Θεσσαλονίκη: 50χρονη καθαρίστρια κατηγορήθηκε ότι έκλεψε κοσμήματα 25.000 ευρώ - Αθωώθηκε και ξέσπασε σε κλάματα

Θεσσαλονίκη: 50χρονη καθαρίστρια κατηγορήθηκε ότι έκλεψε κοσμήματα 25.000 ευρώ - Αθωώθηκε και ξέσπασε σε κλάματα

Η καταγγελία για τα κοσμήματα που έκαναν… φτερά έγινε το 2019 από άνδρα στο σπίτι του οποίου είχε πάει η γυναίκα για να το καθαρίσει

δικαστηριο
Σε κλάματα ξέσπασε με το άκουσμα της αθωωτικής απόφασης η 50χρονη καθαρίστρια που έκατσε στο ειδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενη ότι την ώρα που καθάριζε ένα διαμέρισμα αφαίρεσε πολύτιμα αντικείμενα και κοσμήματα αξίας 25.000 ευρώ.

Η γυναίκα με καταγωγή από την Αλβανία, ήρθε στην Ελλάδα πριν από 20 χρόνια προκειμένου να ξεφύγει από τις μεγάλες προσωπικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε και να αναζητήσει μία καλύτερη τύχη για εκείνη και τα δύο ανήλικα παιδιά της. Έχοντας μόνο τα απαραίτητα μαζί της, κατάφερε να φτάσει στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε να εργάζεται ως καθαρίστρια για να βγάλει τα προς το ζην και να μεγαλώσει με αξιοπρέπεια τα παιδιά της.

Η ζωή δεν της χαρίστηκε καθόλου αφού καθημερινά δούλευε σκληρά σε σπίτια των προαστίων της Θεσσαλονίκης - και όχι μόνο - ενώ φροντίζει να είναι πολλές ώρες δίπλα στα παιδιά της, ειδικά στην κόρη της που έχει μεγάλο ποσοστό αναπηρίας και την έχει μεγαλύτερη ανάγκη.

Τα παιδιά της μεγάλωσαν, ενηλικιωθήκαν, τελείωσαν το σχολείο και πάρα τις δυσκολίες, ξεκίνησαν τις σπουδές τους, ενώ η 50χρονη γυναίκα έφτιαξε πριν μερικά χρόνια ξανά τη ζωή της και απέκτησε ένα ακόμη παιδάκι με τον δεύτερο σύζυγό της. Όλα έδειχναν πως είχαν πάρει τον δρόμο τους μέχρι και το 2019 που κατηγορήθηκε πως έκλεψε χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα μεγάλης αξίας, από ένα σπίτι που καθάριζε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση εκδικάστηκε την Πέμπτη, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και η 50χρονη καθαρίστρια έκατσε στο ειδώλιο του κατηγορουμένου, προσπαθώντας να αποδείξει την αθωότητά της. Εκτός από τον συνήγορο υπεράσπισης, δίπλα της βρέθηκαν άνθρωποι που κατέθεσαν για την εντιμότητά της, τονίζοντας πως αυτή η γυναίκα που καθημερινά επί σειρά ετών φροντίζει για τη καθαριότητα των σπιτιών τους, δεν έχει κλέψει ποτέ οτιδήποτε κι ας έχει πρόσβαση σε αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας.

Η καταγγελία για τα κοσμήματα που έκαναν… φτερά

Ο άνδρας που το 2019 κατήγγειλε στην αστυνομία ότι του έκλεψαν αντικείμενα μεγάλης αξίας από το διαμέρισμα του και έδειξε ως κύρια ύποπτη την καθαρίστρια που βρέθηκε κατηγορούμενη, κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο πως όταν η γυναίκα πήγε στο σπίτι του για να καθαρίσει, εκείνος έλειπε εκτός Θεσσαλονίκης και αρκετές ημέρες αργότερα από τη στιγμή που επέστρεψε κατάλαβε ότι είχαν κάνει «φτερά» διάφορα τιμαλφή και προσωπικά του αντικείμενα.

Ανάμεσα σε αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν ένα ρολόι αξίας 10.000 ευρώ, μία ζώνη που στοίχιζε 2.500 ευρώ, ακριβά κοσμήματα αλλά και παπούτσια. Ο ίδιος κατέθεσε ότι τότε είχε διευθυντική θέση σε πολυεθνική εταιρεία, το μηναίο εισόδημά του ξεπερνούσε τα 10.000 ευρώ και ήταν συλλέκτης ακριβών ρολογιών και αντικειμένων αξίας που αγόραζε σε διαδικτυακές δημοπρασίες.

Όπως είπε, είχε μετακομίσει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για να αναλάβει μία θέση εργασίας με υψηλές αποδοχές και το συγκεκριμένο διαμέρισμα το βρήκε μέσω μεσιτικού γραφείου. Η κλοπή έγινε τις πρώτες ημέρες που μετακόμισε εκεί τα πράγματά του, όταν εκείνος έλειπε και πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες τεχνικές εργασίες και η καθαριότητα του χώρου από την 50χρονη.

«Οι εργασίες είχαν ολοκληρωθεί και το σπίτι ήταν καθαρό μόλις επέστρεψα. Κατάλαβα ότι μου λείπουν αρκετά προσωπικά μου αντικείμενα κάποιες ημέρες μετά, όταν άνοιγα της κούτες ή έψαχνα κάτι να φορέσω», ανέφερε στην κατάθεσή του. Αρκετούς μήνες μετά από την στιγμή που συνειδητοποίησε ότι του έλειπαν τα τιμαλφή, απευθύνθηκε στην αστυνομία και κατέθεσε μήνυση, ενώ ως κύρια ύποπτη έδειξε την 50χρονη καθαρίστρια.

Η απολογία της 50χρονης

Η 50χρονη γυναίκα ανέφερε στην απολογία της ότι είχε πάει μόνο δύο φορές για να καθαρίσει το συγκεκριμένο σπίτι. Η πρώτη ήταν όταν την ειδοποίησε η ιδιοκτήτρια και η δεύτερη όταν την κάλεσε ο άνθρωπος που νοίκιαζε το σπίτι και στη συνέχεια την κατήγγειλε.

«Δεν άνοιξα ποτέ κούτες, καθάριζα από έξω. Μάλιστα, έφυγα και δεν με πλήρωσε κανένας για την εργασία μου. Όταν έφυγα τον έπαιρνα τηλέφωνο και μου έλεγε ότι είναι για καφέ, είναι σε ραντεβού και ότι θα με πληρώσει μόλις γυρίσει. Περίμενα μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ του εξήγησα ότι έχω ανάγκη τα λεφτά και αυτός είναι ο λόγος που δουλεύω», ανέφερε αρχικά η γυναίκα. Συμπλήρωσε δε, ότι ο άντρας που την κατήγγειλε, της είχε πει να πάει και δεύτερη φορά στο σπίτι και ότι θα αφήσει 50 ευρώ στον πάγκο της κουζίνας.

«Τα πράγματα ήταν μέσα στις κούτες, δεν είχε τίποτα έξω, μόνο κάτι φωτογραφίες από τα παιδιά του. Την δεύτερη φορά μου άφησε μόνος του τα κλειδιά. Εγώ πληροφορήθηκα για την κλοπή μήνες αργότερα, όταν με πήρε η αστυνομία τηλέφωνο. Ούτε πήρα αντικείμενα, ούτε τα είδα. Και να τα έβρισκα δεν θα τα πείραζα ποτέ. Εργάζομαι ως καθαρίστρια 20 χρόνια, ποτέ δεν έχω κατηγορηθεί. Καθαρίζω πολλά πολυτελή σπίτια. Δεν ανοίγω ποτέ συρτάρια, ούτε ψάχνω», τόνισε στην απολογία της.

Η 50χρονη γυναίκα που σήμερα εργάζεται ως καθαρίστρια σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, εξήγησε στο δικαστήριο πως ζει στην Ελλάδα 20 χρόνια και ποτέ δεν έχει κάνει κάτι παράνομο. «Μεγάλωσα τα παιδιά μου με τον ιδρώτα μου και με το καθάρισμα. Με κατηγορούν άδικα και δεν το δέχομαι», είπε στο τέλος.

Κλείσιμο
Με το άκουσμα της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου, ξέσπασε σε κλάματα και χάθηκε στην αγκαλιά της φίλης της και του δικηγόρου της, ανακουφισμένη που η περιπέτειά της τελείωσε.
Ειδήσεις σήμερα:

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έπιασαν… πάτο στη βασιλική ιστοσελίδα - Το πριν και το μετά

H Google ανοίγει Cloud Region στην Ελλάδα - H επένδυση που θα προσθέσει 2,2 δισ. στο ΑΕΠ

Σεισμός στο παλάτι της Δανίας: Η βασίλισσα Μαργαρίτα αφαίρεσε τίτλους από 4 εγγόνια της!
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης