Ρούλα Πισπιρίγκου: Επιμένει στο αίτημα αποφυλάκισης και τα «βάζει» με τους γιατρούς για την κεταμίνη

Ρούλα Πισπιρίγκου: Επιμένει στο αίτημα αποφυλάκισης και τα «βάζει» με τους γιατρούς για την κεταμίνη

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της - «Δεν έψαξε ποτέ την ουσία κεταμίνη», είπε και τόνισε πως στο «Αγλαΐα Κυριακού υπάρχει η κεταμίνη σε τέσσερις πτέρυγες» - Δείτε βίντεο

tzwrtzina_patra_mitera_2xr
Ο Όθων Παπαδόπουλος, δικηγόρος της 33χρονης προφυλακισμένης μητέρας, έκανε δηλώσεις για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα, ζητώντας να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας της κατηγορουμένης, Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Την πρωτοβουλία της έρευνας θα την διατηρήσουν οι εισαγγελικές αρχές» δήλωσε στα ΜΜΕ ο συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης κατηγορούμενης σχολιάζοντας τα όσα έγιναν γνωστά για της ψηφιακές αναζητήσεις της πελάτισσάς του.

Ο κ. Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους υποστήριξε πως οι μέχρι τώρα έρευνες στο τάμπλετ και τα κινητά «επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της», αφού όπως σημείωσε, «η ουσία κεταμίνη αναζητήθηκε για πρώτη φορά στις 30 Μαρτίου, σε χρόνο μεταγενέστερο του θανάτου της μικρούς Τζωρτζίνας».

Στην συνέχεια ο συνήγορος της κατηγορουμένης, σημείωσε πως στις 17 Ιανουαρίου 2022, το βράδυ που είχε υποβληθεί σε μαγνητική εγκεφάλου η Τζωρτζινα η κατηγορούμενη αναζήτησε αναισθητικές ουσίες που είχαν χορηγηθεί στην Τζωρτζίνα σημειώνοντας πως «δεν αναζήτησε ποτέ, την ουσία που μας ενδιαφέρει, την κεταμίνη». Ο κύριος Παπαδόπουλος διέψευσε τις πληροφορίες που ανέφεραν πως η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κάνει πίσω στο αίτημα αποφυλάκισης. «Είναι δικαίωμά της και εμείς θα το προχωρήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για ακόμα μία φορά ο δικηγόρος έριξε το βάρος στους γιατρούς του νοσοκομείου «Αγλαϊα Κυριακού». Όπως είπε η κεταμίνη υπήρχε στα βαλιτσάκια στη ΜΕΘ και μέσα υπήρχαν όπως τόνισε 5 φιαλίδια με 5 ml/mg το καθένα. «Η κεταμίνη βρισκόταν στα χέρια των γιατρών, πολύ κοντά στην Τζωρτζίνα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjd80hzzc14p)
Κλείσιμο

Το ματωμένο πανάκι της Ίριδας δείχνει δολοφονία

Η άκρη του νήματος που θα ξεκλειδώσει τους άλλους δύο θανάτους των παιδιών στην Πάτρα φαίνεται πως έχει βρεθεί στην Ιριδα. Πλέον, με οδηγό όσα έγιναν εκείνο το βράδυ του Μαρτίου του 2021 στο σπίτι της οδού Μπιζανίου οι Αρχές, χρησιμοποιώντας και τη λεγόμενη συνδυαστική μέθοδο, προχωρούν σε ταχύτατη έρευνα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αμέσως μετά το Πάσχα οι εξελίξεις θα τρέξουν και η ιστορία των τριών θανάτων θα διαλευκανθεί πλήρως.

Οι καταθέσεις στο Ανθρωποκτονιών των γιατρών του Νοσοκομείου Παίδων, όπου νοσηλεύτηκε τις τελευταίες ημέρες της ζωής της η 3,5 ετών Μαλένα, τροφοδοτούν με νέα στοιχεία την ειδική ιατροδικαστική επιτροπή που έχει συσταθεί, ενώ τα πλακίδια με τα ιστολογικά δείγματα των δύο παιδιών θα εξεταστούν εκ νέου προκειμένου να αναζητηθούν συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία θα αποδείξουν τον μηχανισμό θανάτου των δύο παιδιών και στη συνέχεια η συνδυαστική μέθοδος και στις 3 περιπτώσεις θα δώσει τη λύση του μυστηρίου.

Παράλληλα με την έρευνα για τον θάνατο της Ιριδας, οι αρχές αναζητούν στοιχεία και στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας μετά την ανάσυρσή του από τον τάφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στο τάμπλετ, που μεταφέρθηκε στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, έχουν καταγραφεί ύποπτες αναζητήσεις τρεις ημέρες πριν από τον θάνατο του παιδιού που για φαρμακευτικές ουσίες. Στη μηχανή αναζήτησης της Google εντοπίστηκαν διαφημιστικές προσφορές για κεταμίνη, γεγονός που σημαίνει ότι οι διαφημίσεις αυτές σχετίζονται με τις αναζητήσεις που έκανε κάποιος από το τάμπλετ στο Διαδίκτυο, και το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτό δεν το έκανε η αδικοχαμένη Τζωρτζίνα.
patra_thema_in__2_
Η Ρούλα Πισπιρίγκου στον νοσοκομειακό κρεβάτι με την Τζωρτζίνα. Είναι η φωτογραφία που δημοσίευσε η βρετανική «Daily Mail» με λεζάντα «Ελληνίδα μητέρα ποζάρει δίπλα στο παιδί της πριν του χορηγήσει θανατηφόρα δόση κεταμίνης»

Επισημαίνεται ότι η κεταμίνη ανιχνεύθηκε και στα ούρα της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Οπως φαίνεται επίσης σιγά-σιγά φωτίζεται η διαδρομή της κεταμίνης. Πώς δηλαδή το ισχυρό παραισθησιογόνο φάρμακο έφτασε στα χέρια της Ρούλας Πισπιρίγκου, ποιοι ξέρουν το δρομολόγιο και αν τελικά κάποιοι, γνωρίζοντας ή εν αγνοία τους, βοήθησαν στη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας. Το σενάριο η σκόνη ή το υγρό να έφυγε από τα παράνομα δίκτυα της πόλης που ρίχνουν παραισθησιογόνες ουσίες στους νέους της Πάτρας φαντάζει πιθανό. «Αν αποδείξουμε το δρομολόγιο της κεταμίνης, καταρρίπτουμε αμέσως το υπερασπιστικό αφήγημα της Ρούλας ότι δεν ήξερε, δεν είχε την παραμικρή ιδέα για την ουσία και ότι όλα οφείλονται σε ιατρικό λάθος», τονίζει με έμφαση στο «ΘΕΜΑ» αξιωματικός της Αστυνομίας.

Ασφυκτικός θάνατος

Οταν το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας η εντολή των εισαγγελέων Αντώνη Ελευθεριάνου και Απόστολου Ανδρέου για επανεξέταση των ιατρικών εκθέσεων θανάτου της Μαλένας και της Ιριδας έφτασε στα γραφεία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, οι εξελίξεις άρχισαν να τρέχουν. Η ειδική επιτροπή Καρακούκη - Καλόγρια ενημερώθηκε άμεσα και ζήτησε από νοσοκομεία και ιατρούς τους φακέλους των δύο παιδιών του ζεύγους Πισπιρίγκου - Δασκαλάκη. Παράλληλα, ενημερώθηκε για την ύπαρξη των πλακιδίων με τους ιστούς οργάνων και δρομολογήθηκε η διαδικασία προκειμένου να επανεξεταστούν τα δείγματα και να βγουν νέα τοξικολογικά αποτελέσματα.

Η διαδικασία μπορεί να αποδώσει, καθώς οι επιστήμονες που θα τα εξετάσουν θα γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με ύποπτες περιπτώσεις θανάτου παιδιών, ένα εκ των οποίων δολοφονήθηκε, και ότι δεν πρόκειται για απλές περιπτώσεις ασθενών με σοβαρά προβλήματα υγείας που «έφυγαν» από παθολογικά αίτια. Την έρευνα αναμένεται να τρέξουν, όπως και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, τόσο τα Εργαστήρια των Αθηνών όσο και το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υπό την ομάδα του καθηγητή Νίκου Ράικου.

Η περίπτωση της Ιριδας, του 6 μηνών βρέφους που ξεψύχησε την 21η Μαρτίουτου 2021, στο διαμέρισμα της οικογένειας Δασκαλάκη στην οδό Μπιζανίου, θεωρείται σε αυτή τη φάση καθοριστική. Οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγριας θα προσπαθήσουν να συνθέσουν την αναπαράσταση των τελευταίων λεπτών της ζωής του μωρού. Γνωρίζουν ήδη ότι δίπλα του βρέθηκε ένα πανάκι με ίχνη αίματος και σάλιου, στο στόμα του υπήρχε μια μικρή πληγή ενώ ο θάνατος προκλήθηκε από πνευμονικό οίδημα. Το σενάριο κάποιο χέρι να έβαλε το πανάκι στο στόμα της Ιριδας, να το πίεσε για να της κόψει την αναπνοή και να τραυμάτισε με το νύχι τα τοιχώματα του στόματος του μωρού και το ύφασμα να πλημμύρισε από τα υγρά που προκάλεσε το πνευμονικό οίδημα είναι κάτι παραπάνω από ορατό. Σε αυτό συνηγορούν και οι πληροφορίες που λένε ότι η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή, υποστηρίζει πως τα ευρήματα είναι συμβατά και με ασφυκτικό θάνατο.

Αν τελικά επιβεβαιωθεί αυτό το ενδεχόμενο, οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών θα κληθούν να βρουν ποιο ήταν το χέρι που προχώρησε σε αυτή την ενέργεια. Μια διαδικασία καθόλου εύκολη, αφού δεν υπάρχουν μάρτυρες, ούτε εμφανή κίνητρα, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί η ακριβής ώρα του θανάτου του μωρού προκειμένου να αναζητήσουν ποιοι ήταν εκείνες τις μοιραίες στιγμές στο συγκεκριμένο σημείο.
patra_thema_in__3_
Για την υπόθεση της 3,5 ετών Μαλένας από τις καταθέσεις των γιατρών προκύπτει ότι είχε προηγηθεί το προηγούμενο 24ωρο του θανάτου εκτενής βιοχημικός έλεγχος στο ήπαρ της μικρής, ο οποίος έδειξε ότι δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα

Συνδυαστικοί έλεγχοι

Η δεύτερη παράλληλη έρευνα διεξάγεται στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου τα «λαγωνικά» του Ανθρωποκτονιών ξημεροβραδιάζονται διαβάζοντας τα στοιχεία των δύο πρώτων δικογραφιών Μαλένας - Ιριδας για να εντοπίσουν στοιχεία, μάρτυρες και λεπτομέρειες. Μέχρι στιγμής έχουν κληθεί και έχουν δώσει κατάθεση αρκετοί από τους γιατρούς του Παίδων χωρίς ακόμη να έχει δώσει κατάθεση η ογκολόγος της Μαλένας, η οποία γνωρίζει όλο το ιστορικό της ασθένειας του παιδιού. Ωστόσο, από τις καταθέσεις των γιατρών προκύπτει ότι λόγω της χημειοθεραπείας είχε προηγηθεί το προηγούμενο 24ωρο του θανάτου εκτενής βιοχημικός έλεγχος στο ήπαρ της μικρής, ο οποίος έδειξε ότι δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Οπως λένε, είναι αδύνατο, χωρίς την παρέμβαση εξωγενούς παράγοντα να προκλήθηκε τόσο μεγάλο πρόβλημα στο συκώτι, τονίζοντας ότι η Μαλένα δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια. Συνεπώς και βάσει της ιατροδικαστικής έκθεσης που έχει συνταχθεί από τη Χριστίνα Τσάκωνα, ο θάνατος προκλήθηκε από τη δεύτερη αιτία, δηλαδή το πνευμονικό οίδημα.

Και εδώ μπαίνει η λεγόμενη συνδυαστική έρευνα. Τρεις θάνατοι μέσα σε τρία χρόνια, με κοινό σε όλες τις περιπτώσεις το σύμπτωμα του πνευμονικού οιδήματος. Τα στοιχεία και τα δεδομένα της μιας υπόθεσης συμπληρώνουν ή εξηγούν θολά σημεία της άλλης και έτσι κομμάτι-κομμάτι το ψηφιδωτό του μυστηρίου της Πάτρας συμπληρώνεται. Και όταν η μεγάλη εικόνα συμπληρωθεί, θα φανεί αν η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κατηγορηθεί ότι δολοφόνησε και τα άλλα δύο κοριτσάκια της.

Οι δρόμοι της κεταμίνης

Η τρίτη και τέταρτη παράλληλη έρευνα που διενεργούν η 16η ανακρίτρια και τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ουσιαστικά έχουν να κάνουν με το δρομολόγιο της κεταμίνης που σκότωσε την Τζωρτζίνα και αν υπάρχουν συνεργοί στο έγκλημα που κατηγορείται ότι έχει διαπράξει η 33χρονη μητέρα. Οι αναλύσεις στα Εργαστήρια είναι πυρετώδεις και διενεργούνται σε τρία στάδια: το πρώτο δίνει τα βασικά στοιχεία από τις ηλεκτρονικές συσκευές. Δηλαδή τα 8 κινητά τηλέφωνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, το τάμπλετ της Τζωρτζίνας, τη smart ΤV και το laptop. Σε αυτό το στάδιο τα αποτελέσματα δεν φαίνεται να δείχνουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις.
patra_thema_in__1_
Για τον θάνατο της 6μηνών Ιριδας οι πληροφορίες λένε ότι η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή, υποστηρίζει πως τα ευρήματα είναι συμβατά και με ασφυκτικό θάνατο

Το δεύτερο έχει να κάνει με το ξεκλείδωμα αρχείων (με βίντεο, φωτογραφίες, έγγραφα, κείμενα), την αξιολόγηση αυτών και παράλληλα την αναζήτηση όλων των κλήσεων που έκανε και δέχθηκε η Πισπιρίγκου, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των SMS. Το τρίτο και πιο χρονοβόρο έχει να κάνει με την ανάσυρση αρχείων που έχουν διαγραφεί. Και στα δύο στάδια οι έρευνες μέχρι στιγμής δεν έχουν ολοκληρωθεί πλήρως κι έτσι οι αναλυτές δεν είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η κεταμίνη αγοράστηκε μέσω Διαδικτύου. Υπάρχουν όμως άλλα δύο σενάρια που στην παρούσα φάση φαντάζουν πιο πιθανά. Το πρώτο έχει να κάνει με την παραγγελία της ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα, η οποία ζήτησε από τον ΕΟΦ ενημέρωση για τα σημεία από τα οποία μπορεί κανείς να προμηθευτεί κεταμίνη και τους τρόπους αγοράς της. Ετσι, αφού εντοπιστούν, θα ερευνηθούν ένα προς ένα ώστε να διαπιστωθεί αν η Ρούλα Πισπιρίγκου συνδέεται με κάποιο από αυτά για να προμηθευτεί την ουσία. Το δεύτερο, που ίσως τελικά αποδειχθεί και το πιο πιθανό, είναι να έφτασε η κεταμίνη στα χέρια της 33χρονης από τα παράνομα κανάλια διακίνησης παραισθησιογόνων ουσιών στην περιοχή της Αχαΐας.

Η Πισπιρίγκου να αγόρασε δηλαδή σε μία ή σε διαφορετικές φάσεις από dealers ναρκωτικών, αντί μιας χούφτας ευρώ, την ουσία που σκότωσε την Τζωρτζίνα. Οπως χαρακτηριστικά λένε οι αστυνομικοί, η Πάτρα είναι μια πόλη που έχει έντονη παράνομη δραστηριότητα διακίνησης παραισθησιογόνων ουσιών και αυτό φυσικά δυσκολεύει τις έρευνες, καθώς είναι αμφίβολο αν κάποιος διακινητής θυμάται περίπου έναν χρόνο πριν σε ποιους «έσπρωξε» ναρκωτικά και ακόμη πιο δύσκολο να ανοίξει το στόμα του και να μιλήσει στις Αρχές. Εκτός και αν υπάρξει μια ανώνυμη πληροφορία που θα λύσει τα χέρια τους.



Ειδήσεις σήμερα

Ένας «άλλος» Μακρόν: Ποζάρει γελαστός με ανοιχτό πουκάμισο που αποκαλύπτει το δασύτριχο στήθος του

Άσυλο ζήτησαν οι δυο Τούρκοι που έπεσαν με ανεμόπτερο στην Κάρυστο

Εμμανουήλ σε Σοφιάνα: «Ο Άρης έχει κορίτσι και ετοιμάζεται να παντρευτεί» - Η αντίδραση της Μαρίας Αντωνά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης