Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε γιατί απείλησε την γυναίκα του με μαχαίρι - Νόμιζε ότι «κρυφοκοιτούσε» τους γείτονες που έκαναν σεξ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε γιατί απείλησε την γυναίκα του με μαχαίρι - Νόμιζε ότι «κρυφοκοιτούσε» τους γείτονες που έκαναν σεξ

Ο 38χρονος από τη Θεσσαλονίκη κρίθηκε ένοχος για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απειλή και εξύβριση - Αν και αρχικά καταδικάστηκε σε 21 μήνες φυλάκιση εν τέλει θα μείνει στη φυλακή για δύο μήνες και το υπόλοιπο της ποινής θα έχει αναστολή για τρία χρόνια

maxairi
Ένοχος κρίθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ένας 38χρονος που απείλησε με μαχαίρι την 28χρονη σύζυγό του και επιχείρησε να την χτυπήσει, επειδή νόμιζε ότι «κρυφοκοιτούσε» από το παράθυρο ένα ζευγάρι που έκανε σεξ στο απέναντι διαμέρισμα!

Ο 38χρονος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απειλή και εξύβριση και του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 21 μηνών. Το δικαστήριο αποφάσισε ο κατηγορούμενος να εκτίσει δύο μήνες και να ανασταλεί το υπόλοιπο της ποινής επί τριετία, ωστόσο η έφεση του έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, υπό την επιβολή του περιοριστικού όρου της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε μήνα.

Όπως ανέφερε η γυναίκα στο δικαστήριο, όλα ξεκίνησαν περίπου στις 4 το απόγευμα της Τρίτης, στο διαμέρισμα που διαμένουν στην περιοχή της Σταυρούπολης, όταν ο 38χρονος σύζυγός της την είδε στο παράθυρο και παρατήρησε ότι στο απέναντι σπίτι οι γείτονες έκαναν σεξ με ανοιχτά παντζούρια και μπαλκονόπορτες. «Με είδε στο παράθυρο και είπε ότι κοιτάω γυμνούς ανθρώπους που συνουσιάζονται. Τότε άρχισε να με βρίζει, να με λέει π... α και μετά έφυγε από το σπίτι. Η κόρη και ο γιος μου ήταν στο δωμάτιο», κατέθεσε η γυναίκα που έχει καταγωγή από την Ρωσία.

Στη συνέχεια περιέγραψε ότι μόλις ο σύζυγός της επέστρεψε στο σπίτι στις 10 το βράδυ, ξεκίνησε πάλι να της αναφέρει το περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα. «Του είπα ότι δεν είναι έτσι όπως τα νομίζει. Μετά μου ανέφερε ότι του έστειλε μήνυμα μια γνωστή μου και του είπε ότι είχα συνεννοηθεί με κάποιον άλλον άντρα. Ύστερα πήρε ένα μαχαίρι και με απείλησε. Μόλις σηκώθηκε να πάει στο σαλόνι να πάρει το κινητό, βρήκα την ευκαιρία και κατέβηκα στην είσοδο της πολυκατοικίας. Με ακολούθησε και μόλις κατέβηκε κάτω μου είπε να φύγω και με χτύπησε με κλωτσιά στην κοιλιά», είπε η γυναίκα, σημειώνοντας ότι στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία.

Έντεκα χρόνια θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Η 28χρονη κατέθεσε στο δικαστήριο, ότι με τον σύζυγό της, ο οποίος έχει καταγωγή από την Αλβανία, είναι παντρεμένοι 12 χρόνια και την κακοποιεί τα τελευταία 11 χρόνια, κυρίως γιατί ζηλεύει παθολογικά. Η ίδια έχει απευθυνθεί στην αστυνομία και μάλιστα χρειάστηκε να μείνει σε δομές για κακοποιημένες γυναίκες. Το ζευγάρι έχει τέσσερα ανήλικα παιδιά, με το μεγαλύτερο να είναι 9 ετών και το μικρότερο 29 μηνών.

«Φοβάμαι για την ζωή μου και τα παιδιά, με απείλησε με το μαχαίρι. Μου έχει επιτεθεί ξανά στο παρελθόν απλώς των συγχώρεσα. Μου έλεγε θα αλλάξει, αλλά δεν έγινε. Ζηλεύει χωρίς λόγο», είπε η 28χρονη, τονίζοντας ότι υφίσταται αυτήν την συμπεριφορά από την ηλικία των 17 ετών.

Κλείσιμο
Όπως ανέφερε στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο είχε αναγκαστεί να φύγει από το σπίτι καθώς ο σύζυγός της την είχε χτυπήσει την ώρα που θήλαζε το μωρό τους. «Με είχε χτυπήσει με το πόδι στο κεφάλι, ενώ θήλαζα το μωρό στο κρεβάτι. Παλι ήταν από ζήλια γιατί έλεγε ότι είδε κάποιον να με κοιτάει έξω στον δρόμο. Είχα κάνει ασφαλιστικά μέτρα και απευθύνθηκα τέσσερις φορές στην αστυνομία», είπε, προσθέτοντας ότι έχει φιλοξενηθεί τρεις φορές στο παρελθόν σε δομές φιλοξενίας για κακοποιημένες γυναίκες.

Τι είπε ο κατηγορούμενος

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος παρουσίασε τον εαυτό του ως έναν αξιοπρεπή άνθρωπο που δουλεύει σκληρά από το πρωί μέχρι το βράδυ για να συντηρήσει την οικογένειά του και δεν προκαλεί φασαρίες. Είπε, μάλιστα, ότι αποφεύγει τους καβγάδες και υποστήριξε ότι δεν χτυπάει την σύζυγό του, αλλά ότι την αγαπάει περισσότερο και από τους γονείς της.

Μιλώντας για τα καταγγελόμενα γεγονότα της Τρίτης, είπε πως ήταν ένα ζευγάρι στο απέναντι διαμέρισμα που "έκανε ότι έκανε με ανοιχτά παντζούρια" και ότι δεν χτυπησε την σύζυγό του πάρα μόνο της μίλησε. «Δεν είναι ζήλια ένας που κάνει έρωτα, θα μπορούσε να κλείσει τα παντζούρια. Ήθελα να μιλήσω στον γείτονα, να του πω "σε παρακαλώ έχω παιδιά και δεν θέλω να βλέπουν αυτό το πράγμα», ανέφερε.

Όπως είπε, ο ίδιος είναι μουσουλμάνος και η σύζυγός του χριστιανή, ωστόσο έχει πρόβλημα όταν την βλέπει να διαβάζει βιβλία για τον Ιεχωβά και εκείνη την ώρα να μην φροντίζει τα παιδιά τους.

«Με απειλεί ότι θα βάλει τα παιδιά στο ίδρυμα και ότι θα φύγει, ότι την χτυπάω και θα μου κάνει μηνύσεις. Δεν την χτύπησα. Είναι καλή μάνα, όμως έχει πρόγραμμα κάθε καλοκαίρι να φέρνει την αστυνομία. Δεν την άγγιξα γιατί γνωρίζω τι θα πάθω, είμαι συνέχεια με το άγχος γιατί με απειλεί. Είμαι κύριος", ανέφερε. "Δεν έχω πρόβλημα με την γυναίκα μου. Είμαι 38χρονων, αποφεύγω όλες τις φασαρίες. Το μόνο που της έχω ζητήσει είναι να με σέβεται, δεν ζήτησα ποτέ τίποτα άλλο, ούτε λεφτά», είπε με δάκρυα.





Ειδήσεις σήμερα:

Κομισιόν: Προτείνει πλαφόν στο φυσικό αέριο και ανώτατο όριο στα έσοδα εταιρειών ηλεκτρικού ρεύματος

Πούτιν: Τέλος στο ρωσικό φυσικό αέριο αν μπει πλαφόν στις τιμές

Ρούλα Πισπιρίγκου: Εδώλιο για δύο κακουργήματα «δείχνει» ο εισαγγελέας για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης