Η θαλαμηγός του... Τζέιμς Μποντ στην Κεφαλονιά - Δείτε φωτογραφίες

Η θαλαμηγός του... Τζέιμς Μποντ στην Κεφαλονιά - Δείτε φωτογραφίες

Είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σκάφη στον κόσμο, λόγω του ονόματός του που παραπέμπει στον μυστικό πράκτορα - Ποιες εντυπωσιακές θαλαμηγοί ξεχώρισαν από τις φετινές αφίξεις στο νησί

007
Είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σκάφη στον κόσμο και ο λόγος δεν έχει να κάνει τόσο με το μέγεθός του ή τον σχεδιασμό του, αλλά με την ονομασία του η οποία παραπέμπει στον διασημότερο μυστικό πράκτορα τον Βρετανό Τζέιμς Μποντ. Την περασμένη Παρασκευή το superyacht 007 έφτασε στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα στη Σάμη.

Η εντυπωσιακή θαλαμηγός, έχει σχεδιαστεί από τον Yavuz Mete και έχει κατασκευαστεί στα τουρκικά ναυπηγεία Tuzla, στη θάλασσα του Μαρμαρά, όπως αναφέρουν εξειδικευμένες ιστοσελίδες για θαλαμηγούς, ενώ αποτελείται από 10μελές πλήρωμα και μπορεί να φιλοξενήσει δέκα άτομα στις 6 πολυτελείς καμπίνες του.

Δείτε φωτογραφίες από το 007:

7B7E7C2B-632C-48C0-B220-0C3F4754264B
517C9230-0044-4475-8266-9A28A050CB68
4D62E886-8FF4-4F4F-9C08-00DD005E2014



To 49 μέτρων σκάφος δεν είναι το μοναδικό που βρίσκεται ακόμη στην Κεφαλονιά. Αυτό το καλοκαίρι, το νησί του Ιονίου δέχθηκε στα λιμάνια του δεκάδες θηριώδεις θαλαμηγούς άνω των 30 μέτρων. «Ήταν ίσως η καλύτερη σεζόν στις αφίξεις θαλαμηγών στην Κεφαλονιά, Ρώσοι ολιγάρχες Βρετανοί δισεκατομμυριούχοι, Αμερικανοί. Σταρ του Χόλιγουντ και αθλητές έφθασαν στο νησί μας. Μάλιστα, το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς φέτος δέχθηκε τις περισσότερες πτήσεις ιδιωτικών αεροσκάφων μετά τη χρονιά που γυρίστηκε η ταινία το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι. Λιαρ τζετ καθημερινά προσγειώνονταν μεταφέροντας τους δισεκατομμυριούχους και από εκεί αρκετοί με ελικόπτερα μεταφέρονταν στις θαλαμηγούς. Ακόμη και τώρα που είμαστε πλέον στον Οκτώβριο φθάνουν θαλαμηγοί και δεν μεταφέρουν το πλήρωμα, αλλά ιδιοκτήτες ή ανθρώπους που τις έχουν ενοικιάσει, γεγονός που σημαίνει πως η τουριστική περίοδος για την Κεφαλονιά αλλά φαντάζομαι και για όλη τη χώρα παρατείνεται και αυτό είναι πολύ θετικό» είπε στο protothema.gr ο φωτορεπόρτερ του kefaloniapress Μάκης Λεκατσάς, ο οποίος αυτό το καλοκαίρι απαθανάτισε στον φωτογραφικό φακό του τα πιο εντυπωσιακά σκάφη.

OLIVIA-O
Η 88 μέτρων θαλαμηγός OLIVIA O
Κλείσιμο


anawa
H εντυπωσιακή Anawa


«Είναι πάρα πολλές οι θαλαμηγοί που ήρθαν και φέτος. Ωστόσο θα ξεχωρίσω την ANAWA η οποία ανήκει στον Βραζιλιάνο δισεκατομμυριούχο Jorge Paulo Lemann, ο είναι ο 65ος πλουσιότερος άνθρωπος στη λίστα Forbes με περιουσία που αγγίζει τα 26,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Επίσης εντυπωσιακή ήταν η 88 μέτρων θαλαμηγός OLIVIA O του πλουσιότερου Ισραηλινού επιχειρηματία Eyal Ofer, του οποίου η περιουσία αγγίζει τα 11,4 δισ. ευρώ. Η θαλαμηγός του MR JCB Lord Bamford, που αγκυροβόλησε στον κόλπο της Φτέρης, αλλά και οι θαλαμηγοί των Στίβεν Σπίλμπεργκ Seven Seas και του Ρώσου Αντρέι Μελιντσένκο Α έκλεψαν τις εντυπώσεις» επισημαίνει ο Μάκης Λεκατσάς.

θαλαμηγος-Α
Το σκάφος του Ρώσου Αντρέι Μελιντσένκο


MR-JCB
H θαλαμηγός του MR JCB Lord Bamford
SEVEN-SEAS
To Seven Seas του Στίβεν Σπίλμπεργκ




Ειδήσεις σήμερα

Pandora Papers: «Σεισμός» από τις αποκαλύψεις για τα μυστικά των ισχυρών του πλανήτη

Τα μυστικά της συμφωνίας για τις φρεγάτες: Πώς φτάσαμε στην αγορά των Belh@rra

Το Κίνημα Αλλαγής της άγριας σύγκρουσης: Οι διαφωνίες και οι συγκλίσεις στον δρόμο προς τις εκλογές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης