Βιασμός 12χρονης: «Είπα στον Μίχο θα σου ανοίξω το λάκκο και μου απάντησε δεν μπορείς να μου κάνεις τίποτα» λέει η θεία

Βιασμός 12χρονης: «Είπα στον Μίχο θα σου ανοίξω το λάκκο και μου απάντησε δεν μπορείς να μου κάνεις τίποτα» λέει η θεία

Η κατάθεση της αδερφής της 12χρονης - «Η μητέρα μου όταν έμαθε έπαθε σοκ, έτρεμε ολόκληρη» - «Πήγε κατευθείαν να κάνει καταγγελία»

mixos-mak_2
Απόλυτη στήριξη στη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, του ανήλικου παιδιού που κατήγγειλε τη φρίκη του βιασμού και της μαστροπείας από τον κατηγορούμενο Ηλία Μίχο, έδωσαν με τις καταθέσεις τους στην ανακρίτρια η θεία και η μεγαλύτερη του κοριτσιού. Οι δυο γυναίκες υποστήριξαν ότι η 37χρονη μητέρα δεν υπήρχε περίπτωση να γνώριζε τι συνέβαινε στο παιδί της, ενώ όταν πια έμαθε πήγε αμέσως να καταγγείλει το θέμα.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά για τη συμπεριφορά του 53χρονου είναι όμως όσα φέρεται να είπε στην κατάθεσή της, στην ανακρίτρια, η θεία του παιδιού, η οποία και πρώτη ανακάλυψε τη φρίκη που ζούσε το παιδί.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω γυναίκα, που κατάθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης της μητέρας, φέρεται να είπε στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση: «Μετά από πάρα πολλή ώρα (η 12χρονη) μου είπε το pin, άνοιξα το κινητό και πάνω στον πανικό μου πήρα τον Μίχο τηλέφωνο. Του λέω ποιος είσαι εσύ που μιλάς με 11χρονο; Με ρωτούσε συνέχεια ποια είσαι εσύ και τότε του είπα εγώ είμαι αυτή που θα σου ανοίξω το λάκκο και μου απάντησε ότι δεν μπορείς να μου κάνεις τίποτα».

Η θεία του παιδιού ανέφερε ακόμη στην κατάθεσή της πως η μητέρα αγαπούσε όλα τα παιδιά της, τα λάτρευε και δεν άφηνε κανέναν να τα πειράζει. «Μετά το τηλέφωνο στο Μίχο πήρα τηλέφωνο τη μάνα της (της 12χρονης) για να της τα πω και αυτή έπαθε σοκ. Η μητέρα (...) δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γνώριζε, μόλις το έμαθε πήγε αμέσως με τον πατέρα στο Αστυνομικό Τμήμα του Κολωνού να κάνουμε καταγγελία, αλλά το Αστυνομικό Τμήμα τους έδιωξε» είπε η μάρτυρας για να προσθέσει: «Όταν τους έδιωξαν από το τμήμα, η μητέρα μου είπε ότι ο Μίχος είχε πολλές διασυνδέσεις και ίσως γι’ αυτό τους έδιωξαν. Τότε πήρα το Χαμόγελο του Παιδιού τηλέφωνο για να με κατευθύνουν».

Συνεχίζοντας η μάρτυρας, κατάθεσε ακόμη στην ανακρίτρια τα εξής: «Πότε κάνεις στη γειτονιά δεν κατάλαβε τίποτα. Το πολύ μέχρι τις 11: 30 το βράδυ καθόταν στην πλατεία της γειτονιάς η μικρή μαζί με άλλα παιδιά της γειτονιάς και αυτό όχι κάθε μέρα. Η μικρή μου είπε ότι δεν ήξεραν τίποτα η μητέρα της και ο πατέρας της. Μου είπε ότι ο Μίχος της έδειχνε τα όπλα που είχε και σε αυτήν και στον μικρότερο αδερφό της και την απειλούσε ότι αν μιλούσε στους γονείς της αυτή θα πάθουν κακό. Η μητέρα της μικρής δεν είχε καν υποψία ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο στην κόρη της. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κατηγορείται. Δεν είναι δυνατόν να κατηγορείται η μάνα γι’ αυτό το πράγμα γιατί είδα την αντίδραση της. Αποκλείεται να έχει οποιαδήποτε ανάμειξη σε αυτό. Τις επόμενες ημέρες που η μικρή ήταν πιο ήρεμη την ρώτησα πολλές φορές για τη μητέρα της και αρνήθηκε ότι η μητέρα της ήξερε οτιδήποτε. Δεν έχω καμία αμφιβολία για την μητέρα».

«Έπαθε σοκ, έτρεμε»

Από την πλευρά της η μεγαλύτερη αδελφή της 12χρονης, καταθέτοντας στην ανακρίτρια, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, τα εξής: «Μένω στη γιαγιά μου αλλά πηγαίνω πολύ συχνά στο πατρικό μου σπίτι. Η αδερφή μου δε μου είχε δώσει κανένα σημάδι. Όταν πηγαίναμε μαζί βόλτα ήταν πολύ χαρούμενη. Στο κατάστημα του κ. Μίχου πηγαίνει δύο φορές περίπου την εβδομάδα για να βγάζει ένα χαρτζιλίκι. Πήγαινε κανονικά στο σχολείο. Με τη μητέρα μου είναι πολύ αγαπημένες όπως και εγώ με τη μητέρα μου και τα λέμε όλα. Η αδελφή μου έπαιρνε 10 ευρώ από αυτή τη δουλειά και τα έφερνε σπίτι.

Η μητέρα μου όταν έμαθε όλα αυτά για τον κύριο Μίχο έπαθε σοκ, έτρεμε ολόκληρη. Όταν την ενημέρωσε η θεία μου, η μητέρα μου πήρε εμένα και ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Πήγε κατευθείαν στο Αστυνομικό Τμήμα του Κολωνού για να κάνει καταγγελία αλλά δεν την άφησαν και τελικά πήγε την επόμενη μέρα στη ΓΑΔΑ με τη θεία μου και έκανε την καταγγελία. Αρνούμαι τις κατηγορίες που βαρύνουν την μητέρα μου. Η μαμά μου ήταν πάντα σε πρώτη θέση για ότι μας συνέβαινε και πάντα μας υπερασπιζόταν όταν μας μιλούσε κάποιος άσχημα. Η μάνα μου ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο ... Παρά τα οικονομικά προβλήματα που έχουμε δε μας έχει λείψει ποτέ τίποτα. Η μητέρα μας είναι σε όλα δίπλα μας τρέχει συνέχεια για να βοηθήσει την οικογένεια της και δε μας έχει παρατημένα…».

Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμός 12χρονης: Η ΕΛΑΣ εντόπισε τον οίκο ανοχής που την πήγαινε ο Μίχος

La Repubblica: Ο Μακρόν πρότεινε στον Ντράγκι να γίνει Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

Ενεργειακή κρίση - Κομισιόν: Χωρίς πλαφόν το νέο πακέτο ρυθμίσεων κατά των υψηλών τιμών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης