Ο Τζέιμς Μποντ και οι «αμέτρητες» ερωμένες του: Ποιος «007» ήταν ο πιο... γυναικάς

Ο Τζέιμς Μποντ και οι «αμέτρητες» ερωμένες του: Ποιος «007» ήταν ο πιο... γυναικάς

Με αφορμή την επίσημη πρεμιέρα της 25ης ταινίας του Τζέιμς Μποντ «No Time to Die», θυμόμαστε τους ηθοποιούς που πέρασαν από τον ρόλο του διάσημου πράκτορα - Πόσες γυναίκες κατάφεραν να κατακτήσουν επί της οθόνης οι Ρότζερ Μουρ, Τζορτζ Λεΐζονμπι, Σον ΚόνεριΠιρς Μπρόσναν, Τίμοθι ΝτάλτονΝτάνιελ Κρεγκ

moore-bond-arthro
Όσο οι δεκαετίες περνάνε, ο διάσημος πράκτορας 007 αντί να «εκσυγχρονίζεται», γίνεται όλο και πιο «παραδοσιακός»  όσον αφορά τις γυναίκες. Όσοι θυμούνται τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ, σίγουρα θα καταλάβουν την διαφορά.

Στο παρελθόν, θα μπορούσε κανείς χαρακτηρίσει τον Τζέιμς Μποντ ως «γυναικά» ή «άτακτο», αν σκεφτεί πως «άλλαζε τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα» στις ταινίες του, όμως πλέον, ο θρυλικός 007 φαίνεται πως γίνεται όλο και πιο... φρόνιμος.

Μία αναδρομή στις παλιότερες «κινηματογραφικές»  του σχέσεις από την πρώτη κιόλας ταινία το 1962, μπορεί να επιβεβαιώσει όλα τα παραπάνω και να αποκαλύψει βέβαια, ποιος ήταν ο πιο «γυναικάς» Τζέιμς Μποντ.

Ρότζερ Μουρ

Φυσικά, την πρώτη θέση στην λίστα των «γυναικο-κατακτητών» κατέχει ο Ρότζερ Μουρ. Αν και δεν ήταν ο πρώτος, που υποδύθηκε τον θρυλικό πράκτορα, ήταν ο μόνος που κατάφερε το ρεκόρ των 19 γυναικών, στην 12χρονη καριέρα του ως κατάσκοπος -και αντιστοίχως στις επτά ταινίες, που έπαιξε. Διαφορετική γυναίκα λοιπόν, για τον πράκτορα κάθε 46 κινηματογραφικά λεπτά.

moore

Τζορτζ Λάζενμπι

Κλείσιμο
Αν και δεν έκανε μεγάλη καριέρα ως «κατάσκοπος», ο 82χρονος πλέον ηθοποιός απέδειξε πως μία μόνο φορά είναι αρκετή για να κατακτήσει τις γυναίκες της καρδιάς του. Ο δικός του Τζέιμς Μποντ στην ταινία On Her Majesty's Secret Service έρχεται δεύτερος, προσθέτοντας στο ενεργητικό του, τρεις κατακτήσεις. Μία κάθε 47 λεπτά. Καθόλου άσχημο για μία καριέρα διαρκείας 142 λεπτών.

george_lazenby


Σον Κόνερι

Αν και ήταν -αντικειμενικά και βάσει επιστήμης- ο πιο όμορφος Τζέιμς Μποντ, δεν ήταν αυτός που είχε την μεγαλύτερη επιτυχία στο αντίθετο φύλο. Ο ηθοποιός κατάφερε στις ταινίες που συμμετείχε να «ρίξει» μία γυναίκα κάθε περίπου 54 λεπτά, ενώ ήταν αυτός που κατάφερε το απίστευτο. Να διασκεδάσει 13 γυναίκες μέσα σε ένα δωμάτιο.

sean


Πιρς Μπρόσναν

Πρόκειται για έναν ρόλο, που πραγματικά «στιγμάτισε» τον Μπρόσναν. Ο 68χρονος ηθοποιός ήταν ένας από τους πιο εμφανίσιμους πράκτορες, που πέρασαν από την μεγάλη οθόνη. Όμως, όπως όλα δείχνουν, λίγη σημασία έχει αυτό. Ο δικός του Τζέιμς Μποντ κατέκτησε εννέα γυναίκες συνολικά, μία κάθε 56 λεπτά, στα 507 λεπτά που εμφανίστηκε συνολικά ως «007».

bond-elektraking10


Τίμοθι Ντάλτον

Είναι ίσως, από τους ηθοποιούς, που δεν γνώρισαν μεγάλη επιτυχία ως 007 τόσο στον κινηματογραφικό χώρο, όσο και στο γυναίκειο φύλο. Συμμετείχε σε δύο ταινίες και κατά την διάρκεια της καριέρας του ως Τζέιμς Μποντ από το «κρεβάτι» του και την «καρδιά» του πέρασαν τέσσερις γυναίκες, δηλαδή μία νέα γυναίκα κάθε 66 λεπτά.

timothy_dalton


Ντάνιελ Κρεγκ

Τελευταίος και -στην περίπτωση αυτή - όχι καταϊδρωμένος,  φτάνει ο πιο πρόσφατος Τζέιμς Μποντ, αυτός του Ντάνιελ Κρεγκ. Ο ηθοποιός ενσαρκώνει ένα πιο «σταθερό» πρότυπο άντρα, με τον ίδιο να περνάει από τη ζωή έξι διαφορετικών γυναικών -λίγες ίσως για τις πέντε ταινίες, στις οποίες έχει συμμετάσχει, αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για μία διαφορετική γυναίκα κάθε 90 λεπτά.

daniel_james



Ειδήσεις σήμερα:


Στέιτ Ντιπάρτμεντ για γαλλικές φρεγάτες: Χαιρετίζουμε τις συνεχείς αμυντικές επενδύσεις της Ελλάδας

Φέτος οι αιτήσεις.... του χρόνου οι ρυθμίσεις με 36 – 72 δόσεις

Ισπανία: Έφτασε στον ωκεανό η λάβα από το ηφαίστειο στη Λα Πάλμα - Συγκλονιστικές εικόνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης