Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τους κανόνες ομορφιάς

Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τους κανόνες ομορφιάς

Συγκεντρώνουμε υπογραφές για να αλλάξει ο κώδικας δεοντολογίας και να είναι οι influencers υποχρεωμένοι να ενημερώνουν τους followers τους όταν έχουν επεξεργαστεί την εικόνα τους σε διαφημιστικά post, ώστε να μην δημιουργούνται ανέφικτα πρότυπα.

dove1

Sponsored Content

Στην αρχή, το «πείραγμα» των φωτογραφιών μοιάζει με παιχνίδι. Χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις φωτογραφίας και τεχνολογίας, ο εαυτός μας εμφανίζεται στα social media στην καλύτερή του εκδοχή, με λίγο πιο μακριά μαλλιά, χωρίς σακούλες κάτω από τα μάτια, με αστραφτερό χαμόγελο και λιγότερα κιλά. Και σύντομα αρχίζει η υπερβολή. Άλλωστε υπάρχουν φίλτρα για τα πάντα. Για να δείχνουν πιο μακριά τα πόδια, για να φαίνονται σμιλευμένοι οι κοιλιακοί, για να σβήσουν οι ατέλειες του δέρματος.
Οι περισσότεροι έχουμε στον περίγυρό μας νεαρές κοπέλες, έφηβες κατά κύριο λόγο, που βελτιώνουν σημαντικά τις φωτογραφίες τους προτού τις ανεβάσουν στο προφίλ τους, ώστε να μοιάσουν όλο και περισσότερο στα πρότυπά τους που έχουν ψηλά ζυγωματικά, λεπτή μέση, και ζουμερά χείλη.


Τι είναι όμορφο και αποδεκτό
Χιλιάδες άψογες εικόνες των προτύπων, κυρίως των influencers, περνούν καθημερινά από τα μάτια των κοριτσιών αλλά και των αγοριών ασκώντας επιρροή και ορίζοντας τους κανόνες ομορφιάς. Κανείς δεν μπορεί να τις αγνοήσει αφού είναι ανέφικτο να απέχεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την σύγχρονη πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί.

Αυτό όμως που δείχνει διασκεδαστικό σε πρώτη φάση πολύ συχνά αφήνει μια δυσάρεστη γεύση. Κάποια κορίτσια νιώθουν ότι η αληθινή τους εικόνα δεν είναι επαρκής και πως δεν πρόκειται να έχουν αποδοχή αν δεν μοιάζουν με το ιδανικό τους. Και ίσως να αποφεύγουν πια ακόμη και να βγουν από το δωμάτιο τους.


Το κυνήγι του μη εφικτού
Μα, τα φίλτρα και οι παρεμβάσεις στις φωτογραφίες είναι φανερές, θα έλεγε κάποιος. Ξέρουμε ότι δεν είναι απολύτως αληθινό αυτό που βλέπουμε. Είναι έτσι όμως; Πολλές φορές τα φίλτρα είναι μη διακριτά και αλλοιώνουν την εικόνα με έναν ακόμη πιο ύπουλο τρόπο δημιουργώντας μη εφικτά όνειρα σε πολλές κοπέλες. Οι influencers γνωρίζουν πολύ καλά τους κανόνες του παιχνιδιού και φροντίζουν τα αποτελέσματα να είναι άψογα χωρίς όμως να φαίνονται οι παρεμβάσεις. Ταυτόχρονα δίνουν πολλές συμβουλές για να τους μοιάσεις. Ή για να κρύψεις τις ατέλειές σου. Πάντως όχι για να αποδεχτείς και να χαρείς την δική σου ομορφιά, που υπάρχει και περιμένει να αποκαλυφθεί.

Κλείσιμο
Η επίδραση της ψεύτικης τελειότητας τους στις ζωές των νέων γυναικών είναι μεγάλη. Σύμφωνα με έρευνα που έκανε η Kukuvagia Ltd, τον Δεκέμβριο του 2021, σε κορίτσια 10-17 ετών, το 80% των κοριτσιών 10-17 ετών θα άλλαζαν την εικόνα τους με φίλτρα, για να μοιάσουν στα άτομα που ακολουθούν πιστά, δηλαδή, τους influencers. Είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που κινητοποίησε την Ogilvy και το Dove να δημιουργήσουν μια καμπάνια που απευθύνεται προς όλους τους influencers ζητώντας τους να δηλώνουν κάθε φορά που ανεβάζουν επεξεργασμένη εικόνα τους στα social media, ώστε να βοηθήσουν τα νέα κορίτσια να δουν την αληθινή ομορφιά, πίσω από τα φίλτρα. Άλλωστε, για το Dove η ομορφιά είναι πηγή αυτοπεποίθησης και όχι άγχους.


Η υπογραφή μας είναι σημαντική
Η καμπάνια μπήκε στο Μετρό και τις στάσεις λεωφορείων, διαδόθηκε και συζητήθηκε ενώ ταυτόχρονα στα social media του Dove, ένα video καλεί όλους μας να στηρίξουμε τον σκοπό του και έμπρακτα: μέσα από το www.dearinfluencers.gr το brand συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή υπογραφές. Ο στόχος είναι με τις υπογραφές αυτές, να αλλάξει ο κώδικας δεοντολογίας και να είναι οι influencers υποχρεωμένοι να ενημερώνουν τους followers τους όταν έχουν επεξεργαστεί την εικόνα τους σε διαφημιστικά post.

Ακολουθείστε το Dove στο facebook στο instagram και στο youtube

#Dove #DearInfluencers

Dove | Αγαπητοί Influencers
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης