Κίνηση στους δρόμους: Με αυξημένη κίνηση αυτή την ώρα Μεσογείων και Αλεξάνδρας, δείτε live εικόνα

Κίνηση στους δρόμους: Με αυξημένη κίνηση αυτή την ώρα Μεσογείων και Αλεξάνδρας, δείτε live εικόνα

Άνοιξε η Αττική Οδός – Διέλευση χωρίς διόδια έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής - Δύο τροχαία νωρίς το πρωί στην άνοδο του Κηφισού, δείτε σε χάρτη την κίνηση τώρα στους δρόμους

kinisitora-kedro-pagetos-xionia
Προβλήματα αντιμετωπίζουν και σήμερα οι οδηγοί που κινούνται στους δρόμους της Αθήνας, με πολλούς από αυτούς να μην έχουν καθαριστεί πλήρως από το χιόνι.

Η  κίνηση στην άνοδο του Κηφισού ήταν αυξημένη νωρίς το πρωί, λόγω δύο τροχαίων ατυχημάτων στο ύψος της Λυκόβρυσης.

Και στα δύο περιστατικά υπήρξε σύγκρουση ανάμεσα σε δύο οχήματα, τα οποία έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία.  Κατά τις ίδιες πηγές δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα οχήματα. 


Στη Μεσογείων, όπου πολλά είναι ακόμη τα αυτοκίνητα που παραμένουν καθηλωμένα, έντονη παραμένει η κίνηση στο ύψος της Αγίας Παρασκευής μέχρι και αυτή την ώρα λίγα λεπτά πριν τις 11:00, ενώ κίνηση παρατηρείται και στην Αγίας Παρασκευής, καθώς επίσης και σε σημεία των Καποδιστρίου και Παλαιολόγου στο Χαλάνδρι.

mesogeion-kinisi


Κίνηση θα αντιμετωπίσουν οι οδηγοί και σε σημεία της Πατησίων, αλλά και της Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της πλατείας Μαβίλη. Προβλήματα και στην Γεωργίου Παπανδρέου στου Ζωγράφου.

Κίνηση τώρα υπάρχει και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο ανοδικό ρεύμα, λόγω συσσώρευσης χιονιού/πάγου στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος.

Η κίνηση διεξάγεται από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας.  

kinisitora-alexandras
Κλείσιμο


Καθαρό το κεντρικό και περιφερειακό οδικό δίκτυο του Δήμου Αθηναίων. Τα συνεργεία του δήμου έχουν ρίξει 240 τόνους αλατιού στους δρόμους του κέντρου και στις γειτονιές, ενώ δίνουν βάρος στην διάνοιξη των μικρών δρόμων. Την ίδια στιγμή 57 συνεργεία και 213 εργαζόμενοι μαζεύουν τα δεκάδες πεσμένα δέντρα και κλωνάρια.

Κλειστή η Φορμίωνος λόγω κατάρρευσης στέγης σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

Καθυστερήσεις στη Γραμμή 1 του μετρό- Την κατανόηση του επιβατικού κοινού ζητά η ΣΤΑΣΥ

Καθυστερήσεις καταγράφονται από το πρωί στα δρομολόγια της Γραμμής 1 του μετρό λόγω των βλαβών που δημιουργήθηκαν σε συρμούς τις ημέρες της κακοκαιρίας.

Η ΣΤΑΣΥ, με ανακοίνωσή της, ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού για τα προβλήματα-καθυστερήσεις δρομολογίων, τονίζοντας πως οι μεγαλύτερες χρονοαποστάσεις στη συχνότητα των δρομολογίων οφείλονται στις συσσωρευμένες βλάβες, που σημειώθηκαν σε συρμούς τις ημέρες της κακοκαιρίας, καθώς ήταν επιτακτική η κίνησή τους στο δίκτυο επί 24ωρης βάσης, προκειμένου αυτό να παραμείνει ανοιχτό, σε συνδυασμό με την αδυναμία προσέλευσης εργαζομένων της εταιρείας στην τεχνικοεπισκευαστική βάση.

Γίνονται συνεχείς προσπάθειες για την αποκατάσταση των βλαβών και την ομαλοποίηση των δρομολογίων.


LIVE Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΔΩ


Υπενθυμίζεται ότι στην κυκλοφορία δόθηκε στις 8 το πρωί η Αττική Οδός, η οποία με ανακοίνωση της ενημερώνει ότι οι διελεύσεις θα πραγματοποιούνται άνευ καταβολής διοδίων έως και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και ώρα 23:59, προς διευκόλυνση όλων των οδηγών λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων σε περιφερειακές οδούς.

Η ανακοίνωση της Αττικής Οδού:

«Η Αττική Οδός ενημερώνει ότι από σήμερα Πέμπτη 27/01 στις 8:00 το πρωί θα τεθούν σε λειτουργία και τα υπόλοιπα τμήματά της, με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται πλήρως σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου. Οι διελεύσεις θα πραγματοποιηθούν άνευ καταβολής διοδίων έως και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και ώρα 23:59, προς διευκόλυνση όλων των οδηγών λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων σε περιφερειακές οδούς.

Επισημαίνεται επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς εκτός Αττικής Οδού των εναπομεινάντων οχημάτων. Η επιχείρηση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πρωί με τη μεταφορά των οχημάτων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του parking Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» πίσω από τα καταστήματα ΙΚΕΑ και ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, στα Σπάτα.

Προς διευκόλυνση των ιδιοκτητών τους, οι οποίοι παρακαλούνται να τα παραλάβουν, πραγματοποιούνται δρομολόγια προς το σημείο, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέσω οχημάτων που εκκινούν από τον κόμβο της Λ. Κηφισίας («Δαχτυλίδι») από τις 9:00 έως τις 19:00».

Πώς δεξάγεται η κίνηση στους βασικούς οδικούς  άξονες του λεκανοπεδίου Αττικής, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την ΓΑΔΑ

Α. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται χωρίς περιορισμούς, καθ’ όλο το μήκος της Αττικής Οδού και της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού.

Β. Η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς κανένα πρόβλημα στους κατωτέρω οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής:

-Λεωφόρος Συγγρού

-Λ. Βουλιαγμένης

-Παραλιακή Ποσειδώνος

-Λ. Βασ. Αμαλίας

-Λ. Βασ. Σοφίας

-Λ. Κηφισίας

-Λ. Βασ. Κωνσταντίνου

-Οδό Πατησίων

-Λ. Βάρης- Κορωπίου

Γ. Στους κατωτέρω οδικούς άξονες λόγω συσσώρευσης χιονιού/πάγου στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος, η κυκλοφορία διεξάγεται ως εξής:

-Λ. Αλεξάνδρας (-2- λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση)

-Λ. Λαυρίου προς Παιανία(-2- λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση)

-Λ. Λαυρίου προς Σταυρό (-2- λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση)

-Λ. Μαραθώνος προς Παλλήνη (-1- λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση)




Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά… στην τσέπη βάζουν οι τιμές σε καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα

Τηλεκπαίδευση σήμερα στα σχολεία - Τι ισχύει για τα πανεπιστήμια

Ανοίγει πλήρως η Αττική Οδός στις 8 το πρωί -Διέλευση χωρίς διόδια ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης