Θεσσαλονίκη: Το χρονικό της εν ψυχρώ δολοφονίας του 19χρονου - «Καμία οπαδική συμπλοκή» λένε από τον Αρη

Θεσσαλονίκη: Το χρονικό της εν ψυχρώ δολοφονίας του 19χρονου - «Καμία οπαδική συμπλοκή» λένε από τον Αρη

Ο νεαρός Άλκης ήταν φίλαθλος του Άρη, ωστόσο όπως λένε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, η δολοφονία του δεν είχε να κάνει με «καμία οπαδική συμπλοκή»

1alkis-thessaloniki
Θρήνος στη Θεσσαλονίκη και στη Βέροια για τον άδικο χαμό του 19χρονου Άλκη, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ όταν άγνωστοι επιτέθηκαν στην παρέα του ξημερώματα Δευτέρας με μαχαίρια και αιχμηρά αντικείμενα τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Ο νεαρός Άλκης ήταν φίλαθλος του Άρη και μάλιστα τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε συμμετάσχει σε κλήρωση της ομάδας μπάσκετ όπου κέρδισε το εισιτήριο διαρκείας για την περίοδο 2021-2022.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής ο 19χρονος βρισκόταν μαζί με φίλους του σε ένα στενό κοντά στο σπίτι του, όταν ομάδα ατόμων που περνούσαν με αυτοκίνητα σταμάτησαν τους ρώτησαν τι ομάδα υποστηρίζουν και στη συνέχεια κατέβηκαν και στους επιτέθηκαν.

Βίντεο λίγο μετά τη δολοφονική επίθεση:
Thestival.gr Δολοφονία 19χρονου στη Χαριλάου



Σε ανακοίνωσή του ο επίσημος σύνδεσμος Super 3 των οργανωμένων φιλάθλων του Αρη ανέφερε ότι ο νεαρός Άλκης δεν συμμετείχε σε καμιά συμπλοκή οπαδών, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει και έκαναν λόγω για δολοφονική ενέδρα.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα ο σύνδεσμος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο Άλκης χθες δε συμμετείχε σε καμία “συμπλοκή οπαδών”. Καθόταν στο στενό του σπιτιού του και έκανε πλάκα με δύο συνομηλίκους του. Κύριοι, χθες στο Χαριλάου δεν είχαμε καμία “συμπλοκή οπαδών” αλλά μία τυφλή δολοφονική ενέδρα. Μην το γενικεύετε και μην το ονομάζετε οπαδική αντιπαλότητα, γιατί και η οπαδική αντιπαλότητα έχει κανόνες. Είναι ένα μόρφωμα, ένα παρακράτος που συντηρείται με ποικίλους τρόπους χρόνια τώρα. Τα τελευταία έξι χρόνια, φέρατε στην πόλη ένα πρωτάθλημα, απίστευτο μίσος και τρεις νεκρούς. Και όλα αυτά τα λέμε, σεβόμενοι την μητέρα του Άλκη. Γιατί ο μικρός δεν ήταν ένας αλήτης που συμμετείχε σε συμπλοκή, ήταν ένα μικρό παιδί που άραζε στη γειτονιά του. Καλό ταξίδι Άλκη, καλό ταξίδι ψυχούλα μου. Το χαμόγελο σου δε θα σβήσει ποτέ και σου δίνουμε το λόγο μας, ότι θα περπατάμε περήφανοι στα στενά αυτής της πόλης, θα περπατάμε περήφανοι στα στενά του Χαριλάου και όποιος μας ρωτήσει, όσοι κι αν είναι, ότι κι αν κρατάνε στα χέρια τους, εμείς θα λέμε ότι είμαστε ΆΡΗΣ».
louloudia-thess
 

Από τη Θεσσαλονίκη στη Βέροια και πάλι πίσω

Ο Άλκης έμενε αυτή την περίοδο στη Βέροια λόγω μετάθεσης του πατέρα του που είναι αξιωματικός του στρατού όπως αναφέρουν πληροφορίες. Όπως αναφέρει το voria.gr εως τα χρόνια του Γυμνασίου κατοικούσε στο Φάληρο της Θεσσαλονίκης και πήγαινε σχολείο στο 31ο Γυμνάσιο. Ο ίδιος ερχόταν συχνά στην πόλη καθώς διατηρούσε αρκετές φιλίες από τα παιδικά του χρόνια. Ο 19χρονος Άλκης ήταν φίλαθλος του Άρη, πήγαινε στο γήπεδο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά δεν ήταν γνωστός για την οργανωμένη οπαδική του δράση, ενώ δεν συμμετείχε σε συμπλοκές μεταξύ οπαδών.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΑΕ ΑΡΗΣ στην οποία αναφέρει: «Περάσανε μόλις δύο χρόνια από την δολοφονία του Τόσκο Μποζατζίσκι. Τα δάκρυα δεν έχουν στεγνώσει ακόμη… Θέλαμε να πιστεύουμε, ελπίζαμε, ότι ο κύκλος της τυφλής οπαδικής βίας θα έκλεινε με τη δολοφονία του Βούλγαρου φιλάθλου μας, που έκανε το… λάθος να έρθει στη Θεσσαλονίκη για να δει το ντέρμπι με τον Π.Α.Ο.Κ. Δυστυχώς…

Τα ξημερώματα, κάποιοι στυγνοί δολοφόνοι διάλεξαν να κόψουν το νήμα της ζωής σε ένα παιδί 19 χρόνων επειδή ήταν φίλαθλος του ΑΡΗ. Ασύλληπτο! Δεν το χωράει ο νους μας! Επειδή ήταν φίλαθλος του ΑΡΗ, κάποιοι στυγνοί δολοφόνοι αποφάσισαν να του αφαιρέσουν τη ζωή. Θεέ μου, γιατί; Θεέ μου που πάμε; Και μαζί με το 19χρονο παιδί, που τους εκλιπαρούσε «σας παρακαλώ μη με χτυπάτε άλλο» (ραγίζει η καρδιά μας…), μέχρι να ξεψυχήσει, έστειλαν άλλα δύο παιδιά στο νοσοκομείο. Τον Άγγελο και τον Δημήτρη. Ευτυχώς τα δύο παιδιά ζούνε. Θα τους δει ξανά η μάνα τους, ο πατέρας τους, η οικογένειά τους… Στην μάνα του 19χρονου Αλκιβιάδη που χάθηκε, όμως, στον πατέρα του, στην οικογένειά του, τι θα πούνε οι δολοφόνοι; Τι θα πούμε όλοι εμείς; Ως κοινωνία;
loylouda
 

Και να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Δεν επρόκειτο για «οπαδική συμπλοκή», όπως κάποιοι τεχνηέντως επιχειρούν να περιγράψουν το περιστατικό. Πιθανώς για να προσφέρουν άλλοθι στους δολοφόνους. Πρόκειται ξεκάθαρα για ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.

Πρόκειται για εν ψυχρώ δολοφονία. Τρία… αμούστακα παιδιά περπατούσαν σε στενό της Χαριλάου τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, δίπλα στο γήπεδο, κι εμφανίζεται ένα λευκό ΙΧ (σύμφωνα με τις έως τώρα μαρτυρίες).
«Γ@@@μ@ τον Αρη, ρε μ@@@» φώναξε ένας επιβάτης του λευκού ΙΧ, ο οποίος στη συνέχεια κατέβηκε και με ένα δρεπάνι (!!!) αφαίρεσε τη ζωή του 19χρονου Αλκιβιάδη, τραυματίζοντας σοβαρά τα άλλα δύο παιδιά της παρέας.

Καμία… «οπαδική συμπλοκή». Ξεκάθαρη ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.
thessaloniki
 

Ως εδώ και μη παρέκει. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Ήρθε η ώρα που η Ελληνική Αστυνομία, μαζί με την Ελληνική Δικαιοσύνη, πρέπει να βάλουν ένα τέλος σ’ αυτόν τον κύκλο αίματος. Φτάσαμε στο σημείο «μηδέν».
Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ περιμένει από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες της χθεσινής δολοφονικής ενέργειας.

Από την Ελληνική Δικαιοσύνη αναμένουμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Χωρίς άλλες «εκπτώσεις» και «συμψηφισμούς». Δεν πάει άλλο…

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τη θλίψη της για την δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου μας. Στην οικογένεια του άτυχου παιδιού ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο. Όλη η οικογένεια του Συλλόγου είμαστε μια αγκαλιά δίπλα τους».

Ειδήσεις σήμερα:

Επιθέσεις με γκαζάκια στα σπίτια του Δημήτρη Καμπουράκη και του Βασίλη Ντούμα

Τι δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα για κρούσματα και θανάτους τον Φεβρουάριο

Το «Παπαρατσένκο» του Κουτσούμπα έφερε μέσα σε λίγες ώρες... 3.000 Έλληνες followers στον διακεκριμένο ιστορικό!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης