Καιρός - Καλλιάνος: Προειδοποίηση για έντονες βροχές στην Εύβοια - Ισχυροί άνεμοι τις επόμενες ώρες

Καιρός - Καλλιάνος: Προειδοποίηση για έντονες βροχές στην Εύβοια - Ισχυροί άνεμοι τις επόμενες ώρες

Ο καιρός στο protothema - Οι βοριάδες φέρνουν πτώση της θερμοκρασίας - Θυελλώδεις  μέχρι και την Τετάρτη οι άνεμοι στο Αιγαίο -  Ισχυρές βροχές στην κεντρική και βόρεια Εύβοια που ταλαιπωρήθηκε από τις πυρκαγιές

anemoi-bofor-kallianos
Θυελλώδεις θα είναι μέχρι και την Τετάρτη οι άνεμοι στο Αιγαίο, ενώ έντονες βροχές θα επηρεάσουν ιδιαιτέρως τις ανατολικές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας -  που δοκιμάστηκε  από τις πυρκαγιές -  το διήμερο Τετάρτης και  Πέμπτης, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο  μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,   Γιάννης Καλλιάνος στο protothema,  αναλύοντας σήμερα τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες.  

Το κύριο χαρακτηριστικό για τις επόμενες ώρες, όπως επισημαίνει,  θα είναι οι ισχυροί βοριάδες στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. 

Ειδικότερα, σήμερα προβλέπονται ενισχυμένοι βοριάδες οκτώ μποφόρ στα κεντρικά και βόρεια τμήματα του Αιγαίου, ενώ την Τετάρτη  θα επικρατήσουν βοριάδες έως οκτώ μποφόρ στα βόρεια τμήματα του Αιγαίου. Οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν την Πέμπτη. 

Τώρα, τριήμερο κακοκαιρίας (Τρίτη, Τετάρτη,Πέμπτη) με ένταση και διάρκεια θα επικρατήσει  στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Εύβοιας. Τα πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται από την Τετάρτη κυρίως,  στις ανατολικές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας.
kairoskallianos-kairosTORA

Οι βροχές προβλέπονται έντονες την Τετάρτη, κυρίως από τις προμεσημβρινές ώρες, στις εξής περιοχές: 

- Στα ανατολικά και βόρεια τμήματα της ηπειρωτικής χώρας

-Σε τμήματα της Πελοποννήσου(τοπικές καταιγίδες)  και της βόρειας Κρήτης, αλλά και στην Αττική

Την Πέμπτη συνεχίζουν τα φαινόμενα με βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, την Κρήτη και την Αττική.

Σε επίπεδα πιο χαμηλά από τη μέση τιμή για την εποχή κυμαίνονται οι θερμοκρασίες (κατά τέσσερις βαθμούς Κελσίου), με τον υδράργυρο στα ηπειρωτικά να μην ξεπερνά τους 27 βαθμούς Κελσίου. 

Πώς θα κινηθούν οι άνεμοι τις επόμενες ώρες

Κλείσιμο
Αναλύοντας τα καιρικά προγνωστικά μοντέλα των επόμενων ωρών ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει ότι μέχρι και το βράδυ της Τρίτης θα πνέουν ισχυροί άνεμοι 9 μποφόρ στις βορειοανατολικές περιοχές, από τη Σκύρο έως και το Θρακικό Πέλαγος, στη νότια Εύβοια επίσης, θα επικρατούν άνεμοι έως οκτώ με εννέα μποφόρ, στον Κορινθιακό Κόλπο έως οκτώ μποφόρ τοπικά, αλλά και στην Αττική, εκεί όπου θα επικρατήσουν άνεμοι επτά έως και οκτώ μποφόρ.


Ειδήσεις σήμερα:

Εμβολιασμός εφήβων: Αύξηση 90% στα κρούσματα κορωνοϊού σε ανήλικους από τον Ιούλιο

Βασιλακόπουλος: «Έχουμε χάσει 3 Ελληνόπουλα, κάθε βδομάδα σχεδόν ένα παιδί νοσηλεύεται σε ΜΕΘ»

Μίκης Θεοδωράκης: Το απίστευτο παρασκήνιο που εκτυλίσσεται στη σκιά του αποχαιρετισμού του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης