Επιδημία ιντερνετικής απάτης με συνεχή κρούσματα phishing σε όλη τη χώρα

Επιδημία ιντερνετικής απάτης με συνεχή κρούσματα phishing σε όλη τη χώρα

Δύο ακόμη περιστατικά στην Άρτα και τη Λαμία

apati_3-600x314
Δίνουν και παίρνουν σε όλη τη χώρα οι διαδικτυακές απάτες με τη μέθοδο του ηλεκτρονικού ψαρέματος, του λεγόμενου phishing, από αγνώστους που στέλνουν σε ανυποψίαστους πολίτες ηλεκτρονικά μηνύματα με το λογότυπο της τράπεζας στην οποία έχουν καταθέσεις.

Στην Άρτα, μια γυναίκα είχε πάρει ένα τέτοιο μήνυμα στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο, με το οποίο δήθεν η τράπεζα την ενημέρωνε ότι η χρεωστική της κάρτα είχε απενεργοποιηθεί για λόγους αναβάθμισης των διαδικτυακών μέτρων ασφαλείας! Μάλιστα, της ζητούσε να καταχωρίσει τους κωδικούς e-banking της σε ένα link που επισυναπτόταν στο μήνυμα, ώστε να επανενεργοποιηθεί.

Αφού ακολούθησε την διαδικασία, η γυναίκα διαπίστωσε ότι μεταφέρθηκαν 2.000 ευρώ από τον τραπεζικό της λογαριασμό σε άλλον. Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός Έλληνα ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Παρόμοια απάτη και στη Λαμία

Με τον ίδιο τρόπο του ηλεκτρονικού ψαρέματος στοιχείων είχε πέσει θύμα απατεώνων τον περασμένο Αύγουστο ένας Έλληνας κάτοικος Λαμίας, ο οποίος καταχώρησε τα προσωπικά στοιχεία του online λογαριασμού που διέθετε στο link που του εστάλη με απατηλό μήνυμα, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν οι καταθέσεις του σε άλλον λογαριασμό.

Μετά την προανάκριση που διενήργησε η Ασφάλεια, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε για απάτη μέσω διαδικτύου και υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.




Ειδήσεις σήμερα

Χαμός από το βίντεο που δείχνει τον Salt Bae να ταΐζει «χρυσή μπριζόλα» κομμουνιστή υπουργό του Βιετνάμ

Με email και sms καλεί ο ιατρικός σύλλογός ιδιώτες γιατρούς στη Θεσσαλονίκη να στηρίξουν το σύστημα υγείας

Στους 5,5 μήνες θα ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση σε όλους, τόνισε η Παπαευαγγέλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης