Γιώργος Γιαννόπουλος: Ο ντράμερ που μετέτρεψε την παιδική ξεγνοιασιά σε εφιάλτη - Το χρονικό της υπόθεσης

Γιώργος Γιαννόπουλος: Ο ντράμερ που μετέτρεψε την παιδική ξεγνοιασιά σε εφιάλτη - Το χρονικό της υπόθεσης

Επί δύο ολόκληρα χρόνια το μικρό αγγελούδι έπεφτε θύμα των αρρωστημένων ορέξεών του - Οι διακοπές που της σημάδεψαν τη ζωή

pix_lax_drummer_art
Ένας εφιάλτης που κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια. Οι ανέμελες παιδικές διακοπές που μετατράπηκαν σε ένα βαθύ σωματικό και ψυχικό τραύμα που θα συνοδεύει μια 16χρονη σήμερα έφηβη σε ολόκληρη τη ζωή της.

Ο μακροχρόνιος αγώνας της οικογένειάς της για την παραδειγματική τιμωρία του δράστη, με στόχο όχι μόνον την ηθική δικαίωση αλλά και την προστασία άλλων παιδιών από αντίστοιχες οδυνηρές εμπειρίες. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία της σοκαριστικής ιστορίας που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, με πρωταγωνιστή έναν μουσικό της ελληνικής ροκ σκηνής, 71 ετών σήμερα ντράμερ Γιώργο Γιαννόπουλο, γνωστό από την συνεργασία του κατά το παρελθόν με τους Πυξ Λαξ, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη ενώ η εκδίκαση στο Εφετείο θα γίνει στις 11 Απριλίου.

Η δημοσιοποίηση της υπόθεσης προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό. Ένα μικρό παιδί, ένα ανυποψίαστο αγγελούδι μόλις 6 ετών, που περνά ξέγνοιαστο τις διακοπές του στο εξοχικό της οικογένειάς του, στην Ανατολική Αττική, πέφτει θύμα των άρρωστων σεξουαλικών ορέξεων ενός άνδρα 60 ετών, ο οποίος μάλιστα είναι και πατέρας δύο κοριτσιών!

Είναι Φθινόπωρο του 2011 όταν η μικρή διαβαίνει για πρώτη φορά το κατώφλι του γειτονικού σπιτιού όπου διαμένει ο Γιώργος Γιαννόπουλος. Ο ίδιος δείχνει ιδιαίτερα φιλικός με όλα τα παιδιά που διαμένουν κατά καιρούς στην μικρή εξοχική γειτονιά. Σχεδόν όλοι γνωρίζουν ότι είναι μουσικός και πατέρας ο ίδιος με αποτέλεσμα να τον αντιμετωπίζουν με φιλική διάθεση και χωρίς ουδεμία καχυποψία.

Όλα κυλούν φυσιολογικά μέχρι τον Μάιο του 2013 οπότε η μητέρα του 8χρονου πλέον κοριτσιού μαθαίνει πως ένα γειτονικό ζευγάρι απαγορεύει στο παιδί του να μπαίνει στο σπίτι του Γιαννόπουλου. Τότε γεννιούνται οι πρώτες υποψίες οι οποίες, δυστυχώς, επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο. Το παιδί παραδέχεται, κάποια στιγμή στη μητέρα του, τί ακριβώς συνέβαινε. Τής αποκαλύπτει πως ο γείτονάς τους τής έβαζε να βλέπει παιδικές ταινίες και βιντεοκλίπ, και όσο τα παρακολουθούσε εκείνος επιδιδόταν σε επαναλαμβανόμενες γενετήσιες πράξεις τις οποίες μάλιστα η μικρή περιγράφει λεπτομερώς και στην αρμόδια Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ΓΑΔΑ όπου απευθύνθηκε άμεσα η οικογένεια.

Η υπόθεση οδηγείται στον εισαγγελέα ο οποίος προτείνει την παραπομπή του μουσικού. Ακολουθεί, τον Μάρτιο του 2017, ένα απαλλακτικό βούλευμα λόγω ανεπαρκών ενδείξεων αλλά μετά την καίρια παρέμβαση του εισαγγελέα Εφετών, τον Αύγουστο του 2017, παραπέμπεται σε δίκη, η οποία πραγματοποιείται τον Απρίλιο του 2019, και καταδικάζεται σε κάθειρξη 12 ετών χωρίς ελαφρυντικά. Εκείνος ασκεί έφεση και αφήνεται τελικά ελεύθερος με τον όρο να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει δύο φορές το μήνα. Η υπόθεση είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, ωστόσο αναβλήθηκε για τις 11 Απριλίου λόγω προβλήματος υγείας παράγοντα της δίκης.

Ποιες ήταν οι δικαιολογίες που προέβαλε πρωτοδίκως ο κατηγορούμενος; Επικαλέστηκε την απουσία μαρτύρων ενώ ισχυρίστηκε πως το παιδί είχε προβλήματα στη συμπεριφορά του και τού απέδωσε πράξεις τις οποίες είχε δει κάπου αλλού!

Μετά βεβαίως και την δημοσιότητα που πήρε πλέον η υπόθεση η οικογένεια της έφηβης σήμερα κοπέλας, η οποία λαμβάνει επί σειρά ετών ψυχολογική υποστήριξη προκειμένου να καταφέρει να διαχειριστεί την κακοποίηση που υπέστη σε τόσο τρυφερή ηλικία, διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι σκοπεύει να συνεχίσει τον σκληρό αγώνα προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και ο δράστης να λάβει την σκληρή τιμωρία που τού αξίζει.

Το οφείλουν, πρώτα απ’ όλα στο δικό τους παιδί κι έπειτα σε όλα τα παιδιά που έχουν βιώσει σιωπηρά αντίστοιχους εφιάλτες δίχως, μάλιστα, πολλά από αυτά, να το έχουν μοιραστεί με κανέναν.

Η αντίδραση των ΠΥΞ ΛΑΞ

Κλείσιμο
Λίγο μετά την δημοσιοποίησης της υπόθεσης, τα μέλη των Πυξ Λαξ, Φίλιππος Πλιάτσικας και Μπάμπης Στόκας, έσπευσαν να δηλώσουν τον αποτροπιασμό τους, να διαχωρίσουν απολύτως τη θέση τους από τον πρώην συνεργάτη τους, με τον οποίο, όπως υπογράμμισαν, δεν έχουν καμία σχέση εδώ και χρόνια, και να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στο ανήλικο θύμα του και την οικογένειά του.

Θελουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα σε σχέση με χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα που σοκαρισμένοι είδαμε και...

Posted by Πυξ Λαξ - Official on Friday, February 11, 2022
Να σημειώσουμε εδώ πως ο Γιώργος Γιαννόπουλος έπαιζε ντραμς και κρουστά με τους Πυξ Λαξ από το 1996, τόσο στις ηχογραφήσεις των δίσκων τους όσο και στις συναυλίες τους. Η συνεργασία τους ολοκληρώθηκε επισήμως το 2012 μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης περιοδείας – αφιέρωμα στη μνήμη του ιδρυτικού μέλους του γκρουπ, Μάνου Ξυδού, ενώ ξαναβρέθηκαν για μία τελευταία φορά στη σκηνή τον Ιούλιο του 2018, στο ΟΑΚΑ, στην επετειακή συναυλία για τα 30 χρόνια τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Δεν είμαι πρωθυπουργός των μνημονίων, θα βάλω τέλος στην περιπέτεια της τελευταίας 10ετίας

Τη Δευτέρα η τελευταία απολογία για τη δολοφονία του Άλκη – 10 προφυλακισθέντες και ένα ερωτηματικό

Πάτρα: Οι τοξικολογικές της 9χρονης Τζωρτζίνας θα ρίξουν φως στο μυστήριο των ανεξήγητων θανάτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης