«Μαϊμού» τεχνικοί της ΔΕΗ εξαπάτησαν τρεις ηλικιωμένους

«Μαϊμού» τεχνικοί της ΔΕΗ εξαπάτησαν τρεις ηλικιωμένους

Μετά από ανθρωποκυνηγητό στη μισή Πελοπόννησο έπεσαν τελικά στα χέρια των αστυνομικών οι τρεις Ρομά δράστες

Nafplio-klopes
Μετά από ανθρωποκυνηγητό στη... μισή Πελοπόννησο έπεσαν τελικά στα χέρια των αστυνομικών τρεις Ρομά από το Ζεφύρι, που εμφανίζονταν καλοντυμένοι σε ανυποψίαστους ηλικιωμένους σε Ηλεία, Αχαΐα και Αργολίδα και τους εξαπατούσαν παριστάνοντας ότι είναι μέλη συνεργείου της ΔΕΗ που τάχα θα επιδιόρθωναν βλάβες.

Για την εξάρθρωση της σπείρας χρειάστηκε η συνεργασία της Ασφάλειας Ναυπλίου, της Ο.Π.Κ.Ε. Κορινθίας και της Ασφάλειας Αμαρουσίου. Λίγες ώρες νωρίτερα, το βράδυ της Τρίτης, οι τρεις δράστες ηλικίας 39, 46 και 49 χρόνων είχαν παραστήσει τους τεχνικούς... φωτοβολταϊκών σε μια 80χρονη στην κοινότητα Μυρσίνη του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης στην Ηλεία, την είχαν πείσει ότι υπήρχε κίνδυνος να πιάσει... φωτιά η στέγη της κι ότι έπρεπε να βγάλει ό,τι πολύτιμο είχε έξω από το σπίτι και της είχαν αρπάξει χρήματα.

Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν στα διόδια του Κιάτου από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και στην κατοχή τους βρέθηκε μέρος από τα χρήματα, τα οποία αποδόθηκαν στην ηλικιωμένη, ενώ κατασχέθηκαν και άλλα χρήματα, κινητά τηλέφωνα και ένα ρολόι. Στη συνέχεια, προσήχθησαν στην Ασφάλεια Ναυπλίου που διενεργούσε ήδη προανάκριση για άλλες δύο κλοπές που είχαν διαπράξει με την ίδια μέθοδο το περασμένο Σάββατο σε βάρος ηλικιωμένων στο Αίγιο και το Αργολικό.

Οι τρεις απατεώνες, που φέρονται ότι δρούσαν και σε περιοχές της Αττικής, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου που τους άσκησε δίωξη για απάτες και κλοπές κατά συνατουργία και κρατούνται ώσπυο να απολογηθούν στον ανακριτή. Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Ναυπλίου συνεχίζουν τις έρευνες για να εξιχνιάσουν πλήρως την δράση τους.


 Ειδήσεις σήμερα:

«Η Τζωρτζίνα είδε και τις δύο αδερφές της να πεθαίνουν», λέει η μάνα από την Πάτρα

Πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος του ΠΟΥ για να ενδυναμωθεί η ασφάλεια της παγκόσμιας υγείας, λέει ο επικεφαλής του Οργανισμού


Τουρκικές προκλήσεις: Συντριπτική απάντηση Δένδια στο Όσλο, «συστάσεις» Παναγιωτόπουλου στο ΝΑΤΟ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης