Κύπρος: Πυροβολισμοί αστυνομικών κατά 17χρονου στη Λεμεσό
Σύμφωνα με την αστυνομία έχει μία μικρή εκδορά - Τι ισχυρίζεται ο ίδιος
Μανώλης Καλατζής - Λευκωσία
Αστυνομικοί στη Λεμεσό δέχθηκαν επίθεση χθες βράδυ από ομάδα νεαρών, με ρόπαλα και μολότοφ. Σύμφωνα με την αστυνομία, περιπολικά είχαν σταθμεύσεει σε χώρο που κοντά υπήρχε ομάδα νεαρών. Οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με βόμβα μολότοφ η οποία εξερράγη στην οροφή του ενός περιπολικού, προκαλώντας ζημιές στην οροφή του οχήματος. Ταυτόχρονα, στη σκηνή κλήθηκε και η πυροσβεστική η οποία προσπαθούσε να σβήσει τις φωτιές σε κάδους απορριμμάτων ενώ οι αστυνομικοί δεχόντουσαν πετροβολισμό.
Αστυνομική πηγή αναφέρει ότι ένας νεαρός «οδηγούσε επικίνδυνα με ιλιγγιώδη ταχύτητα θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές» και χρειάστηκε η ρίψη προειδοποιητικών πυροβολισμών χωρίς αποτέλεσμα. Τότε, οι αστυνομικοί έριξαν νέους πυροβολισμούς προς τα ελαστικά του οχήματος με σκοπό την ακινητοποίησή του, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι ωσότου χάθηκε και η οπτική επαφή με το όχημα».
Αργότερα, η αστυνομία αναζήτησε τον ιδιοκτήτη του οχήματος και σε επικοινωνία με την ιδιοκτήτρια τους ανέφερε ότι βρισκόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου μετέφερε τον ανήλικο γιο της, ηλικίας 17 ετών, ο οποίος σύμφωνα με την ίδια έφερε τραύμα στο πρόσωπο από σφαίρα. Η αστυνομία απορρίπτει τον ισχυρισμό αυτό με αστυνομικές πηγές να αναφέρουν ότι ο ανήλικος «έφερε μικρή εκδορά δύο εκατοστών στη δεξιά παρειά που δεν οφείλετε σε σφαίρα».
Η αστυνομία εντόπισε και το όχημα σε ανοιχτό χώρο και αιτήθηκε στο Δικαστήριο ένταλμα σύλληψης του νεαρού το οποίο δεν εγκρίθηκε από το Δικαστήριο.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.