Λέων: Όλα τα ευρήματα για την Ίριδα συνηγορούν στον ασφυκτικό θάνατο

Λέων: Όλα τα ευρήματα για την Ίριδα συνηγορούν στον ασφυκτικό θάνατο

Η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας δείχνει ότι είχε περάσει αρκετός χρόνο μεταξύ της λήψης της ουσίας και του θανάτου το παιδιού - «Αυτό δε συνάδει με τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης ότι οι γιατροί τη χορήγησαν»

irida-patra
Σίγουρος ότι οι δύο πραγματογνώμονες που έχουν οριστεί για να επανεξετάσουν τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας από την Πάτρα, θα ανατρέψουν τις μέχρι τώρα αιτίες θανάτου, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

«Έχουν οριστεί δύο πραγματογνώμονες, οι οποίοι καλούνται να συντάξουν μια καινούρια πραγματογνωμοσύνη και για την Ίριδα και τη Μαλένα και θα ανατρέπει τις αιτίες θανάτου που είχαν καταγραφεί μέχρι σήμερα, που θυμίζω ότι ήταν ηπατική ανεπάρκεια και αγενεσία φλεβοκόμβου», δήλωσε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Επανέλαβε δε ότι στη μικρή Ίριδα όλα τα ευρήματα συνηγορούν στον ασφυκτικό θάνατο επισημαίνοντας ότι «είχαμε αλλεπάλληλες δηλώσεις από τις ιατροδικαστές που τη είχαν εξετάσει, οι οποίες πλέον και οι ίδιες αποδέχονται τον ασφυκτικό θάνατο ως μοναδική αιτία θανάτου». 

Σε ό,τι αφορά στον θάνατο της Τζωρτζίνας, για τον οποίο κατηγορείται η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, ανέφερε ότι τα ούρα και το αίμα, όπου ανιχνεύτηκε η κεταμίνη δείχνουν ότι έχει περάσει αρκετός χρόνο μεταξύ της λήψης της ουσίας και του θανάτου το παιδιού. Ο ίδιος τόνισε ότι «αυτό δε συνάδει με τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης ότι οι γιατροί τη χορήγησαν. Όταν πήγαν οι γιατροί, η ουσία είχε δράσει στο παιδί στον μέγιστο βαθμό».

Τέλος αναφερόμενος στα ευρήματα από το τάμπλετ της Τζωρτζίνας, ο κ. Λέων υπογράμμισε ότι αν αποδειχθεί ο δρόμος της κεταμίνης, δε θα υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος είναι ο δράστης. «Από τι κατέληξε η Τζωρτζίνα είναι σίγουρο και από εμάς τους ιατροδικαστές δεν αμφισβητείται», κατέληξε. 

Ειδήσεις σήμερα

Ευθείες απειλές ανταλλάσσουν Ρωσία και ΗΠΑ - Τουπόλεφ «σήκωσε» η Μόσχα μετά τη βύθιση του Moskva

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η «κυβερνητική Αριστερά», η τροπολογία - «συναξάρι» και η ένταση για τις δύο κάλπες

Επέστρεψαν στη Γη οι τρεις Κινέζοι αστροναύτες της αποστολής Shenzou-13 - Κατέρριψαν ρεκόρ παραμονής στο διάστημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης