Γιατί δεν έχουν καταδικαστεί ακόμα οι δολοφόνοι του Μπακαρί; Η ερώτηση της Κάμαλα Χάρις στον Μητσοτάκη

Γιατί δεν έχουν καταδικαστεί ακόμα οι δολοφόνοι του Μπακαρί; Η ερώτηση της Κάμαλα Χάρις στον Μητσοτάκη

Οι καθυστερήσεις στην απονομή της ελληνικής Δικαιοσύνης απασχόλησαν την Αμερικανίδα αντιπρόεδρο με αφορμή την εξέλιξη της δίκης της δολοφονίας του Αμερικανού Μπακαρί Χέντερσον στη Ζάκυνθο το 2017 - Περιέργως η εκδίκαση της υπόθεσης διακόπηκε σήμερα, θα συνεχιστεί την Τετάρτη

mpakari_henderson_art
Οι τεράστιες καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης στη χώρα μας, οι οποίες αγγίζουν τα όρια της αρνησιδικίας, απασχόλησαν με αρνητικό πρόσημο τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την αντιπρόεδρο των ΗΠA Kαμάλα Χάρις στο Μόναχο.

Οι καθυστερήσεις στην απονομή της Ελληνικής Δικαιοσύνης και η αρνητική εικόνα για τη χώρας μας, ξεπέρασαν τα Ευρωπαϊκά σύνορα και το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και απασχόλησαν πλέον την Αμερικανική ήπειρο. Ωστόσο οι αρμόδιοι δικαστές-επικεφαλής της Δικαιοσύνης σε όλη την πυραμίδα της (με ελάχιστες εξαιρέσεις), μη εξαιρουμένης και της πολιτικής ηγεσίας της Δικαιοσύνης, μη εξαιρουμένων και των δικαστικών Ενώσεων, σφυρίζουν αδιάφορα για το τεράστιο αυξανόμενο πρόβλημα στις ατέρμονες καθυστερήσεις στο χώρο της Θέμιδος.

Κατά την πρόσφατη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την αντιπρόεδρο των ΗΠA Kαμάλα Χάρις στο Μόναχο, τέθηκε από την τελευταία θέμα για την λειτουργία της Ελληνικής Δικαιοσύνης και ειδικότερα ως προς τις υπερβολικές καθυστερήσεις στην απονομή της που διαδραματίζονται στα Ελληνικά δικαστήρια.

Η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη για την εξέλιξη της δίκης για την δολοφονία του αμερικανού νεαρού  Μπακαρί Χέντερσον από το Όστιν του Τέξας, που είχε διαπραχθεί στη Ζάκυνθο πριν από πέντε και πλέον χρόνια και ακόμα για την υπόθεση αυτή δεν υπάρχει ακόμα τελεσίδικη απόφαση. Η εν λόγω υπόθεση έχει δικαστεί σε πρώτο βαθμό - και τώρα εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό, στο Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας. Σήμερα διακόπηκε για τις  23 Φεβρουαρίου 2022. Ειδικότερα, ο συνήγορος υπεράσπισης τριών εκ των επτά συνολικά κατηγορουμένων ζήτησε αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης και τελικά το δικαστήριο αποφάσισε την διακοπή της δίκης για μεθαύριο Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά συνεργάτες του, δεν είχε λόγια να απαντήσει και δεσμεύθηκε στην Αμερικανίδα αντιπρόεδρο να παρακολουθήσει στενά την πορεία της υπόθεσης και να την ενημερώσει σχετικά.

Την ίδια στιγμή, συνεργάτες του Πρωθυπουργού έλεγαν με νόημα ότι οι καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης  δημιουργούν πλέον αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα, θέτουν αγκάθια στις διεθνείς επαφές της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας και μάλιστα σε επίπεδο Πρωθυπουργού.

Κλείσιμο
Ο αφροαμερικανός είχε έρθει στη χώρα μας για διακοπές το 2017 και βρέθηκε να διασκεδάζει σε μπαρ στην περιοχή Λαγανά, όταν μαζί με φίλο του ζήτησαν από μία σερβικής καταγωγής θαμώνα του μπαρ να πιούν μαζί ένα ποτό.

Πριν προλάβουν οι δύο αφροαμερικανοί να αντιδράσουν, δέχθηκαν, κατά το κατηγορητήριο, σφοδρή επίθεση από θαμώνες σερβικής καταγωγής που διασκέδαζαν επίσης, με αποτέλεσμα ο Bakari Henderson, να βρει τραγικό θάνατο από λινστάρισμα, έγκλημα που είχε πέραν των άλλων και καθαρά ρατσιστικά χαρακτηριστικά, γεγονός που προκύπτει από τις ύβρεις των δραστών και τη βιαιότητα του εγκλήματος.

Στην δίκη σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε μόνον ένας από τους δράστες, ενώ η κατηγορία από ανθρωποκτονία μετατράπηκε σε θανατηφόρο σωματική βλάβη.
Ο αρμόδιος εισαγγελέας μετά την καταδίκη άσκησε έφεση, κρίνοντας ότι η ποινική αντιμετώπιση της υπόθεσης δεν ήταν ανάλογη της βαρύτητας του εγκλήματος και ανέπεμψε την υπόθεση για νέα εκδίκαση.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Παγώνη: Κανείς δεν αποκλείει να υπάρξει μια νέα παραλλαγή

Δολοφονία Μακρή: Σήμερα ξεκινά η δίκη - Εκτέλεσαν τον βασικό μάρτυρα 7 μέρες πριν!

Από τη Σερ μέχρι την Γκουίνεθ Πάλτροου: Πέντε σελέμπριτι που «τρόλαραν» τον έγγαμο βίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης