Η περιπετειώδης αποτέφρωση της σκυλίτσας Bibi - Ελπίδα για την ιδιοκτήτρια, εφιάλτης η γραφειοκρατία

Η περιπετειώδης αποτέφρωση της σκυλίτσας Bibi - Ελπίδα για την ιδιοκτήτρια, εφιάλτης η γραφειοκρατία

Αν και ήταν άμεση η παραλαβή και μεταφορά της σκυλίτσας για αποτέφρωση, ήταν μεγάλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια για την αποστολή της τέφρας στις ΗΠΑ

apotefrwtirio-2
Η ιστορία που ακολουθεί αφορά την Bibi, μια 13χρονη σκυλίτσα φυλής Κοτόν ντε Τουλεάρ και την ιδιοκτήτρια της την κυρία Σούζαν Τζόνσον.

Με ορμητήριο την Καλιφόρνια η κυρία Τζόνσον -συνταξιούχος καθηγήτρια Ψυχολογίας- ξεκίνησε τα ταξίδια ανά τον κόσμο με τη συνοδεία των δύο της κατοικίδιων, της Bibi και της Angelique. Η παρέα των τριών ταξίδεψε σε πολλές χώρες της Ευρώπης μεταξύ των οποίων την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Τον Οκτώβριο του 2021, η Angelique απεβίωσε λόγω καρδιακής ανεπάρκειας. Λίγο καιρό μετά, διαγνώστηκε η ίδια πάθηση και στην αδερφή της, τη Bibi. Παρόλα αυτά, η κατάσταση της υγείας της Bibi ήταν διαχειρίσιμη με φαρμακευτική αγωγή. Το γεγονός αυτό επέτρεψε στην κυρία Τζόνσον και στη Bibi να συνεχίσουν τα ταξίδια τους. Έτσι, προγραμματίστηκε το επόμενο ταξίδι στην Ευρώπη για τις αρχές του καλοκαιριού το 2022, διάρκειας πέντε εβδομάδων.

apotefrwtirio-3


apotefrwtirio-6
Κλείσιμο


Ο προτελευταίος σταθμός του ταξιδιού τους ήταν η Ελλάδα και τα νησιά της, η Σαντορίνη και η Μύκονος. Κατά τη διαμονή τους στη Μύκονο η κατάσταση της υγείας της σκυλίτσας επιδεινώθηκε δραματικά. Η κυρία Τζόνσον  αναγκάστηκε να μεταβεί εσπευσμένα στην Αθήνα για να αναζητήσει κτηνιατρική φροντίδα για την Bibi. Δυστυχώς η Bibi μια ώρα μετά την άφιξή της στην Αθήνα εξέπνευσε.

apotefrwtirio-5
apotefrwtirio-4


Η κυρία Τζόνσον  θέλοντας να μην αφήσει την σκυλίτσα της πίσω αναζήτησε υπηρεσίες αποτέφρωσης. Απευθύνθηκε στο Αποτεφρωτήριο Ζώων Συντροφιάς, Pet’s Heaven. Η παραλαβή και μεταφορά της σκυλίτσας για αποτέφρωση έγινε άμεσα. Το ήδη προκαθορισμένο ταξίδι της επιστροφής δεν της άφηνε το χρονικό περιθώριο να παραλάβει την τέφρα του αγαπημένου της κατοικίδιου. Η κυρία Τζόνσον  αν και επέστρεψε στην Καλιφόρνια χωρίς την αγαπημένη της έφυγε ανακουφισμένη νιώθοντας ότι η Bibi βρισκόταν σε καλά χέρια.

Οι άνθρωποι της Pet’s Heaven ανέλαβαν με επαγγελματισμό την αποτέφρωση και την αποστολή της τέφρας πίσω στην πατρίδα της ταχυδρομικά λίγες μέρες μετά.

Όταν έφτασε η ώρα της αποστολής με έκπληξη διαπιστώθηκε ότι στην Ελλάδα, ενώ είναι εφικτή και νόμιμη η αποστολή ανθρώπινης τέφρας στο εξωτερικό δεν ισχύει το ίδιο για την τέφρα ζωικής προέλευσης.

Παρά τις προσπάθειες και από τις δύο μεριές τόσο της κυρίας Τζόνσον όσο και των υπευθύνων του Αποτεφρωτηρίου Pet’s Heaven με την εμπλοκή φορέων όπως η Αμερικανική Πρεσβεία της Ελλάδας, το Αμερικανικό Προξενείο στην Ουάσιγκτον και το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών της Ελλάδας, με την προσωπική συνδρομή του προέδρου του του κυρίου Αντώνη Αλακιώτη, δεν έμεινε καμία άλλη λύση πλην της ακτοπλοϊκής αποστολής με cargo. Παρόλα αυτά, και σε αυτή τη λύση τόσο τα γραφειοκρατικά εμπόδια όσο και το κόστος ήταν μεγάλα. Όλα αυτά οδήγησαν την κυρία Τζόνσον στην απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα λίγους μήνες μετά για να παραλάβει και να μεταφέρει η ίδια την τέφρα της αγαπημένης της σκυλίτσας πίσω στη χώρα της, όπως και έγινε.

apotefrwtirio
apotefrwtirio-1


Η Σούζαν  Τζόνσον  μίλησε στο protothema.gr για όλη αυτή την ταλαιπωρία που βίωσε η ίδια μέχρι να μεταφέρει την τέφρα της αγαπημένης της σκυλίτσας πίσω στη χώρα της.

«Όταν κατάλαβα ότι η αποστολή της τέφρας απο την Ελλάδα στην Αμερική δεν μπορούσε να γίνει έχασα τον κόσμο κάτω απο τα πόδια μου. Επικοινώνησα με φορείς, την Ελληνική πρεσβεία στην Ουσασιγκτον και με την Αμερικανική στην Ελλάδα. Επικοινώνησα με τις εταιριες DHL & ACS. Απο την άλλη μεριά του Ατλαντικού, οι άνθρωποι της Pet's Heaven έκαναν τις δικές τους προσπάθειες. Δυστυχώς δεν υπήρξε αποτέλεσμα, γιατί δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο να καλύψει την περίπτωσή μου. Το μόνο που με ανακούφιζε είναι ότι η Bibi μου βρισκόταν σε καλά χέρια».

Η εκπρόσωπος του Αποτεφρωτηρίου Ζώων Συντροφιάς, κ. Κυριακή Ιωάννου, παρέδωσε στην κ. Τζόνσον  την τέφρα της σκυλίτσας και μίλησε στο protothema.gr.

«Με βάση τα λόγια του Εξυπερύ ότι «είσαι υπεύθυνος για ότι εξημέρωσες» σε μια περίπτωση σαν αυτή της κυρίας Τζόνσον, δεν αρκεί η αναγκη του ιδιοκτήτη ή η δική μας προσπάθεια να δοθεί ένα αξιοπρεπές τέλος σε ένα κατοικίδιο, χρειαζεται και η πολιτεία. Πρέπει να οριστούν οι κανόνες τουλάχιστον σε ότι αφορά την ίση μεταχείρισης του ανθρώπου και του κατοικίδιου, μέλους της οικογένειας, μπροστά στο θάνατο. Τα κατοικιδια μας το αξίζουν. Είναι θέμα πολιτισμου».

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Αποδόμησε τη ρητορική Ερντογάν, έθεσε τις «κόκκινες» γραμμές και «μίλησε» στον τουρκικό λαό

Ουκρανία: «Fake» δημοψηφίσματα για τη Δύση, σε τροχιά προσάρτησης η Μόσχα: Κίνδυνο Γ’ Παγκοσμίου «βλέπουν» στη Γερμανία

Ενεργειακή κρίση: Η Ρεβυθούσα, το μικρό νησί του Σαρωνικού που παίζει στρατηγικό ρόλο στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης