Πώς ανύπαρκτη εταιρεία «άρπαξε» 60.000 ευρώ από φαρμακοποιό στο Αίγιο!

Πώς ανύπαρκτη εταιρεία «άρπαξε» 60.000 ευρώ από φαρμακοποιό στο Αίγιο!

Νέα διαδικτυακή απάτη - Ο φαρμακοποιός δεν υποψιάστηκε την παγίδα, όταν οι «υπεύθυνοι» της εταιρείας, του ζήτησαν τους κωδικούς του τραπεζικού του λογαριασμού

φαρμακιο23
Πολύ ακριβά πλήρωσε το λάθος του να απευθυνθεί σε μια άγνωστή του εταιρεία με διαφαινόμενη έδρα στο εξωτερικό για να προμηθευτεί υγειονομικό υλικό, ένας φαρμακοποιός από το Αίγιο, καθώς έχασε ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό από τον λογαριασμό του στην τράπεζα.

Ο φαρμακοποιός δεν υποψιάστηκε την παγίδα, όταν οι «υπεύθυνοι» της εταιρείας που αποδείχθηκε αργότερα... ανύπαρκτη, του ζήτησαν τους κωδικούς του τραπεζικού του λογαριασμού και τους έδωσε. Το αποτέλεσμα ήταν να αρπάξουν όλες τις καταθέσεις του ύψους... 60.000 ευρώ! Το θύμα κατήγγειλε την απάτη στη Ασφάλεια, οι άνδρες της οποίας προσπαθούν να εξακριβώσουν σε ποιους ανήκουν οι λογαριασμοί που μεταφέρθηκαν τμηματικά τα χρήματα.

Διαδικτυακή απάτη με την πώληση αλυσοπρίονου

Θύμα απατεώνα που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για την αγορά ενός αλυσοπρίονου ένας κάτοικος Αλμυρού Μαγνησίας που είχε αναρτήσει αγγελία σε ιστοσελίδα για την πώλησή του. Ο δράστης τον έπεισε να του δώσει το ΙΒΑΝ του λογαριασμού του και τους προσωπικούς κωδικούς του και μετέφερε από αυτόν 2.900 ευρώ σε άλλον τραπεζικό λογαριασμό. Η έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας οδήγησε στην κάτοχο του συγκεκριμένου λογαριασμού, μια Ελληνίδα σε βάρος της οποίας και του άγνωστου μέχρι στιγμής συνεργού της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη. Μάλιστα, η γυναίκα συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης στην Ηγουμενίτσα.

Ειδήσεις σήμερα:

Άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα πριν την... κάθοδο της «Ελπίδας»

Επιδημιολογικό φορτίο, αντοχή νοσοκομείων και ενίσχυση εμβολιασμών κρίνουν την άρση των μέτρων


Νέα κατάθεση την Παρασκευή για την υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη – «Κλειδί» το δεύτερο πρόσωπο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης