Έξυπνους τρόπους βρήκε εκκλησία στη Λάρισα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να τηρηθούν τα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού. Πρόκειται για τον Άγιο Γεώργιο όπου λειτουργεί ο πατήρ Νικηφόρος Κοντογιάννης ο οποίος είναι γνωστός για τις πρωτοποριακές του ιδέες.
Ο πατήρ Νικηφόρος κατάφερε να δημιουργήσει μια... hi tech εκκλησία. Όπως είπε στον ΑΝΤ1 «δημιουργήσαμε μια μεγάλη οθόνη ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να παρακολουθούν την λειτουργία έξω από τον ναό».
Επίσης είπε ότι τοποθέτησαν φωτοκύτταρο στην είσοδο του ναού ώστε να δείχνει πόσες θέσεις είναι κενές στον γυναικωνίτη, ενώ σημείωσε ότι ενημέρωσαν τον κόσμο ότι μέσα στο ναό θα μπουν κάμερες και συμφώνησαν, γιατί εκτός των άλλων, είχαν σημειωθεί και διάφορες κλοπές και μάλιστα όπως είπε με τις κάμερες που τοποθετήθηκαν εντοπίστηκαν κάποιοι κλέφτες.
Σημείωσε ακόμα ότι η λειτουργία στον ναό μεταδίδεται και διαδικτυακά, ενώ όπως είπε έχουν δημιουργήσει και μια εφαρμογή όπου ο πιστός μπορεί να ανάψει το κεράκι του από μακριά. «Ανάβει εικονικά το κερί και βάζει και τα ονόματα που θέλει να διαβάσουμε». είπε.
Τέλος, ανέφερε ότι ο ναός παρέχει δωρεάν rapid test για όσους θέλουν να μπουν στην εκκλησία και δεν έχουν χρήματα.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές δεν είναι πλέον σπάνιο γεγονός για την Ελλάδα. Η κλιματική αλλαγή κάνει διαρκώς αισθητή την παρουσία της, τα τελευταία χρόνια, με τα παραδείγματα να είναι πολλά.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.