Θεσσαλονίκη: «Δεν είχαμε μαχαίρια και αλεξίσφαιρα» υποστηρίζουν οι τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία φιάσκο

Θεσσαλονίκη: «Δεν είχαμε μαχαίρια και αλεξίσφαιρα» υποστηρίζουν οι τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία φιάσκο

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι πήγαν στο κατάστημα με σκοπό τη ληστεία και υποστήριξαν ότι είχαν προσωπικές διάφορες με τον ιδιοκτήτη

listia-thessaloniki
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι τέσσερις συλληφθέντες για την απόπειρα ληστείας καταστήματος με είδη κινητής τηλεφωνίας στη Θεσσαλονίκη, η οποία σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης.

Πρόκειται για τρεις Ρομά 18, 22 και 22 ετών και για έναν 22χρονο Αλβανικής καταγωγής εις βάρος των οποίων η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ληστείας, παράνομη βία, αντιποίηση, φθορά ξένης περιουσίας, σωματικές βλάβες και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, σήμερα οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι πήγαν στο κατάστημα της οδού Μοναστηρίου με σκοπό τη ληστεία και υποστήριξαν ότι είχαν προσωπικές διάφορες με τον ιδιοκτήτη. Επιπλέον, φέρεται να ανέφεραν πως ο Πακιστανικής καταγωγής ιδιοκτήτης, είχε βίαιη συμπεριφορά απέναντι σε φιλικό τους πρόσωπο και ο λόγος που πήγαν στο κατάστημα ήταν για να ζητήσουν εξηγήσεις και όχι για να το ληστέψουν.

Οι ίδιοι φέρεται πως αρνήθηκαν ότι φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα που είχαν πάνω τους το σήμα της ΕΛ.ΑΣ, ότι είχαν στην κατοχή τους μαχαίρια, πτυσσόμενη ράβδο, αεροβόλο όπλο και άλλα αντικείμενα που εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν. «Υπήρχαν μέσα στο μαγαζί, δεν ήταν δικά μας», φέρεται να υποστήριξαν. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρνήθηκαν ότι άσκησαν βία και ότι έδεσαν τον 23χρονο εργαζόμενο.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι τέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και με εγγύηση των 2.000 ευρώ.

«Έδεσαν τον υπάλληλο και τον χτυπούσαν», λέει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος

Το πώς έγινε η κινηματογραφική ληστεία, η οποία κατέληξε σε... φιάσκο, περιέγραψε στο protothema.gr, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης με είδη κινητής τηλεφωνίας στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που ειδοποίησε την αστυνομία μόλις είδε τους δράστες να μπαίνουν στο μαγαζί και να κατεβαίνουν τα ρολά ασφαλείας.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τέσσερα άτομα εισήλθαν στο κατάστημα και ανέφεραν στον 23χρονο υπάλληλο ότι πήγαν για να κάνουν έλεγχο ως αστυνομικοί. «Έπεσε η γενική ασφάλεια η οποία ήταν έξω απο το μαγαζί και δεν μπορούσαν να βρουνν τρόπο για να τη σηκώσουν. Τα ρολά έπεσαν απο βραχυκύκλωμα, όταν πιθανότατα πήγαν να κόψουν τα καλώδια απο τις κάμερες», ανέφερε, προσθέτοντας, ότι «εκείνη τη στιγμή είχα πάει στον απέναντι δρόμο να πάρω καφέ και επιστρέφωντας είδα τα τέσσερα άτομα να μπαίνουν μέσα και το ρολό να πέφτει. Αμέσως κάλεσα την αστυνομία, καθώς κατάλαβα ότι κάτι έγινε και περίμενα μαζί με έναν ακόμα άνθρωπο έξω να έρθουν οι αστυνομικοί».

Όπως περιέγραψε στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης, οι δράστες έδεσαν και χτύπησαν με μπουνιές τον 23χρονο εργαζόμενο και «όταν έπεσε το ρόλο ασφαλείας έπαθαν σοκ, με είδαν που ήμουν έξω και νόμιζαν ότι εγώ το έκλεισα. Μόλις κατάλαβαν ότι εγκλωβίστηκαν μέσα, πήγαν στον πίσω χώρο του καταστήματος και προσπάθησαν να σπάσουν μια πόρτα που πριν λίγες ημέρες την έκλεισα με σίδερα και τσιμέντα. Έκαναν χαμό στον κάτω χώρο, αλλά δεν κατάφεραν να βγουν. Μόλις αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούν να φύγουν ζήτησαν από τον υπάλληλο να κόψει μια απόδειξη και έβαλαν ένα κινητό στη σακούλα για να φαίνεται πως ήταν πελάτες», είπε.

Οι δράστες στάθμευσαν δύο αυτοκίνητα έξω από το κατάστημα, σε σημείο που δεν θα μπορούσε να τους κλείσει κάποιο άλλο όχημα και με σκοπό να μπουν μέσα στο μαγαζί, να αρπάξουν χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, όπως λέει ο ιδιοκτήτης. Επιπλέον, αναφέρει ότι ήταν συνολικά έξι άτομα και όχι τέσσερα που συνελήφθησαν.

Όπως είχε κάνει γνωστό, στις 16 Σεπτεμβρίου διαπίστωσε πως κάποια άτομα περιεργάζονταν το κατάστημα βραδινές ώρες που ήταν κλειστό και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι τέσσερις άνδρες προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, αφού εισήλθαν σε εμπορικό κατάστημα έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας φορείς αλεξίσφαιρου με διακριτικά σήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, καπέλα με γείσο και κρατώντας ασύρματο, αποπειράθηκαν, με χρήση σωματικής βίας, να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό από 23χρονο αλλοδαπό υπάλληλο.

Στην προσπάθειά τους να καταστρέψουν το καταγραφικό κύκλωμα προκειμένου να αποκρύψουν την ταυτότητά τους, προκάλεσαν βλάβη στην ηλεκτροδότηση, με αποτέλεσμα να απενεργοποιηθούν τα ρολά ασφαλείας και να εγκλωβιστούν στο εσωτερικό.

Άμεσα έφτασαν στο σημείο προστρέξαντες αστυνομικοί, οι οποίοι μετά τη σύλληψη, διενήργησαν έρευνα στους χώρους του καταστήματος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Πιστόλι τύπου αεροβόλο,
- (3) πτυσσόμενα μαχαίρια,
- (3) φορείς αλεξίσφαιρου (χωρίς αλεξίσφαιρες πλάκες) που έφεραν σήματα της Ελληνικής Αστυνομίας,
- (2) κατσαβίδια,
- Πτυσσόμενη ράβδος,
- Δεματικά καλώδια,
- Κολλητική ταινία υφασμάτινη,
- Φορητός πομποδέκτης,
- (3) καπέλα με γείσο και
- (2) ζευγάρια γάντια.

Σε έρευνες, που ακολούθησαν, στις οικίες των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 1 φορητός πομποδέκτης,
- Ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές),
- Κλειδιά αυτοκινήτων και
- 1 φωσφοριζέ γιλέκο.

Ειδήσεις σήμερα:

Συντάξεις: Διπλές αυξήσεις σε 1,3 εκατ. συνταξιούχους - Eνας στους δύο θα δει τουλάχιστον μία επιπλέον σύνταξη

Θάνος Πλεύρης: Αποκτήνωση ο ναζιστικός χαιρετισμός του πατέρα μου στο δικαστήριο μπροστά στη Μάγδα Φύσσα

Κολωνός: Ερευνάται εάν κάποιο πρόσωπο του περιβάλλοντος της 12χρονης γνώριζε τον εφιάλτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης