Φυλακές Χανίων: Κρατούμενος ζητά την αποφυλάκισή του γιατί έχει αυτοκτονικές τάσεις λόγω κορωνοϊού

Φυλακές Χανίων: Κρατούμενος ζητά την αποφυλάκισή του γιατί έχει αυτοκτονικές τάσεις λόγω κορωνοϊού

Προφυλακίστηκε πριν από τέσσερις μήνες, με τις κατηγορίες κατοχής και διακίνησης ουσιών (300 γραμ κοκαϊνης), συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβασης του νόμου περί όπλων

filakesxanion
Κραυγή απελπισίας μέσα από τα κελιά των φυλακών Χανίων εν μέσω υγειονομικής κρίσης. Υποβάλλοντας αίτημα αποφυλάκισης στο Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, 49χρονος προσωρινά κρατούμενος Λ.Ν φανερώνει τις αυτοκτονικές του τάσεις επικαλούμενος τον φόβο που του προκαλεί η νόσηση από κορωνοϊό. Προβάλλει, την ίδια στιγμή, τα συμπτώματα κατάθλιψης, από τα οποία φέρεται να πάσχει, σε συνδυασμό με την εξάρτηση από την κοκαϊνη.

Ο επί 20 ετών χρήστης ναρκωτικών ουσιών, προτάσσει τα υποκείμενα νοσήματα του και την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για να ζητήσει, δια μέσω των συνηγόρων υπεράσπισης, την αποφυλάκισή του.

Προφυλακίστηκε πριν από τέσσερις μήνες, με τις κατηγορίες κατοχής και διακίνησης ουσιών (300 γραμ κοκαΐνης), συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβασης του νόμου περί όπλων. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα ναρκωτικά που εντόπισε η αστυνομία ανήκουν σε πρόσωπο από το στενό συγγενικό του περιβάλλον ενώ για το όπλο που βρέθηκε, ισχυρίζεται πως πρόκειται για κατοχικό κειμήλιο.

Μιλώντας για ένα εφιαλτικό σκηνικό που βιώνει και υπό τον τρόμο της πανδημίας, ο κρατούμενος υποστηρίζει ότι έχει υποκείμενα νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη τύπου II, παχυσαρκία και καρδιακά προβλήματα, και αναφέρεται στον «τριπλάσιο» κίνδυνο θανάτου σε περίπτωση νόσησης.

Συμπληρώνοντας τη ζοφερή εικόνα, ζητεί αποφυλάκιση και λόγω της συζύγου του που, όπως ισχυρίζεται, πάσχει από καρκίνο τραχήλου της μήτρας και είναι ανάπηρη σε ποσοστό 80%. Δηλώνει πατέρας έξι παιδιών, χρόνιος χρήστης κοκαΐνης, ενώ λέει ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα.

Στην αίτηση αποφυλάκισης σημειώνεται από τους δικηγόρους του κρατουμένου ότι ο τελευταίος «πληροί τα κριτήρια διάγνωσης εξάρτησης από κοκαΐνη και χρήζει παρακολούθησης προγράμματος απεξάρτησης σε ειδικευμένη μονάδα».

«Δεν δύναται αυτοβούλως και αυτοδυνάμως να αποβάλει την έξη της χρήσης», αναφέρεται ακόμη στην αίτηση για τον κρατούμενο.

«Η εξάρτησή μου είναι σωματική, η οποία εκδηλώνεται με ανάπτυξη δυσμενών σωματικών συμπτωμάτων και έντονων σωματικών διαταραχών», ισχυρίζεται από τη μεριά του ο κρατούμενος κάνοντας, δε, λόγο για καταθλιπτικές τάσεις και εσωστρεφείς συγκρούσεις.

«Η συνέχιση της προσωρινής μου κράτησης με βεβαιότητα θα μου επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη με ενδεχόμενο ακόμα να χάσω τη ζωή μου σε περίπτωση νόσησης από κορωνοϊό», λόγια με τα οποία επιχειρεί ο κρατούμενος να ανοίξει το παράθυρο της μερικής ελευθερίας του.

Κλείσιμο
Δια μέσω των συνηγόρων υπεράσπισής της ζητεί, ακόμη, την επιβολή οποιουδήποτε άλλου περιοριστικού όρου πέραν της φυλάκισης.



Ειδήσεις σήμερα:

Από σήμερα και η ψηφιακή ταυτότητα στο Covid Free Wallet - Πώς την κατεβάζουμε

Ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στην Αυστραλία με 11.300 νέες μολύνσεις

Με βροχές και καταιγίδες «φεύγει» το 2021 - Δείτε τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης