποφασίσει να μεταβεί το συντομότερο δυνατόν στην πατρίδα της, για να αντιμετωπίσει και να ξεκαθαρίσει την κατηγορία που εκκρεμεί εις βάρος της. Ταυτοχρόνως και έως την αναχώρησή της από την Ελλάδα σκοπεύει να αποπληρώσει τις οφειλές της. Αυτές είναι οι προτεραιότητές της και με αυτές ασχολείται αυτό το διάστημα. Λυπάται που η ανάγκη την οδήγησε σε παράνομες συμπεριφορές έστω και για μικροποσά και δι’ εμού ζητά συγγνώμη από τους ανθρώπους που ταλαιπώρησε. Πρόκειται για ένα μορφωμένο και συγκροτημένο άτομο, που διάφορες ατυχείς συγκυρίες στην προσωπική της ζωή την ενέπλεξαν με τον νόμο».

slovaka_in__4_
O δικηγόρος της Γκελετίκοβα, Σάκης Κεχαγιόγλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης