Attica Green Expo – Εγκαίνια της 1ης Πράσινης Έκθεσης για περιβαλλοντικά θέματα στην Ελλάδα

Attica Green Expo – Εγκαίνια της 1ης Πράσινης Έκθεσης για περιβαλλοντικά θέματα στην Ελλάδα

Η έκθεση θα διαρκέσει 2 ημέρες 3 & 4 Ιουνίου, όπου το κοινό θα ανακαλύψει χρήσιμες περιβαλλοντικές πληροφορίες, θα ενημερωθεί από τους Δήμους και θα φύγει με πολλά οικολογικά δώρα

egkainia-6584
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πρώτης Πράσινης Έκθεσης – Attica Green Expo την Πέμπτη 2 Ιουνίου στον πολυχώρο του μετρό Συντάγματος σε μια κατάμεστη αίθουσα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου. Η έκθεση αυτή ενώνει δημόσιους φορείς, ανακυκλωτικές εταιρίες και οργανισμούς με τους πολίτες.

Η έκθεση θα διαρκέσει 2 ημέρες 3 & 4 Ιουνίου, όπου το κοινό θα ανακαλύψει χρήσιμες περιβαλλοντικές πληροφορίες, θα ενημερωθεί από τους Δήμους και θα φύγει με πολλά οικολογικά δώρα. Ταυτόχρονα εντός της έκθεσης θα υπάρχουν Eco Panels με στελέχη από επιχειρήσεις, φορείς της ΚτΠ όπως οι Γιατροί του Κόσμου, το Humanity Greece και πολλοί ακόμη οργανισμοί.

Τα εγκαίνια συντόνισε η δημοσιογράφος του Mega Σάρα Σιαμπλή η οποία ανέδειξε όλους τους συμμετέχοντες.

Τα εγκαίνια έγιναν υπό την παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη που μαζί με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Στάθη Σταθόπουλο και τον ιδρυτή της έκθεσης Στέφανο Φανουργάκη έκοψαν την επίσημη κορδέλα και έτσι δόθηκε η έναρξη του διημέρου της έκθεσης «Δράσε με Οικολογική Συνείδηση – Attica Green Expo 2022”.

Ο Ιδρυτής της έκθεσης Στέφανος Φανουργάκης τόνισε πως «Αυτή η έκθεση φέρνει κοντά τους νέους με το περιβάλλον, θέτει νέα ερωτήματα και δίνει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Οι πολίτες θα έρθουν σε επαφή με το έργο και τα προϊόντα σας. Σας ευχαριστώ όλους προσωπικά για αυτή την εξαιρετική μας συνεργασία. Αυτό το διήμερο θα είναι σίγουρα ξεχωριστό, θα χαράξει έναν νέο εκθεσιακό άξονα, θα εντάξει τις οικολογικές πρακτικές στη καθημερινότητα μας ουσιαστικά και θα συνδέσει την Κοινωνία των Πολιτών με όλους εσάς».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στην ομιλία του τόνισε την Σημανρικότητα της ύπαρξης μιας τέτοιου είδους Πράσινης Έκθεσης στην Ελλάδα αφού τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Αττικής ενώ συνεχίσε πως: «Αναμένουμε αύξηση της ανακύκλωσης τα επόμενα χρόνια κατα 50% και θεωρούμε ότι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο του 55% ανακύκλωσης του 2025. Φιλοδοξία μας δεν ειναι μόνο να μειώσουμε την ρύπανση αλλα χρειάζεται υπομονή και θέλουμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε πρότυπο πράσινης ανάπτυξης. Είμαστε απαραίτητοι ο καθένας πρέπει και μπορεί να βάλει το δικό του λιθαράκι. Όλοι αναπνέουμε τον ίδιο αέρα. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα πλαίσιο κάθε εθελοντή, κάθε άνθρωπο που θέλει να έρθει σε επαφή με την ανακύκλωση. Είμαστε όλοι πλήρωμα, και σαν πλήρωμα θα πρέπει να εργαστούμε πιο σκληρά και πιο αποδοτικά για να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα μέλλον πιο πράσινο».

Κλείσιμο
Ο Πρόεδρος του Πράσινου Τάμειου Στάθης Σταθόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του τόνισε την σημαντικότητα της Attica Green Expo ενόψει της Ημέρας Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου, σε μια κρίσιμη συγκυρία των τελευταίων μηνών για την χώρα μας, αφού και παγκοσμίως όπου έχει χτυπήσει καμπανάκι παντού όπως η περιβαλλοντική κρίση αφού οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης είναι κάτι που δεν έχει γραφτεί ούτε στα βιβλία αλλά ούτε και πουθενά αλλού».

Μεγάλοι Υποστηρικτές τηε έκθεσης Attica Green Expo είναι το Πράσινο Ταμείο που ενισχύει την ανάπτυξη μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος με την διαχειριστική, οικονομική, τεχνική και χρηματοπιστωτική υποστήριξη προγραμμάτων, μέτρων, παρεμβάσεων και ενεργειών που αποβλέπουν στην ανάδειξη και αποκατάσταση του περιβάλλοντος, την στήριξη της περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας και την εξυπηρέτηση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος μέσω της διοίκησης, διαχείρισης και αξιοποίησης των πόρων και το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών και Κατεδαφίσεων «ΣΕΔΠΕΚΑΤ ΑΕ» που είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΑΝ και είναι υπεύθυνο για την ορθή εφαρμογή των θεσμών για την εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων εκσκαφών και κατεδαφίσεων στην Αττική.

18 περίπτερα είναι πανέτοιμα για αυτή την μοναδική οικολογική εμπειρία, η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. 3 & 4 Ιουνίου, 09.00 – 21.00 | Σταθμός Μετρό Συντάγματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης