Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου», λέει ο Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου», λέει ο Ζελένσκι

«Χρησιμοποιούν τρομοκρατικές μεθόδους αυτές τις 49 ημέρες αυτής της εισβολής», λέει ο πρόεδρος της Ουκρανίας που καλεί την Εσθονία να συμφωνήσει με τις νέες αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

zelensky_vomves_fwsforou_xr
Η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου στην Ουκρανία και τρομοκρατικές τακτικές κατά των πολιτών, κατήγγειλε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο της Εσθονίας.

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι για να πιεσθεί η Ρωσία να σταματήσει να προχωρεί σε αναγκαστικούς εκτοπισμούς Ουκρανών και ζήτησε την συνέχιση των κυρώσεων, ως μόνου τρόπου για να αναγκασθεί η Μόσχα να συμφωνήσει σε ειρήνευση.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας δεν παρέσχε αποδεικτικά στοιχεία για τις καταγγελίες του και το πρακτορείο ειδήσεων δεν είναι σε θέση να τις επιβεβαιώσει με ανεξάρτητο τρόπο.

Я закликаю Естонію при затвердженні нового санкційного пакету проти РФ захищати на рівні ЄС необхідність повного...

Posted by Володимир Зеленський on Wednesday, April 13, 2022
Όπως λέει επίσης ο Ουκρανός πρόεδρος στο μήνυμά του: «Προτρέπω την Εσθονία να εγκρίνει ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για να προστατεύσει σε επίπεδο ΕΕ την ανάγκη πλήρους αποκλεισμού των ρωσικών τραπεζών. Σας προτρέπω να προωθήσετε το πακέτο κυρώσεων. Χρειαζόμαστε εμπάργκο σε επίπεδο ΕΕ!

Καλώ επίσης το κράτος σας, τους ειδικούς σας να συμμετάσχουν στο έργο μιας κοινής ομάδας που δημιουργήθηκε για τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου του ρωσικού στρατού στο έδαφος της Ουκρανίας. Η τεχνική και εμπειρογνωμοσύνη είναι απαραίτητη τώρα που ο αριθμός των εγκλημάτων πολέμου έχει φτάσει τις δεκάδες χιλιάδες. Είναι μαζικοί πυροβολισμοί πολιτών, βασανιστήρια, βιασμοί, κατεδάφιση νοσοκομείων, βομβαρδισμός μαιευτηρίων, καύση αποθηκών τροφίμων, βομβαρδισμοί καταφυγίων με παιδιά. Δεν υπάρχει έγκλημα που οι Ρώσοι στρατιώτες δεν έχουν διαπράξει τις 49 ημέρες αυτής της εισβολής».

Κλείσιμο
Συμπληρώνοντας, ο Ζελένσκι σημείωσε ότι μέχρι σήμερα, πάνω από 500.000 Ουκρανοί έχουν απελαθεί βίαια. «Φανταστείτε μόνο πόσοι είναι! Είναι σαν να αποφάσισαν οι κατακτητές να πάρουν ολόκληρο το Ταλίν. Ολόκληρη την πόλη. Είναι το ένα τρίτο του πληθυσμού σας», είπε.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι Ρώσοι προσπαθούν να μεταφέρουν τους απελαθέντες Ουκρανούς σε απομακρυσμένες περιοχές της Ρωσίας, παίρνοντας τα έγγραφα και τα προσωπικά τους αντικείμενα, δηλαδή κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, οι Ρώσοι χωρίζουν τα παιδιά από τους γονείς τους και σχεδιάζουν να επιτρέψουν σε ρωσικές οικογένειες να τα υιοθετήσουν παράνομα.

Ειδήσεις σήμερα:

Τέρας ψυχραιμίας ο Αναγνωστόπουλος, «εξέταζε» τους μάρτυρες - Η κατάθεση που κατέρριψε τους ισχυρισμούς του

Γιώργος Καπουτζίδης: «Ως γκέι έχω βιώσει έρωτες ωραίους, σχέσεις, χωρισμούς και δεν μπορώ να τα διηγηθώ»

Κορωνοϊός: Από 1ης Μαΐου τέλος στα πιστοποιητικά - Οι ανακοινώσεις Πλεύρη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης