Καπραβέλος: 800 εργαζόμενοι στο Παπανικολάου χωρίς 3η δόση – Περιμένω νέο κύμα COVID

Καπραβέλος: 800 εργαζόμενοι στο Παπανικολάου χωρίς 3η δόση – Περιμένω νέο κύμα COVID

Ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος διευκρίνισε πάντως ότι η μετάλλαξη Όμικρον δεν δίνει τόσο σοβαρή νοσηρότητα

kapravelos
«Στο νοσοκομείο μου 800 εργαζόμενοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση. Θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι». Αυτό τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος στον απόηχο της δήλωσης του υπουργού Υγείας στον σταθμό μας ότι όσοι υγειονομικοί δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση δεν υπάρχει στο νομό καμιά πρόβλεψη για αναστολή εργασίας».

«Το ποσοστό των ανεμβολίαστων ή των μερικώς εμβολιασμένων είναι μεγάλο. Δεν έχει γίνει επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, δεν υπάρχει λοκντάουν των ανεμβολίαστων και δεν ενισχύθηκε όσο πρέπει το ΕΣΥ. Στο νοσοκομείο μου 800 εργαζόμενοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση.  Θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι. Δεν έχεις προστασία χωρίς τρίτη δόση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος. 

Διευκρίνισε πάντως ότι η μετάλλαξη Όμικρον δεν δίνει τόσο σοβαρή νοσηρότητα. 

«Περιμένουμε ένα ακόμα επιδημικό κύμα έξαρσης, το να πούμε ότι φτάσαμε σε ενδημική μορφή της πανδημίας είναι πάρα πολύ προχωρημένο» σημείωσε. Ο κ. Καπραβέλος αναμένει νέο κύμα της πανδημίας μέσα στην Άνοιξη, ευελπιστώντας ότι θα είναι ηπιότερο. 

Υπέρ των αυστηρότερων μέτρων υποχρεωτικότητας για τον εμβολιασμό, με κατά πολύ αυστηρότερα πρόστιμα, τάχθηκε μέσω του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αμφισβητώντας ταυτόχρονα ότι τα υφιστάμενα πρόστιμα θα εισπραχθούν. 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταιγίδα στην Αττική - Προβλήματα στους δρόμους

Αν το πρόστιμο για το εμβόλιο αφαιρούνταν από τη σύνταξη θα είχαμε 500.000 εμβολιασμένους, είμαστε πλούσιος λαός, λέει ο Βασιλακόπουλος

Survivor: Η Ασημίνα επιβεβαίωσε τη σχέση της με τον Χρήστο Δάντη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης