Πάτρα - Λέων: Από την αρχή επέλεξα να υπερασπιστώ την επιστήμη μου και την αλήθεια

Πάτρα - Λέων: Από την αρχή επέλεξα να υπερασπιστώ την επιστήμη μου και την αλήθεια

Ο ιατροδικαστής απάντησε στις κατηγορίες της Ρούλας Πισπιρίγκου προς το πρόσωπό του για την έκταση που έχει δώσει στην υπόθεση της Πάτρας - Κατά της παιδοψυχολόγου που την επισκέφτηκε στη φυλακή και των ΜΜΕ, στρέφεται η 33χρονη, η αδερφή και η μητέρα της, με κοινή τους ανακοίνωση

iatrodikastis_leon
Τη δική του απάντηση στο δελτίο Τύπου που εξέδωσαν και υπογράφουν από κοινού η Ρούλα Πισπιρίγκου, η αδερφή της, Δήμητρα και η μητέρα τους, Ελένη Λεγάτου και στο οποίο τον στοχοποιούν για την έκταση της υπόθεσης της Πάτρας, έδωσε ο Γρηγόρης Λέων.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, ανέφερε: «Διάβασα το δελτίο τύπου της οικογένειας Πισπιρίγκου και φυσικά κατανοώ την προσπάθεια να καταλογιστούν ευθύνες σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από εκείνη. Το πώς επιλέγει κανείς να υπερασπιστεί τον εαυτό του είναι προσωπική του επιλογή. Δική μου επιλογή από την αρχή ήταν να υπερασπιστώ την επιστήμη μου και την αλήθεια και αυτό συνεχίζω να κάνω. Όλα τα επιστημονικά δεδομένα άλλωστε δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη δική τους πλευρά και πάνω σε αυτά τα στοιχεία θεμελιώθηκαν οι απόψεις μου όπως και όλων των άλλων ιατροδικαστών που τοποθετήθηκαν δημόσια. Κατά τα άλλα οι χαρακτηρισμοί και οι διαψεύσεις δεν ενδιαφέρουν κανέναν, ούτε το δικαστήριο, ούτε την κοινή γνώμη, επομένως δεν θα ασχοληθώ».

leon_1


Αιχμές κατά πάντων από την 33χρονη, την αδερφή και τη μητέρα της

Νωρίτερα, στο δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, η 33χρονη, η αδερφή της και η μητέρα τους, έβαζαν στο στόχαστρό τους τον ιατροδικαστή, την παιδοψυχολόγο που συνάντησε την κατηγορούμενη στις φυλακές Κορυδαλλού για τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, τα ΜΜΕ για την κάλυψη της υπόθεσης συνολικά και όλους εκείνους που επικαλούνται πληροφορίες για τις καταθέσεις των τελευταίων ημερών.

«Η τηλεοπτική μου δίκη συνεχίζεται με το ίδιο μένος και την ίδια ένταση και καταδικάζομαι καθημερινά στα τηλεοπτικά κανάλια για μία πράξη που δεν έχω κάνει. Δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι για να αποδείξω την αθωότητά μου αλλά και να μάθω την αλήθεια για τον χαμό των αγαπημένων μου παιδιών» αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση.

Κλείσιμο
«Σε σχέση με τα δημοσιεύματα κυριακάτικης εφημερίδας ότι δήθεν η Δήμητρα Πισπιρίγκου έχει καταθέσει στις Αρχές ότι η μικρή Ίριδα όταν βρέθηκε νεκρή στην κούνια της είχε αίμα στο στόμα της, αυτό είναι τεράστιο ψέμα, δεν ισχύει, δεν ειπώθηκε ποτέ και δεν αποτελεί μέρος της κατάθεσής της» τόνιζεται σε άλλο σημείο.

«Ο συγκεκριμένος ιατροδικαστής συμμετέχει καθημερινά σε εκπομπές μιλώντας ανεύθυνα για μία υπόθεση της οποίας δεν έχει δει ποτέ του κανένα έγγραφο και κερδίζει τηλεοπτική προβολή και δημοσιότητα πάνω από τους τάφους των τριών αγαπημένων μας παιδιών. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η επιστημονική εγκυρότητα των απόψεών του είναι πολύ περιορισμένη» υποστηρίζεται στην κοινή ανακοίνωση για τον Λέων.

«Η συγκεκριμένη έκθεση που, επίσημα τουλάχιστον, αφορούσε τις ζωγραφιές της αγαπημένης μας Τζωρτζίνας, περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα της Ρούλας, τα οποία η ίδια ποτέ δεν έδωσε την άδεια να δημοσιοποιηθούν. Η συγκεκριμένη κυρία δεν δήλωσε ποτέ ότι θα προχωρούσε σε ψυχογράφημα της Ρούλας, η οποία άλλωστε δεν είχε δώσει ποτέ την συγκατάθεσή της για κάτι τέτοιο» προσθέτουν στην ανακοίνωση για την παιδοψυχολόγο.

«Ψέμα είναι και η δημοσίευση ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε δήθεν συλληφθεί στο παρελθόν για κατοχή ναρκωτικών. Δυστυχώς η διασπορά ψευδών ειδήσεων σε σχέση με την υπόθεσή μας και εμάς τις ίδιες συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς» συμπληρώνουν στο δελτίο Τύπου, ενώ κάνουν αναφορά και στα δημοσιεύματα που τόνιοζαν ότι άδειασε το σπίτι που έμενε η οικογένεια στην Πάτρα και πολλά από τα παιχνίδια της Τζωρτζίνας, κατέληξαν στα σκουπίδια.

«Η συγκεκριμένη είδηση που υπερβαίνει τα όρια της αθλιότητας, είναι ένα μεγάλο ψέμα. Τα μόνα πράγματα που πετάξαμε ήταν κάποια παλιά παπούτσια και ρούχα του ζευγαριού» αναφέρουν.


Ειδήσεις σήμερα:

Υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Α' Αθήνας η Άννα Ροκοφύλλου

Στα 9.360 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, 23 θάνατοι και 102 διασωληνωμένοι

Τέτα Καμπουρέλη για Βαρβάρα Κίρκη: «Την τελευταία φορά φορούσε συνέχεια γυαλιά ηλίου κι έδειχνε πολύ ανήσυχη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης