Πορεία για τον απεργό πείνας «τοξοβόλο του Συντάγματος»

Πορεία για τον απεργό πείνας «τοξοβόλο του Συντάγματος»

Ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια η πορεία διαμαρτυρίας - Σε απεργία πείνας βρίσκεται από τις 23 Μαΐου ο κρατούμενος στις Φυλακές Μαλανδρίνου, Γιάννης Μιχαηλίδης 

poreia-athina__1_
Απροσπέλαστο ήταν νωρίτερα το απόγευμα το κέντρο της Αθήνας, με το Σύνταγμα και τους παρακείμενους δρόμους να κλείνουν λόγω πορείας που πραγματοποιήθηκε από ομάδα αντιεξουσιαστών.

Επεισόδια δεν σημειώθηκαν, ενώ οι δρόμοι άνοιξαν λίγο μετά τις 21:00. 

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια για τον «τοξοβόλο του Συντάγματος», Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος συμπληρώνει 39 ημέρες απεργίας πείνας και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

poreia-athina__3_
poreia-athina__2_


Σε απεργία πείνας βρίσκεται από τις 23 Μαΐου ο κρατούμενος στις Φυλακές Μαλανδρίνου, γνωστός από τις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης και τις φωτογραφίες με τα μελανιασμένα μάτια που είχαν κυκλοφορήσει τότε, ενώ αργότερα είχε συλληφθεί ως ο «τοξοβόλος του Συντάγματος», αφού πρώτα είχε αποδράσει το 2019 από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας.

Ο Μιχαηλίδης έχοντας εκτίσει τα 3/5 της βασικής ποινής του και τα 2/5 της ποινής για την απόδραση, αιτήθηκε την υφ’ όρον απόλυσή του, την οποία του τη στερούν αδίκως, όπως υποστηρίζει. 

Πορεία αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη

Άτομα του αντιεξουσιαστικου χώρου πραγματοποίησαν πορεία και σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, περίπου 200 άτομα εξέφρασαν, όπως είπαν, την αλληλεγγύη τους στον αναρχικό απεργό πείνας, Γιάννη Μιχαηλίδη.

Κλείσιμο
«Ο Γιάννης συνεχίζει να βρίσκεται φυλακισμένος παρόλο που έχει εκτίσει την απαιτούμενη ποινή για την υφ' όρων αποφυλάκιση αλλά και την πειθαρχική ποινή όπως και την ποινή κράτησης (που δεν συγχωνεύεται) για το πειθαρχικό παράπτωμα της απόδρασης, ενώ από τη Δευτέρα 23 Μαΐου βρίσκεται σε απεργία πείνας ενάντια στην εκδικητική μεταχείρισή του, διεκδικώντας την ελευθερία του, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του», ανέφεραν σε σχετικό τους κάλεσμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Δύο έμποροι ναρκωτικών συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας - Κατασχέθηκαν ένα κιλό κοκαΐνης και 6 κιλά κάνναβης

«Persona non grata» η κωμικός Τσέλσι Χάντλερ σε γυμνάσιο του Νιου Τζέρσεϊ, επειδή είχε κάνει τρεις αμβλώσεις

Ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία για το Fuel Pass 2 - Σταϊκούρας: Ποιοι είναι επιλέξιμοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης