Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Η Ίριδα είχε σημάδια γύρω από το στόμα» είπε στην κατάθεσή της η Δήμητρα Πισπιρίγκου

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Η Ίριδα είχε σημάδια γύρω από το στόμα» είπε στην κατάθεσή της η Δήμητρα Πισπιρίγκου

Η αδερφή της 33χρονης αποκάλυψε τα σημάδια που της έκαναν εντύπωση, την ημέρα που βρήκε νεκρό το μόλις επτά μηνών  βρέφος - «Ήταν παγωμένη, αλλά τα μάγουλά της ζεστά»

πιποριγκου29_0
Συνεχίζονται οι έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα, με την αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, να προχωρά σε μία κατάθεση φωτιά για την 33χρονη που βρίσκεται προφυλακισμένη καθώς κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, ενώ θεωρείται ως η βασική ύποπτη για τον χαμό της Μαλένας και της Ίριδας.

Αυτή τη φορά, η Δήμητρα Πισπιρίγκου περιέγραψε ακριβώς όσα αντίκρισε την ημέρα που εντόπισε νεκρή της μόλις επτά μηνών Ίριδα στην κούνια της, και όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά, της έκανε εντύπωση η περίεργη θέση που είχε στην κούνια -θέση στην οποία δεν θα μπορούσε να κοιμόταν, αφού συνήθως δεν κουνιόταν ιδιαίτερα στον ύπνο της-, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στη θερμοκρασία του σώματός της, αλλά και στις κοκκινίλες και τα σημάδια όπου έπεσε εξ αρχής το βλέμμα της.

Όπως περιγράφει στην κατάθεσή της, την οποία μετέδωσε ο Alpha: «Την είδα εντελώς ξεσκέπαστη. Δεν ήταν στη θέση που ήταν συνήθως ξαπλωμένη. Ήταν κάθετα στο στρώμα με το κεφάλι της προς τα έξω και τα πόδια της προς την μεριά του τοίχου. Ήταν ανάσκελα ξαπλωμένη και το κεφάλι της γερμένο προς τα δεξιά. Δεν ήταν στο κέντρο της κούνιας, αλλά προς τα πάνω. Την Ίριδα την βρήκα ανάμεσα στο ξύλο της πάνω πλευράς της κούνιας και στο μαξιλάρι. Μάλιστα το μαξιλάρι ακουμπούσε ακριβώς το δεξί χέρι της Ιριδας. Σας λέω ότι μου έκανε εντύπωση η θέση της, γιατί η Ίριδα δεν κουνιόταν τόσο στον ύπνο, ώστε να μπορεί να αλλάξει τόσο πολύ από τη θέση που την είχε βάλει η Ρούλα για ύπνο. Δεν είδα που ακριβώς την έβαλε για ύπνο, αλλά την έβαλε σίγουρα κατά μήκος. Όχι κάθετα. Επίσης σίγουρα το κεφάλι της θα ήταν πάνω στο μαξιλάρι όταν την έβαλε για ύπνο. Εγώ όμως την βρήκα σε εντελώς άλλη θέση από αυτή, με το μαξιλάρι να είναι δίπλα στο χέρι της. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς έγινε αυτό και άλλαξε τόσο πολύ θέση μέσα στην κούνια. Όταν έπιασα το χέρι της, κατάλαβα ότι ήταν παγωμένο. Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα ότι το παιδί θα είχε ξυλιάσει αφού ήταν ξεσκέπαστο. Είδα και τα ματάκια της και ήταν μισάνοιχτα. Ανησύχησα με αυτό που έβλεπα και έβαλα το χέρι μου πάνω στο στήθος της για να δω αν αναπνέει. Τότε διαπίστωσα ότι δεν κουνιόταν και δεν ανέπνεε».

Στην συνέχεια περιγράφει ότι πήρε το κοριτσάκι αγκαλιά και το πήγε στη Ρούλα και άρχισαν να του κάνουν μαλάξεις κάνοντας λόγο για κάποια ασυνήθιστα σημάδια στο πρόσωπο του μωρού. «Έπιασα το ποδαράκι της Ίριδας και κατάλαβα ότι και αυτό ήταν παγωμένο. Έπιασα όμως και τα μαγουλάκια της αλλά αυτά ήταν ζεστά. Για το πρόσωπό της που με ρωτάτε σας λέω ότι είχε κάποια σημάδια γύρω από το στόμα. Στη φωτογραφία που μου δείχνετε βλέπω το πρόσωπό της. Συγκεκριμένα φαίνεται η κοκκινίλα, το έκζεμα το οποίο είχε εμφανιστεί γύρω από τα χείλη της Ίριδας κάποιες ημέρες πριν. Εκτός από αυτή την κοκκινίλα βλέπω ότι υπάρχουν και σημάδια και μάλιστα έντονα στο εσωτερικό των χειλιών. Τα σημάδια αυτά έχουν σκούρο χρώμα και έχουν μια όψη σαν τρίγωνο στο σχήμα τους με κορυφές. Δηλαδή αυτά είναι τα σημάδια που σας περιέγραψα προηγουμένως σαν ξηρότητα και σας είπα ότι τα παρατήρησα πρώτη φορά όταν πήρα την Ίριδα από την κούνια της και την έβαλα στον πάτωμα για να της κάνω ΚΑΡΠΑ. Πριν από αυτό τα σημάδια αυτά δεν υπήρχαν στα χείλη της. Το προηγούμενο βράδυ δηλαδή που την είχα εγώ και παίζαμε μέχρι και που την έβαλε η Ρούλα για ύπνο δεν υπήρχαν».

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου είπε στην κατάθεσή της ότι πιστεύει πως η Ίριδα έφυγε από τη ζωή από κάτι γενετικό που ακόμα δεν έχει βρεθεί.


Κλείσιμο

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά σε αγροτική έκταση στη Φωκίδα - Σηκώθηκαν τέσσερα αεροσκάφη

Στα δικαστήρια με τον Κούγια και χαμογελαστός ο Θέμης Αδαμαντίδης

Κλείδωσαν τα παιδιά τους για 20 λεπτά στο αυτοκίνητο, στις Σέρρες, για να φάνε σουβλάκια - Τα έβγαλαν ημιλιπόθυμα λόγω ζέστης οι αστυνομικοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης