Δίκη Φιλιππίδη: «Αφού απέτυχε να τη βιάσει μετά την απειλούσε», λέει φίλη της δεύτερης καταγγέλλουσας

Δίκη Φιλιππίδη: «Αφού απέτυχε να τη βιάσει μετά την απειλούσε», λέει φίλη της δεύτερης καταγγέλλουσας

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της η μάρτυρας αναφέρθηκε και στη δική της συνεργασία, το 2016, με τον Πέτρο Φιλιππίδη στο Εθνικό Θέατρο - «Τι με κοιτάς;» είπε εκνευρισμένος σε πρόσωπο από το κοινό

filippidis-arthro
Για απειλές, χυδαία μηνύματα αλλά και για ένα άγριο σκηνικό σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος της φίλης της από τον Πέτρο Φίλιππίδη, έκανε σήμερα λόγο στην κατάθεσή της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, μάρτυρας φίλη της δεύτερης γυναίκας που είχε καταγγείλει τον γνωστό κωμικό και θιασάρχη για απόπειρα βιασμού της.

Το διερευνώμενο περιστατικό με την απόπειρα βιασμού της νεαρής ηθοποιού έλαβε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, χώρα το 2010 μέσα σε θεατρικό καμαρίνι και ενώ η καταγγέλλουσα είχε συναντηθεί με τον Π. Φιλιππίδη στο πλαίσιο επαγγελματικής συνεργασίας που θα ξεκινούσαν.

Σήμερα, στη δίκη του Π. Φιλιππίδη η μάρτυρας αναφέρθηκε σε όλα όσα η φίλη της και καταγγέλλουσα της είχε πει για την επίμαχη συνάντησή της με τον ηθοποιό, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι και εκείνη είχε συνεργαστεί μαζί του το 2016. Δηλαδή, έξι χρόνια μετά τη διερευνώμενη επίθεση και ενώ είχε ενημερωθεί για αυτή από την φίλη της και συνάδελφό της.

«Μου είπε πως της άνοιξε τα πόδια εκείνη φώναζε προσπαθούσε να τον απωθήσει. Στην προσπάθειά της να ξεφύγει χτύπησε και έτσι ο κατηγορούμενος βρήκε την ευκαιρία να την πλησιάσει ξανά. Έφτασε στην πόρτα και της είπε ότι θα την καταστρέψει. Κατάφερε να φύγει», κατάθεσε χαρακτηριστικά η μάρτυρας για το σκηνικό της καταγγελλόμενης απόπειρας βιασμού για να προσθέσει: «Είχα απέναντι μου έναν άνθρωπο που ήταν παρά πολύ αναστατωμένος. Της είπα να ηρεμήσει και πως θα δούμε τι θα κάνουμε. Εκείνη την ώρα χτύπησε το κινητό της. Είδαμε ότι ήρθε ένα μήνυμα από τον κ. Φιλιππίδη. Ήταν παρά πολύ αισχρό. Ίσως το πιο αισχρό που έχω δει ποτέ. Ζητούσε να γίνουν σεξουαλικές πράξεις και της έλεγε ότι δεν θα του ξεφύγει την επόμενη φορά».

Μάλιστα, η μάρτυρας σε ερώτηση για το εάν είχε συμβουλέψει τη φίλη της να καταγγείλουν τον Π. Φιλιππίδη, το 2010, απάντησε: «Ντρέπομαι πολύ γι’ αυτό αλλά δεν το σκέφτηκα. Ο κ. Φιλιππιδης ήταν ένας πολύ ισχυρός άνθρωπος. Εκείνη τη στιγμή δεν το πίστευα ότι συμβαίνει αυτό το πράγμα. Δεν έπρεπε να το διαχειριστώ έτσι. Προσπαθούσα να παρηγορήσω τη φίλη μου. Δεν σκέφτηκα καν να κάνουμε καταγγελία. Συγγνώμη Σ. που δεν το σκέφτηκα».

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της η μάρτυρας αναφέρθηκε και στη δική της συνεργασία, το 2016 με τον Π. Φιλιππίδη στο Εθνικό Θέατρο αλλά και σε ευχετήριο μήνυμα που του είχε στείλει μετά τα όσα της είχε εκμυστηρευτεί η φίλη της.

Κλείσιμο
Στην κατάθεσή της είπε για τον κατηγορούμενο ηθοποιό: «Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία. Έχει ταλέντο. Είχαμε μια καλή, τυπική σχέση. Δεν συνεργαστήκαμε ξανά. Το 2017 με πήρε η βοηθός του τηλέφωνο να συνεργαστούμε αλλά είχα κλείσει άλλου». Ωστόσο, όπως ανέφερε η μάρτυρας όταν άκουσε την πρόταση για συνεργασία ταράχτηκε διότι είχε μάθει για κακοποιητικές συμπεριφορές του Π. Φιλιππίδη και εξωσυζυγικές σχέσεις, όμως, όπως είπε, οι συνάδελφοι της, της έλεγαν ότι «στο Εθνικό Θέατρο δεν θα μπορούσε να κάνει τέτοια πράγματα».

Σε ό,τι αφορά στα ευχετήρια μηνύματα που φέρεται η ίδια να είχε στείλει στον κατηγορούμενο σήμερα συνάδελφό της, η μάρτυρας είπε: «Στη Θεσσαλονίκη σε περιοδεία μου έκαναν πλάκα ότι είναι η γιορτή Πέτρου και Παύλου. Επειδή το παιδί που φλέρταρα τότε και μετέπειτα σύντροφος μου λεγόταν Παύλος έστειλα μήνυμα και στους δυο».

Εισαγγελέας: Μου προκαλεί εντύπωση που ενώ έχει συμβεί κάτι τόσο σοβαρό στη φίλη σας συνεργαστήκατε μαζί του;

Μάρτυρας: Το να είσαι ηθοποιός είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά. Είχα συμβόλαιο με το Εθνικό, δεν είμαι από πλούσια οικογένεια, δεν είχα δυνατότητα να μη δουλέψω. Όταν τα πράγματα είναι τόσα δύσκολα μπορεί να προδώσεις την αλληλεγγύη σου.

Εισαγγελέας: Την πήρατε;

Μάρτυρας: Ναι την ενημέρωσα αμέσως. Μου είπε να πάω μα δουλέψω, ότι θα είναι στο Εθνικό και θα είναι προστατευμένο το περιβάλλον.

Πάρεδρος: Τα ευχετήρια μηνύματα;

Μάρτυρας: Ήταν διπλωματικό κάπως. Για να μην εκληφθεί ως προσωπική η απόρριψη.

Ο εκνευρισμός του Πέτρου Φιλιππίδη στη σημερινή δίκη - «Τι με κοιτάς;» είπε σε πρόσωπο από το κοινό

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος έδειχνε σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας στη δίκη του για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών συναδέλφων του.

Ο κατηγορούμενος ηθοποιός, τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της δίκης του, ακούστηκε για πρώτη φορά να παρεμβαίνει. Ειδικότερα, προς το τέλος της σημερινής διαδικασίας και σε μια διακοπή της δίκης σηκώθηκε από τη θέση του, πλησίασε έναν άντρα από το κοινό και του είπε: «τι με κοιτάς;». Ο άνδρας του απάντησε «κάνετε κάποιο λάθος κύριε» και τότε ο κατηγορούμενος ηθοποιός αποχώρησε εκνευρισμένος.

Νωρίτερα, ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε ακουστεί να μιλάει στη δικαστική αίθουσα , την ώρα που κατέθετε μάρτυρας, ζήτησε από τους δικηγόρους του να παρέμβουν και να τη διακόψουν. Εκείνη τη στιγμή βέβαια η μάρτυρας αναφέρονταν σε διάφορες φήμες και κουτσομπολιά που ακούγονταν για τον ηθοποιό, πολύ πριν οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης ώστε να δικαστεί για τις τρεις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, έπειτα από καταγγελίες γυναικών συναδέλφων του για απόπειρες βιασμού τους αλλά και για έναν βιασμό.



Ειδήσεις σήμερα: 

Κοντολέων: Δεν ενημερωνόταν το Μαξίμου για επισυνδέσεις - Ρουμπάτης: Ακούγαμε «εμμέσως» Σαγιά - Πιτσιόρλα για τη Ζάκυνθο

«Λυπάμαι που δεν πρόλαβα ένα χορό μαζί σου» - Συγκίνησε ο επικήδειος του αρχηγού των Δοκίμων για τη Θάλεια

Κορωνοϊός - ΕΜΑ: Συστήνει την κυκλοφορία των προσαρμοσμένων εμβολίων Pfizer και Moderna για την Omicron
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης