Μπακάρι Χέντερσον: Νέα διακοπή στη δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στη Ζάκυνθο

Μπακάρι Χέντερσον: Νέα διακοπή στη δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στη Ζάκυνθο

Η εκδίκαση της υπόθεσης πήρε αναβολή για  την Τετάρτη - Στην Ελλάδα βρίσκονται για μια ακόμα φορά και οι γονείς του Μπακαρί

bakari-henterson-12
Την Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσει τελικά η δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον στον Λαγανά, καθώς στη σημερινή διαδικασία ο συνήγορος υπεράσπισης των τριών εκ των  κατηγορουμένων, Αλέξης Κούγιας υπέβαλε αίτημα αναβολής με το αιτιολογικό πως δεν μπορούσε να παρίσταται στην ακροαματική διαδικασία, καθώς έπρεπε να είναι παρών σε άλλη δίκη.

Το αίτημα έγινε δεκτό με την πρόεδρο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών να ξεκαθαρίζει ότι η εκδίκαση της υπόθεσης θα αρχίσει την Τετάρτη, χωρίς να υπάρχουν περιθώρια άλλων αναβολών για την υπόθεση, η οποία εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό, μετά την έφεση που άσκησαν κατά της πρωτόδικης απόφασης οι τότε δικηγόροι της οικογένειας του Μπακαρί.

Στην Ελλάδα βρίσκονται για μια ακόμα φορά και οι γονείς του Μπακαρί, Φίλμπερτ και Τζίλ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που είχε εκδοθεί τον Νοέμβριο του 2018, είχαν κριθεί ένοχοι, έξι από τους εννέα κατηγορούμενους για την υπόθεση τού θανάτου του Μπακάρι Χέντερσον.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της θανατηφόρας σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Οι τρεις άλλοι κατηγορούμενοι, αρχικά είχαν κριθεί ένοχοι για απλή σωματική βλάβη, αλλά στην συνέχεια είχαν απαλλαχθεί της κατηγορίας, λόγω έλλειψης έγκλησης.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Παγώνη: Κανείς δεν αποκλείει να υπάρξει μια νέα παραλλαγή

Δολοφονία Μακρή: Σήμερα ξεκινά η δίκη - Εκτέλεσαν τον βασικό μάρτυρα 7 μέρες πριν!

Από τη Σερ μέχρι την Γκουίνεθ Πάλτροου: Πέντε σελέμπριτι που «τρόλαραν» τον έγγαμο βίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης