«Γιατρός για όλους»: Μέχρι και 60.000 ευρώ το χρόνο οι αμοιβές για τους «προσωπικούς γιατρούς»

«Γιατρός για όλους»: Μέχρι και 60.000 ευρώ το χρόνο οι αμοιβές για τους «προσωπικούς γιατρούς»

Υπό όρους που θα διευκρινισθούν με υπουργικές αποφάσεις οι αμοιβές μπορούν να κυμαίνονται και πάνω από αυτό το ποσό - Οι πολίτες θα καλύπτονται δωρεάν για τις υπηρεσίες υγείας που θα λαμβάνουν από τον προσωπικό τους γιατρό

prosopikos_giatros
Αποσαφηνίζεται το τοπίο σε ο,τι αφορά τις αμοιβές των γιατρών, ιδιωτών και του ΕΣΎ, που θα γίνουν «προσωπικοί γιατροί» για τους πολίτες σύμφωνα με τον σχεδιασμό για την Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) του υπουργείου Υγείας.

Με βάση σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη οι αμοιβές θα κυμαίνονται από 40.000 ευρώ τον χρόνο κατ ελάχιστο έως 60.000 ευρώ για τους γιατρούς που θα εξαντλήσουν το όριο των εγγεγραμμένων ασθενών, δηλαδή 2.000 ασθενείς το χρόνο. Αυτό μεταφράζεται σε πληρωμή κατά ασθενή από 20 έως 40 ευρώ για τους προσωπικούς γιατρούς.

Επίσης, υπό όρους που θα διευκρινισθούν με υπουργικές αποφάσεις οι αμοιβές μπορούν να κυμαίνονται και πάνω από αυτό το ποσό.

Σε ο,τι αφορά τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας και των άλλων δημόσιων δομών ΠΦΥ θα λαμβάνουν επιπλέον απο 10.000 έως 15.000 ευρώ το έτος για την κάλυψη πολιτών στο πλαίσιο του θεσμού του προσωπικού γιατρού.

Όπως έχει τονιστεί εξαρχής, οι πολίτες θα καλύπτονται δωρεάν για τις υπηρεσίες υγείας που θα λαμβάνουν από τον προσωπικό τους γιατρό.

Ειδήσεις σήμερα:

Συντάξεις Ιουνίου: Οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

Eurovision: Η Αμάντα μάγεψε και πήρε το εισιτήριο για το Σάββατο

Survivor: Σοϊλέδης και Καραγκούνιας σε νέα κόντρα - Μοιρασμένες οι αντιδράσεις στο Twitter
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης