Έγκλημα στην Ιεράπετρα: Είχαν χωρίσει εδώ και 10 χρόνια

Έγκλημα στην Ιεράπετρα: Είχαν χωρίσει εδώ και 10 χρόνια

Είχαν χωρίσει, αλλά έμεναν στο ίδιο σπίτι - Τη χτυπούσε συχνά - Η σχέση της με τον παλιό του φίλο - Το βίντεο με το έγκλημα δείχνει να την κυνηγάει με το μαχαίρι

nektaria_kriti_maxairi_art
Την ώρα που τα τέσσερα παιδιά της 48χρονης Νεκταρίας, της άγρια δολοφονημένης μητέρας από την Ιεράπετρα που έπεσε νεκρή με 16 μαχαιριές από τα χέρια του πρώην συζύγου της προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ, αποτροπιασμό και θυμό προκαλούν τα πλάνα από τα τελευταία λεπτά της ζωής της.

Ειδικά τα στιγμιότυπα με την 48χρονη να τρέχει με τρόμο, προκειμένου να ξεφύγει από την μανία του 54χρονου που την κυνηγάει με το μαχαίρι στα χέρια είναι συγκλονιστικά, καθώς είναι η τελευταία φορά που εκείνη καταγράφεται ζωντανή.

Το ίδιο σοκαριστικά και τα πλάνα ελάχιστα λεπτά μετά, στα οποία ο 54χρονος με το κράνος στο κεφάλι και το φονικό όπλο στα χέρια, λες και δεν τρέχει το παραμικρό, κατευθύνεται προς το σημείο του πάρκινγκ όπου είχε αφήσει νωρίτερα το μηχανάκι του.

Κρήτη γυναικοκτονία

Σύμφωνα με το βιντεοσκοπημένο υλικό που έχει καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της ξενοδοχειακής μονάδας, που είχε επισκεφτεί την ημέρα εκείνη η 48χρονη με σκοπό να πιάσει δουλειά, ο 54χρονος φαίνεται ξεκάθαρα πως έφτασε ως εκεί προκειμένου να κάνει πράξη τις απειλές, που όπως είχε αποκαλύψει στο protothema.gr κολλητή φίλη της Νεκταρίας, της είχε εξαπολύσει πολλές φορές χωρίς εκείνη να παίρνει και τόσο στα σοβαρά.

«Μην ανησυχείς και όλα θα τελειώσουν σύντομα, έτσι της έλεγε συχνά, ειδικά από τον Μάρτιο που εκείνη είχε φύγει από το σπίτι που έμεναν όλοι μαζί. Είχαν χωρίσει εδώ και δέκα χρόνια. Λειτούργησε βάσει σχεδίου, την απειλούσε συνεχώς. Δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά. Αν και είχαν χωρίσει και έμεναν στο ίδιο σπίτι, της δημιουργούσε φασαρίες και την χτυπούσε».

Κλείσιμο
Μην αντέχοντας άλλο την κατάσταση αυτή, η 48χρονη πήρε την απόφαση κι έφυγε από το σπίτι: «Από τότε την απειλούσε χειρότερα. Της έλεγε πως θα την σκοτώσει, αλλά φαίνεται πως εκείνη δεν του έδινε σημασία. Μάλιστα εκείνη από την ώρα που έμεινε μόνη της, είχε έρθει κοντά και με έναν παλιό του φίλο και όχι κολλητό του όπως λένε, με τον οποίο ήταν καιρό στα μαχαίρια οι δυο τους και δεν μιλούσαν. Είχε δημιουργήσει μια σχέση και αυτός νευρίασε περισσότερο. Δεν κατάλαβα γιατί νευρίασε, όταν επέστρεφε ο κύριος στο σπίτι τους και στις τσέπες του έβρισκε το κορίτσι γυναικεία εσώρουχα, ήταν καλά (;). Ντροπή του αυτός τα ξεκίνησε όλα. Δεν έχει καμία δικαιολογία για το φονικό. Αν τα παιδιά την αγαπούσαν έστω και λίγο να πούνε την αλήθεια και όσα γνώριζαν για την σχέση τους».

Στα πλάνα φαίνεται μέχρι και η ιδιοκτήτρια της μονάδας που πλησιάζει τον δράστη στο πάρκινγκ για να τον ρωτήσει που βρίσκεται η Νεκταρία. Για τα συγκεκριμένα πλάνα είχε κάνει αναφορά σε δηλώσεις και η κόρης της ιδιοκτήτριας:

«Η μητέρα μου όταν είδε έτσι τον 54χρονο δεν κατάλαβε ότι την είχε σκοτώσει. Νόμιζε ότι είχε κρυφτεί κάπου επειδή εμφανίστηκε ο πρώην σύζυγός της. Μετά που την έψαξε την βρήκε πεσμένη, μέσα σε μία λίμνη αίματος. Η μητέρα μου είναι σε κατάσταση σοκ. Είδαμε από τις κάμερες ότι την κυνηγούσε για να την σκοτώσει. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που έγινε», τόνισε σχετικά η διευθύντρια του ξενοδοχείου που μίλησε για την τελευταία συνάντηση της με την αδικοχαμένη Νεκταρία:

«Η κοπέλα ήρθε το πρωί να κάνει δοκιμαστικά για να δούμε αν θα την πάρουμε του χρόνου. Αυτός, όπως μάθαμε, την ακολούθησε από το σπίτι της. Η μητέρα μου βρισκόταν στο πάρκινγκ όταν η κοπέλα έφτασε στο ξενοδοχείο, συνοδευόμενη από τον φίλο της. Ο φίλος της έφυγε και στη συνέχεια η 48χρονη μπήκε μέσα και πλησίασε την μητέρα μου. Εκείνη την ώρα μπαίνει αυτός με τη μηχανή του μέσα στο πάρκινγκ και την εμβολίζει, την ρίχνει κάτω. Σηκώνεται η Νεκταρία και η μητέρα μου φεύγει για να πάει να τηλεφωνήσει στην αστυνομία. Όταν επέστρεψε η μητέρα μου είδε τον 54χρονο πάλι στο πάρκινγκ απόλυτα ψύχραιμο. Εκείνη δεν γνώριζε ότι λίγα δευτερόλεπτα πριν την είχε σκοτώσει. Και του λέει «Πού είναι η …; Τί της έκανες;» και της απαντά «Είχαμε προηγούμενα».

Ο 54χρονος δράστης μετά την πράξη ανέβηκε σε γκρεμό, όπου και απειλούσε για περίπου επτά ώρες να αυτοκτονήσει. Στο σημείο βρέθηκε ειδικός διαπραγματευτής της Αστυνομίας που συνομιλούσε με τον άνδρα, ενώ επιστρατεύτηκε και ο γιος του ο οποίος επικοινώνησε μαζί του.

Στην περιοχή βρισκόταν από νωρίς ασθενοφόρο και Πυροσβεστική ενώ από θαλάσσης ήταν «παρών» σκάφος του Λιμενικού.

Ειδήσεις σήμερα:

Τελευταίες αλλαγές και σαρωτικοί έλεγχοι στην τελική ευθεία για την αυριανή πρεμιέρα των νέων μέτρων

Υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη - Δείτε τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Επίθεση Παπανδρέου σε ΣΥΡΙΖΑ και «καραμανλισμό» για την χρεοκοπία του 2010
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης