Παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ για την αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση

Παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ για την αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση

Η υπουργός Παιδείας κατέθεσε αγωγή, η οποία λόγω κατεπείγοντος εκδικάστηκε σήμερα, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης

axiologisi
Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία της ΑΔΕΔΥ, για τη Δευτέρα, μέσω της οποίας οργανώσεις της εκπαίδευσης καλούσαν σε συνέχιση της απεργίας από κάθε αξιολόγηση.

Στην ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης προχώρησε, μέσω Twitter, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Δικαστήριο η απεργία της ΑΔΕΔΥ,μέσω της οποίας συνδικαλιστικές οργανώσεις της εκπαίδευσης καλούσαν σε συνέχιση της απεργίας από κάθε αξιολόγηση.Συνεχίζουμε για ένα καλύτερο σχολείο, αυτό που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας», έγραψε συγκεκριμένα η υπουργός Παιδείας.


Το υπουργείο έδωσε, νωρίτερα, άμεση απάντηση στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες καταθέτοντας αντέφεση κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε ως παράνομη την απεργία-αποχή που έχει κηρύξει ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, την ερχόμενη Δευτέρα, αλλά όχι άμεσα εκτελεστέα.

ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ προσέφυγαν στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου και η έφεση ορίστηκε να εκδικαστεί αρχικά τον Ιανουάριο του 2022 αλλά με την αντέφεση του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε προκειμένου να εκδικαστεί το συντομότερο η υπόθεση, αυτή θα δικαστεί τελικά την ερχόμενη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα η έφεση του υπουργείου επί της αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία εκρίθη παράνομη η απεργία αποχή των εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, μετά την αγωγή του υπουργείου Παιδείας και θα εκδικασθεί τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι

Ειδήσεις σήμερα:

Στα 2.324 τα νέα κρούσματα - 334 οι διασωληνωμένοι, 22 θάνατοι

Πώς εξηγείται το φαινόμενο με τους ιστούς αραχνών που «σκέπασαν» το Αιτωλικό

Αφγανιστάν: «Βλέπουν» ISIS-Κ πίσω από την επίθεση αυτοκτονίας στο τζαμί με τους δεκάδες νεκρούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης