Δίκη Φιλιππίδη: Η Ελπίδα Νίνου καταθέτει σήμερα - Η στήριξη στον σύζυγό της

Δίκη Φιλιππίδη: Η Ελπίδα Νίνου καταθέτει σήμερα - Η στήριξη στον σύζυγό της

Αναμένεται να αποδώσει τις καταγγελίες σε βάρος του συζύγου της σε πικρίες και εμμονές των γυναικών που αποφάσισαν να στραφούν εναντίον του

ninou-filippidis
Πλήρη στήριξη στον κατηγορούμενό σύζυγό της, Πέτρο Φιλιππίδη, για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δυο απόπειρες βιασμού, αναμένεται να παράσχει σήμερα η Ελπίδα Νίνου, καταθέτοντας στη δίκη του γνωστού ηθοποιού, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η κατάθεση της κ. Νίνου, η οποία έχει σταθεί στο πλευρό του ηθοποιού και συζύγου της καθ’ όλη της διάρκεια της πολύμηνης ακροαματικής διαδικασίας αλλά και κατά το στάδιο των εισαγγελικών και ανακριτικών ερευνών που προηγήθηκαν, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Όπως όλα δείχνουν, πάντως, η μάρτυρας δεν θα παρεκκλίνει από τα όσα είχε υποστηρίξει κατά το στάδιο της προδικασίας, για τις τρεις γυναίκες που κατήγγειλαν τον σύζυγό της για τόσο βαριά σεξουαλικά εγκλήματα. Εν ολίγοις, η ίδια είχε αποδώσει τις καταγγελίες σε βάρος του συζύγου της σε πικρίες και εμμονές των γυναικών που αποφάσισαν να στραφούν εναντίον του.

«Τον είχε ερωτευτεί»

«Αυτό αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση στη συμπεριφορά της, ήταν ότι είχε θρασύτητα, ότι ήταν παρορμητική, δε σεβόταν τα όρια των άλλων και παρενέβαινε πολλές φορές στις προσωπικές συζητήσεις άλλων, χωρίς κανένα λόγο, πράγμα που δημιουργούσε στους άλλους απορία και αμηχανία» είχε καταθέσει στην ανάκριση η κ. Νίνου για την πρώτη ηθοποιό που είχε καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό. «Χωρίς κανένα λόγο και απρόσκλητη, έμπαινε στα καμαρίνια των ηθοποιών με τους οποίους δεν είχε καμία σχέση με τη δικαιολογία ότι είχε έρθει για να δει τη μητέρα της», είχε αναφέρει η σύζυγός του Πέτρου Φιλιππίδη στην ανακρίτρια για να προσθέσει: «Το 2008 η καταγγέλλουσα άρχισε να παίρνει τηλέφωνο τον σύζυγό μου. Όταν ρώτησα γιατί συνέβαινε αυτό, μου απάντησε ότι λόγω της γνωριμίας τους από τη σχολή όπου δίδασκε ο σύζυγός μου και αυτή ήταν μαθήτρια, ενδιαφερόταν γι’ αυτόν και ήθελε να δει τι κάνει. Εγώ όμως είχα καταλάβει ότι μάλλον αυτή είχε ερωτευτεί τον σύζυγό μου. Μια ηθοποιός μού είχε πει ότι είχε δει μια φορά την καταγγέλλουσα να κλαίει στις τουαλέτες και όταν τη ρώτησε τι είχε εκείνη της απάντησε αναφερόμενη στον σύζυγό μου, «εγώ τον αγαπάω και αυτός δε μου μιλάει».

Καταθέτοντας για την ίδια γυναίκα, η μάρτυρας είχε όμως αναφερθεί και σε ένα περιστατικό, για οποίο, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, έχει γνώση και ο Σπύρος Μπιμπίλας. Χαρακτηριστικά η κ. Νίνου είχε αναφέρει: «Το 2011 με κάλεσε ο Σπύρος Μπιμπίλας να δω την παράσταση στην οποία έπαιζε ο ίδιος και όπως παρακολουθούσα, ήρθε και έκατσε δίπλα μου η μητέρα της καταγγέλλουσας (σ.σ η οποία είναι ηθοποιός και είχε συνεργαστεί με τον κατηγορούμενο). Όταν τελείωσε η παράσταση και βγήκαμε έξω οι τρεις μας, δηλαδή εγώ ο Μπιμπίλας και η μητέρα της καταγγέλλουσας και τη ρωτήσαμε και εγώ και ο Σπύρος τι συμβαίνει με την κόρη της αφού της εξιστόρησα όλα τα ανωτέρω και τη συμπεριφορά που είχε απέναντι στον Πέτρο, χωρίς να μπορεί να δώσει κάποια εξήγηση, μου είπε: «δεν ξέρω, δε μου έχει πει τίποτα». Εγώ, της ζήτησα ως μητέρα της να επέμβει και να της ζητήσει να σταματήσει αυτή τη συμπεριφορά απέναντι σε εμένα και τον Πέτρο. Μετά από λίγες ημέρες τηλεφώνησα στον Σπύρο Μπιμπίλα και τον ρώτησα αν έμαθε κάτι και μου είπε, «δε μας λέει, μας λέει ότι τον Πέτρο τον έχει σαν πατέρα της».

«Ψέμα»

Σχετικά με τη δεύτερη ηθοποιό, η οποία είχε καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού της το 2010, η κ. Νίνου είχε υποστηρίξει τα εξής κατά την ανάκριση: «Όσον αφορά στη δεύτερη καταγγέλλουσα θέλω να αναφέρω ότι χρησιμοποιεί ένα ψέμα, για να μπει στον χώρο, δηλαδή, ότι είναι ανιψιά του δικηγόρου μεγαλομέτοχου καναλιού, καθώς επίσης ισχυρίζεται ότι ο σύζυγός μου εκμεταλλευόμενος τη σχέση του με μεγαλομέτοχο του καναλιού την έκοψε από δυο σίριαλ του εν λόγω καναλιού, στα οποία κατά τους ισχυρισμούς της, είχε επιλεγεί να εργασθεί ως ηθοποιός».

Καταθέτοντας τέλος για την τρίτη γυναίκα που κατηγορεί τον σύζυγό της για απόπειρα βιασμού μέσα στο αυτοκίνητο του, η κ. Νίνου είχε επιχειρήσει να πλήξει την αξιοπιστία της καταγγελίας της, καταθέτοντας τα εξής: «Ως προς την τρίτη καταγγέλλουσα θέλω να αναφέρω πως δεν την γνωρίζω. Θέλω όμως να πω ότι τα καθίσματα του αυτοκινήτου που είχαμε τότε και ήταν ένα μαύρο τζιπ, ήταν μαύρα και όχι ανοιχτόχρωμα, όπως αναφέρει στην κατάθεσή της. Όταν δε, κλειδώνει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να ανοίξουν την πόρτα και να βγουν από αυτό. Δε μπορεί όμως κάποιος άλλος να ανοίξει την πόρτα απ’ έξω και να μπει σε αυτό. Το κλείδωμα δε, του αυτοκινήτου γίνεται αυτόματα και δεν χρειάζεται καμία ενέργεια του οδηγού».


Ειδήσεις σήμερα:

Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Τουρκία: Η κυριαρχία των ελληνικών νησιών δεν αμφισβητείται

Η Ζιζέλ και ο Τομ Μπρέιντι «δεν έχουν συμφιλιωθεί ακόμα» παρά την επιστροφή της στη Φλόριντα

Κολωνάκι: Γόνος γνωστής οικογένειας στον χώρο της ένδυσης ο 35χρονος που έπεσε στο κενό από τον 3ο όροφο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης