Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Απομακρύνθηκαν οι διασωθέντες από το γκαράζ, συνεχίζεται η κατάσβεση

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Απομακρύνθηκαν οι διασωθέντες από το γκαράζ, συνεχίζεται η κατάσβεση

Οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από το γκαράζ τους δύο εγκλωβισμένους και να τους μεταφέρουν στη στεριά - Πλοία του Λιμενικού συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των λοιπών  αγνοουμένων - Η φωτιά έχει αναζωπυρωθεί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες - Δείτε βίντεο

kerkyra2232_2
Ώρες αγωνίες περνούν για τον εντοπισμό και την διάσωση των αγνοουμένων από το φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, οι έρευνες πάνω στο πλοίο παύουν λόγω προχωρημένης ώρας και θερμικού φορτίου. 

Την ίδια ώρα, συνεχίζουν οι προσπάθειες κατάσβεσης του πλοίου, ενώ οι έρευνες για αγνοουμένους εξελίσσονται κανονικά δια θαλάσσης με πλωτά μέσα. Σημειώνεται πως στο σημείο βρίσκεται το Λιμενικό Σώμα, ρυμουλκά σκάφη και πλωτά που επιχειρούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά.

Δείτε βίντεο από τις προσπάθειες της κατάσβεσης

Διάσωση


Νωρίτερα, οι δύο εναέριοι διασώστες της ΕΜΑΚ οι οποίοι μετέβησαν στο πλοίο με ελικόπτερο Super Puma αλλά και οι δύο διασωθέντες, οι οποίοι είχαν αρχικά εγκλωβιστεί στο γκαράζ του Euroferry Olympia, απομακρύνθηκαν, ενώ απομακρύνονται και οι άλλοι τέσσερις πυροσβέστες που είχαν ανέβει στο πλοίο.

Λόγω της προχωρημένης ώρας αλλά και του θερμικού φορτίου που έχει αναπτυχθεί το έργο για περαιτέρω έρευνες πάνω στο πλοίο καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, μετά από μεγάλη επιχείρηση, η ΕΜΑΚ κατάφερε να φτάσει στο γκαράζ του Euroferry Olympia και να απεγκλωβίσει τον Βούλγαρο και τον Τούρκο, που είχαν παγιδευτεί στις φλόγες στο γκαράζ του πλοίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για έναν Τούρκο κι έναν Βούλγαρο.

Την ίδια ώρα, συγκλονιστικό βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας και απεικονίζει την επικίνδυνη επιχείρηση της ΕΜΑΚ στο φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia. Ένα Super Puma, πάνω από το πλοίο το οποίο τυλίχθηκε τα ξημερώματα στις φλόγες, αφήνει με σχοινί έναν άνδρα της ΕΜΑΚ προκειμένου αυτός να συμμετάσχει στην προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό όσων βρίσκονται στο πλοίο. 

Δείτε βίντεο:

Διάσωση στο φλεγόμενο πλοίο


Την ίδια ώρα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τους άνδρες τις ΕΜΑΚ τους κατέβασε στο πλοίο ελικόπτερο του Λιμενικού το οποίο έφυγε λόγω καυσίμων και ανέλαβε Super Puma και τους πήρε.  Ελικόπτερο super puma παρέλαβε τους δύο άνδρες με το ειδικό δίχτυ και τους απομάκρυνε από το σημείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται να μεταφερθούν στο γενικό νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης έκανε λόγο για γιγαντιαία επιχείρηση προκειμένου να βρεθούν οι αγνοούμενοι και να απεγκλωβιστούν όσοι είναι στο πλοίο.

«Με εντολή μου έχει ήδη ξεκινήσει η έρευνα για τη διακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ σε συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, έχει διασφαλιστεί η ανάληψη κάθε απαραίτητης ενέργειας ώστε να μην υπάρξει ρύπανση στο θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής», αναφέρει ο κ. Πλακιωτάκης.

Η ανακοίνωση του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη:

«Η άμεση, γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, που ξεκίνησε αμέσως μετά την ενημέρωση για το περιστατικό του πλοίου "EUROFERRY OLYMPIA" είχε ως αποτέλεσμα 278 επιβάτες και μέλη του πληρώματος να διασωθούν και να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Κέρκυρα. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 11 ακόμα ατόμων που αγνοούνται. Η σκέψη όλων μας είναι κοντά τους και κοντά στις οικογένειες τους. Με εντολή μου έχει ήδη ξεκινήσει η έρευνα για τη διακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ σε συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, έχει διασφαλιστεί η ανάληψη κάθε απαραίτητης ενέργειας ώστε να μην υπάρξει ρύπανση στο θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής.

Θέλω να επαινέσω τα στελέχη του Λιμενικού, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, τους πυροσβέστες, τις δυνάμεις της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, τα πλοία που έσπευσαν να βοηθήσουν και όλους όσους συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης, καθώς και τις αρχές της Κέρκυρας για την άμεση κινητοποίηση τους και την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν σε επιβάτες και πλήρωμα. Ας ευχηθούμε όλοι να έχουμε θετικές εξελίξεις τις ώρες που έρχονται».




Η φωτιά στο Euroferry Olympia, που είχε αναχωρήσει από την Ηγουμενίτσα στη 01:30 τα ξημερώματα με προορισμό το Μπρίντεζι, ξέσπασε περίπου στις 04:18 (σ.σ. τότε ενημέρωσε για πρώτη φορά ο πλοίαρχος) και άμεσα δόθηκε εντολή για εκκένωση, η οποία ξεκίνησε στις 05:14.








Στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την υποδοχή των επιβατών. Ο καπνός από το σκάφος φαινόταν από τη βόρεια Κέρκυρα, ενώ κάτοικοι του νησιού έκαναν λόγο και για ήχους εκρήξεων από το σκάφος.




Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi, η πυρκαγιά στο πλοίο της, το Euroferry Olympia, ανοικτά της Κέρκυρας, ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία. Η εταιρία τονίζει ότι το προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές και αποφάσισε την εγκατάλειψη του πλοίου.

Τα μέλη του πληρώματος είναι ελληνικής και ιταλικής υπηκοότητας και στο γκαράζ υπήρχαν 32 οχήματα. Το πλοίο φέρει σημαία Ιταλίας και καθελκύστηκε το 1995.

Ειδήσεις σήμερα:

Κρίση στην Ουκρανία: Ισχυρή έκρηξη στο Ντονέτσκ, εμπόλεμη ζώνη η ανατολική Ουκρανία

Νικόλ Κίντμαν: «Παγώνει» τους θαυμαστές της με το υπερβολικό φώτοσοπ

Απαγωγή Κυπαρίσση: Σκληρά «παζάρια» από τους απαγωγείς για τα λύτρα - Τι ψάχνουν οι Αρχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης