Απολογούνται σήμερα οι κατηγορούμενοι για επιθέσεις σε οπαδούς και συνδέσμους του Ολυμπιακού

Απολογούνται σήμερα οι κατηγορούμενοι για επιθέσεις σε οπαδούς και συνδέσμους του Ολυμπιακού

Για την υπόθεση αυτή από την εισαγγελία έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε 16 πρόσωπα

epitheseisw
Το κατώφλι του 2ου τακτικού ανακριτή περνούν σήμερα για να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι της πρώτης μεγάλης δικογραφίας, την οποία σχημάτισε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για οπαδική βία. Πρόκειται για τέσσερις οπαδούς του Παναθηναϊκού που φέρονται να διέπραξαν περισσότερες από 15 επιθέσεις σε βάρος συνδέσμων και φιλάθλων του Ολυμπιακού στην Αθήνα και τον Πειραιά, κατά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για 18 αδικήματα. Οι κατηγορούμενοι διώκονται, μεταξύ άλλων, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία αρχηγικό ρόλο φέρεται να είχε μια 27χρονη γυναίκα με ποινικό παρελθόν! Σήμερα, η γυναίκα αυτή και οι υπόλοιποι τρεις συγκατηγορούμενοι τους θα απολογηθούν για τις κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί και αμέσως μετά ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Συνολικά για την υπόθεση αυτή από την εισαγγελία έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε 16 πρόσωπα, εκ των οποίων τα τέσσερα έχουν συλληφθεί και είναι αυτά που οδηγούνται σήμερα στον αρμόδιο ανακριτή για απολογίες.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, η εγκληματική οργάνωση στο πλαίσιο της δράσης της, φέρεται να είχε πραγματοποίησε περίπου 15 επιθέσεις σε συνδέσμους του Ολυμπιακού, σε καταστήματα και οχήματα αλλά και σε οπαδούς της συγκεκριμένης ομάδας. Τα θύματα των επιθέσεων αυτών, σε κάποιες περιπτώσεις έχουν αναγνωρίσει τους δράστες ενώ σε άλλες τους έχουν περιγράψει, δεδομένου ότι στις περισσότερες περιπτώσεις αυτοί τελούσαν τις αξιόποινες πράξεις έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές μπόρεσαν να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες και να προχωρήσουν στην έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης, έπειτα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων. Από τους διαλόγους και τις τηλεφωνικές συνομιλίες των δραστών φέρεται να προέκυψε και η μεταξύ τους συνεννόηση για τα χτυπήματα που ακολούθησαν καθώς και ο κυρίαρχος – αρχηγικός ρόλος που αποδίδεται από τις αρχές στην 27χρονη γυναίκα.

Ειδικότερα, οι δράστες δρούσαν σε ομάδες των 15 έως 40 ατόμων. Πετούσαν βόμβες μολότοφ και χρησιμοποιούσαν μαχαίρια, ρόπαλα και σιδερένιους ράβδους σε κάθε τους επίθεση.

Ειδήσεις σήμερα:

Πάνω από 800 διαδηλωτές συνελήφθησαν στη Ρωσία - Δείτε βίντεο

Καιρός: Κρύο και τοπικές βροχές σήμερα

Survivor - Ναυσικά για Καραγκούνια: «Τον αντιμετωπίζω σαν καρικατούρα»


Η υπόθεση αξιολογείται ως ιδιαίτερα σοβαρή και είναι η πρώτη φορά που οι δικαστικές αρχές προχώρησαν στην εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης για βαριά αδικήματα που σχετίζονται με την οπαδική βία, στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης. Η εν λόγω έρευνα υπό την εποπτεία του αθλητικού εισαγγελέα Κ. Σπυρόπουλου, ήλθε ως συνέχεια της παραγγελίας που είχε δοθεί, μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα και τον αρμόδιο αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ζαχαρία Κοκκινάκη. Με την παραγγελία αυτή είχε ζητηθεί από τις εισαγγελικές αρχές πλήρη διερεύνηση υποθέσεων οπαδικής βίας.

Το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι τέσσερις κατηγορούμενοι, περιλαμβάνει αδικήματα όπως συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, εκρήξεις κατοχή εκρηκτικών βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περί όπλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εμπρησμούς, κ.ά.

Η έρευνα της εισαγγελίας συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση, καθώς στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης βρίσκονται και επιθέσεις οπαδών και άλλων ομάδων εκτός από αυτών του Παναθηναϊκού που αφορά η πρώτη δικογραφία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης