Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Η Ίριδα δίνει τη χαριστική βολή» λέει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Η Ίριδα δίνει τη χαριστική βολή» λέει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

«Δεν θα μπορέσει να υπάρξει κανένα επιχείρημα ούτε σε επίπεδο δικαστηρίου ούτε σε κανένα άλλο επίπεδο» ανέφερε ο ίδιος

irida_patra
Για τα ευρήματα στη Ίριδα μίλησε ο ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων και τα οποία αναμένεται το επόμενο διάστημα να δουν το φως της δημοσιότητας τονίζοντας ότι κατά την εκτίμησή του «ακόμα και σε δικαστικό επίπεδο το παιδί το οποίο δίνει την καθοριστική βολή στη δράστιδα ή στους δράστες είναι η Ίριδα».

Πρόσθεσε ακόμη μιλώντας στην ΕΡΤ: «Θα δείτε ότι στην Ίριδα δεν θα μπορέσει να υπάρξει κανένα επιχείρημα ούτε σε επίπεδο δικαστηρίου ούτε σε κανένα άλλο επίπεδο από τη δράστιδα ή τους δράστες».

Επίσης, αναφέρθηκε και στην «απόσυρση» του από την υπόθεση και είπε: «Νομίζω ότι σε αυτή την υπόθεση προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Βλέπαμε μια υπόθεση η οποία εξελισσόταν για τα τρία παιδιά χωρίς ουσιαστικά να έχουν θέσει οι γονείς κάποιο τεχνικό σύμβουλο, για να υπερασπιστεί, αν θέλετε, τους θανάτους των τριών παιδιών.

Νομίζω κι εγώ και οι υπόλοιποι συνάδελφοι που συμμετείχαμε στον δημόσιο διάλογο ένα από τα μελήματά μας ήταν προφανώς να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για θέματα της επιστήμης μας, για να αντιλαμβάνεται τους όρους οι οποίοι ήταν σύνθετοι και από την άλλη μεριά να υπερασπιστούμε όσο καλύτερα μπορούμε την επιστημονική αλήθεια σε αυτά τα παιδιά. Με τον ορισμό των δυο πραγματογνωμόνων, δύο ανθρώπων τους οποίους πρέπει να σας πω ως πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας ότι απόλυτα εμπιστευόμαστε, νομίζω έχει κλείσει ένας κύκλος».




Ειδήσεις σήμερα:

Αγανάκτηση Ζελένσκι για τους Ρώσους - «Δεν υπάρχει έγκλημα που να μην έχουν κάνει, χρησιμοποιούν βόμβες φωσφόρου»

«Ο θάνατος δεν θα επερχόταν αν δεν είχε πληγεί επανειλημμένα και με σφοδρότητα», είπε ο εισαγγελέας για τον Ζακ Κωστόπουλο

«Είμαι μόνη μου, οι σκέψεις μου στα παιδιά μου, δεν με νοιάζει ο Μάνος» - Η Πισπιρίγκου μιλά από τη φυλακή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης