Θεσσαλονίκη: Χάος ως τις 2 τα ξημερώματα οι δρόμοι γύρω από το ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Χάος ως τις 2 τα ξημερώματα οι δρόμοι γύρω από το ΑΠΘ

Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές και μία σύλληψη - Βγήκε και η «Αύρα» στην Εγνατία

pedio_maxi_apth_xr
Σκηνές απόλυτου χάους και σοβαρά επεισόδια προκλήθηκαν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν περίπου στις 12.30 όταν ομάδα ατόμων που έφυγε από την συναυλία που ήταν σε εξέλιξη εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος - στο γρασίδι της Φιλοσοφικής, πέταξε πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούσαν την βιβλιοθήκη.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ στη συνέχεια επικράτησε πανικός και ξέσπασαν επεισόδια. Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές και μία σύλληψη.  

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 27χρονος ημεδαπός που συνελήφθη για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης δεν φέρει φοιτητική ιδιότητα.

Νύχτα επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη: Εκτεταμένα επεισόδια με πετροπόλεμο και χημικά στο ΑΠΘ


Την ίδια ώρα, χιλιάδες άνθρωποι που μέχρι τότε παρακολουθούσαν τη συναυλία, ήρθαν αντιμέτωποι με τα δακρυγόνα και έτρεχαν για να γλιτώσουν αφού η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική. "Είναι ντροπή αυτό που γίνεται", φώναζαν κάποιοι από το πλήθος, ενώ πολλοί κάλυπταν το πρόσωπό τους με τις μπλούζες τους.

episodeia002
episodeia003


Ο δεύτερος γύρος επεισοδίων

Κλείσιμο
Εκατοντάδες άτομα που έφυγαν από τη συναυλία συγκεντρώθηκαν στην οδό Εγνατία και έστησαν οδοφράγματα βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.


Επεισόδια στο ΑΠΘ (7)


Επεισόδια στο ΑΠΘ (2)


Στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία για να φτάσουν στην κεντρική είσοδο του ΑΠΘ, απέναντι από την πύλη Εμπορίου. Εκεί τα άτομα άρχισαν να πετούν πέτρες, μάρμαρα και διάφορα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, με τα ΜΑΤ να προχωρούν σε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκειμένου να τους απωθήσουν.
20220917_010052


Τα εκτεταμένα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην οδό Εγνατία, με τους διαδηλωτές να εκτοξευουν διαρκώς πέτρες, μάρμαρα ακόμη και βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς των ΜΑΤ, ενώ τα χημικά έπεφταν βροχή για να τους απωθήσουν.

episodeia0011


Σε ετοιμότητα ήταν και το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ. (Αύρα) το οποίο επιχείρησε αρκετές φορές για να διαλυθεί το πλήθος, ωστόσο οι διαδηλωτές συνέχιζαν να στήνουν οδοφράγματα και να επιτίθενται στους αστυνομικούς. Η κατάσταση ηρέμησε σχεδόν μια ώρα αργότερα όταν τα άτομα έφτασαν στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου.


Επεισόδια στο ΑΠΘ (8)


Επεισόδια στο ΑΠΘ (9)


Η αστυνομία πραγματοποίησε προσαγωγές ατόμων.

Επεισόδια στο ΑΠΘ (1)



episodeia001
episodeia004
episodeia005
episodeia006
episodeia007
episodeia008


Επεισόδια στο ΑΠΘ (6)



episodeia0014
episodeia0013
episodeia0012
episodeia0010
episodeia009

Επεισόδια στο ΑΠΘ (5)


Επεισόδια στο ΑΠΘ (4)



Τα σοβαρά επεισόδια που ξεκίνησαν από την κεντρική πύλη του ΑΠΘ, έλαβαν τέλος λίγο πριν τις 02.00 πάνω από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου. Το κομμάτι της οδού Εγνατία που είχε κλείσει, δόθηκε πριν από λίγο στην κυκλοφορία. 


Ειδήσεις σήμερα:

Ζέστη και υγρασία σήμερα και αύριο - Αλλάζει ο καιρός από Δευτέρα

Ποιοι και πόσοι ωφελούνται από τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ - Αναλυτικά παραδείγματα

Τις 24 ώρες ξεπερνά πλέον η αναμονή για όσους θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής στην Ελισάβετ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης