Κρήτη: Δεκάδων τόνων ο βράχος που καταπλάκωσε το δωμάτιο και σκότωσε τη 45χρονη - «Κινδυνεύει όλος ο οικισμός»

Κρήτη: Δεκάδων τόνων ο βράχος που καταπλάκωσε το δωμάτιο και σκότωσε τη 45χρονη - «Κινδυνεύει όλος ο οικισμός»

Το 2010, ένας βράχος είχε αποκολληθεί από τον λεγόμενο στην περιοχή «Πύργο» και είχε πέσει σε σπίτι - Ο ρόλος των πλημμυρών στην περιοχή και η ανησυχία των κατοίκων

kriti_katolisthisi_xr
Μεγάλη ανησυχία -εκτός από σοκ- προκάλεσε στους ντόπιους η αποκόλληση βράχου στην Αγία Φωτιά της Ιεράπετρας στην Κρήτη που είχε ως αποτέλεσμα την θάνατο μιας 45χρονης τουρίστριας και τον τραυματισμό του 10χρονου παιδιού της. 

Ο βράχος που αποκολλήθηκε από το όρος «Πύργος» πάνω από τον κόλπο της περιοχής δημιούργησε τρόμο στους κάτοικους της περιοχής. «Αν αποκολληθεί ένας μεγάλος όγκος που βρίσκεται στο σημείο και κατρακυλήσει στην πλαγιά όπως το βράδυ του Σαββάτου τότε κινδυνεύει ολόκληρος ο οικισμός» λένε οι κάτοικοι, σύμφωνα με το neakriti.

Oι κάτοικοι της Αγίας Φωτιάς αδυνατούν να χωρέσουν στο μυαλό τους τη νυχτερινή τραγωδία με την αποκόλληση βράχου που καταπλάκωσε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα από το οποίο κατάρρευση η ταράτσα και σκότωσε μια 45χρονη γυναίκα η οποία κοιμόταν στο κρεβάτι της με τον γιο της να βρίσκεται δίπλα και τον έντρομο σύζυγο να παρακολουθεί μέσα στο δωμάτιο των διακοπών του ζευγαριού μια απίστευτη σκηνή θρίλερ.

Το 2010 ένας βράχος είχε αποκολληθεί από τον λεγόμενο στην περιοχή «Πύργο», όπως αποκαλούν το σημείο οι κάτοικοι και είχε κατρακυλήσει από την δυτική πλευρά του κόλπου με αποτέλεσμα τότε να έχει «χτυπήσει» ένα σπίτι.


Δείτε φωτογραφίες από την τοπική εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ

kirit_stampede_in__2_
kirit_stampede_in__3_
kirit_stampede_in__4_
kirit_stampede_in__5_
kirit_stampede_in__6_
kirit_stampede_in__1_


Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υποχώρησαν χώματα και μετακινήθηκε ο βράχος ο οποίος κατρακυλώντας παρέσυρε και άλλους μικρότερους βράχους μαζί και έπεσαν πάνω στο μοιραίο δωμάτιο που κοιμόταν η 45χρονη τουρίστρια.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες του neakriti.gr τα εδάφη δεν αποκλείεται να μαλάκωσαν πολύ και να μετακινήθηκαν πολλά υλικά από το σημείο από τις πλημμύρες της 15ης Οκτωβρίου 2022 με αποτέλεσμα να μην συγκρατηθούν οι όγκοι που τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 29 Οκτωβρίου αποκολλήθηκαν και κατρακύλησαν από την πλαγιά καταπλακώνοντας το μοιραίο ξενοδοχείο.

Ο “φονικός” βράχος υπολογίζεται ότι είναι δεκάδων τόνων.
Κλείσιμο
AGIA-FOTIA-TRAGODIA4
AGIA-FOTIA-TRAGODIA
AGIA-FOTIA-TRAGODIA3
AGIA-FOTIA-TRAGODIA5
AGIA-FOTIA-TRAGODIA7
AGIA-FOTIA-TRAGODIA6
AGIA-FOTIA-TRAGODIA2
AGIA-FOTIA-TRAGODIA-8
AGIA-FOTIA-TRAGODIA1


Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που παρουσιάζει το cretapost, ο τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε πάνω σε δωμάτια του καταλύματος ισοπεδώνοντάς τα.

Δείτε εικόνα του πριν και του μετά:
AGIA-FOTIA-PRIN-KAI-META1
 
Ειδήσεις σήμερα:


Οι ύποπτες επενδύσεις του Ρώσου Πατριάρχη Κύριλλου στη Νορβηγία με θέα... βάσεις του ΝΑΤΟ


Ένα σύγχρονο «love story» - Καναδοί ερωτεύτηκαν σε… ασανσέρ ξενοδοχείου στην Αθήνα


Από το κύμα συμπαράστασης στην απόλυτη κατακραυγή - Το νέο «δράμα» της Μπρίτνεϊ Σπίαρς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης