Πυρκαγιές - Μέτρα στήριξης για τους πληγέντες: Οι προθεσμίες και η  διαδικασία  χορήγησης στεγαστικής συνδρομής

Πυρκαγιές - Μέτρα στήριξης για τους πληγέντες: Οι προθεσμίες και η  διαδικασία  χορήγησης στεγαστικής συνδρομής

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση - Πώς θα γίνει η αποκατάσταση των ζημιών στα κτίρια

foties-piropliktoi
Οι προθεσμίες και η  διαδικασία  χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση, αποπεράτωση και επισκευή κτηρίων που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές διευκρινίζονται  στο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε, απόφαση  ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/οικ.14647/A321.

Θα πρέπει να αποκατασταθούν οι βλάβες που έχουν προκληθεί στα κτήρια από τις πυρκαγιές

α) της 26ης και 31ης Ιουλίου 2021 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,

β) της 27ης Ιουλίου 2021 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής,

γ) της 3ης Αυγούστου 2021 σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Βορείου Τομέα Αθηνών και Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής,

δ) αρχής γενομένης της 3ης Αυγούστου 2021 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,

Κλείσιμο
ε) της 5ης Αυγούστου 2021 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,

στ) της 6ης Αυγούστου 2021 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,

ζ) της 28ης Ιουλίου 2021 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και

η) της 2ας έως και 5ης Αυγούστου 2021 σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Επίσης καθορίζονται οι προθεσμίες και και η διαδικασίας χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση, αποπεράτωση και επισκευή κτηρίων που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν εντός του Ιουλίου/Αυγούστου 2021 σε περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας και για τα οποία προβλέπεται η χορήγηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής, με τη μορφή έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, σύμφωνα με τους όρους και τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Επισημαίνεται ότι, όπου αναφέρεται στην παρούσα απόφαση «αρμόδια υπηρεσία», είναι η υπηρεσία η οποία ορίζεται στη σχετική με το συμβάν κοινή υπουργική απόφαση περί χορήγησης στεγαστικής συνδρομής.


Η διαδικασία χορήγησης της στεγαστικής συνδρομής 

Η διαδικασία χορήγησης  για ανακατασκευή χωρίζεται σε τέσσερα στάδια:

1ο στάδιο: Βεβαίωση Καθορισμού Δικαιούχου Σ.Σ. για Ανακατασκευή

Ο/Η ιδιοκτήτης/-τρια του πληγέντος κτηρίου πρέπει να υποβάλλει, στην αρμόδια υπηρεσία, αίτηση για Βεβαίωση Καθορισμού Δικαιούχου Σ.Σ. για Ανακατασκευή, συνοδευόμενη από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτηρίου (Π.Α.Ε.Ε.Κ.) ή Έκθεση αυτοψίας, που εκδόθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) με το οποίο το κτήριο κρίθηκε κατεδαφιστέο.

2. Τίτλους ιδιοκτησίας του ακινήτου, (εις διπλούν στην περίπτωση που δεν έχουν ήδη κατατεθεί), με το τοπογραφικό διάγραμμα που τους συνοδεύει.

3. Πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας από το αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο ή κτηματολογικό φύλλο από το αρμόδιο Κτηματολογικό Γραφείο (εις διπλούν).

4. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (εις διπλούν με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής), με το παρακάτω κείμενο:

α) Δεν έχω πάρει/Έχω πάρει ή Έχω αιτηθεί (διαγράφεται ο,τι δεν ισχύει) άλλο άτοκο δάνειο ή δωρεάν κρατική αρωγή από άλλο φορέα για το ίδιο κτήριο λόγω των βλαβών που υπέστη από την πυρκαγιά της...............................και βρίσκεται επί της οδού........................στην Κοινότητα...........................της Δημοτικής Ενότητας
..................του Δήμου........................της Περιφερειακής Ενότητας...........................

β) Δεν έχω πάρει/Έχω πάρει ή Έχω αιτηθεί (διαγράφεται ο,τι δεν ισχύει) από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, δωρεάν κρατική αρωγή για άλλο κτήριο ιδιοκτησίας μου εξαιτίας της πυρκαγιάς της...............................


γ) Επιθυμώ η δωρεάν κρατική αρωγή που δικαιούμαι να μου δοθεί για το κτήριο μου που κρίθηκε κατεδαφιστέο με τ.... υπ' αρ.......................Π.Α.Ε.Ε.Κ./Έκθεση αυτοψίας και βρίσκεται................................................

δ) Τα στοιχεία του/της ιδιοκτήτη/-τριας του ακινήτου την ημέρα του συμβάντος ήταν................................... .....................και το κτήριο που περιγράφεται στ.. ΠΑ.Ε.Ε.Κ./Έκθεση αυτοψίας είναι αυτό που βρίσκεται στο οικόπεδο που περιγράφεται στο υπ' αρ............συμβόλαιο.

ε) Συναινώ στην επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συνοδεύουν το αίτημά μου και στην αξιοποίηση αυτών για επιστημονικούς σκοπούς προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος.

στ) Το εν λόγω κτήριο είχε/δεν είχε υποστεί βλάβες από προγενέστερη φυσική καταστροφή ..............

(αναγράφεται το συμβάν), είχε/δεν είχε χαρακτηριστεί ..............από την αρμόδια υπηρεσία και έχω/δεν έχω καθοριστεί δικαιούχος Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάστασή του (διαγράφεται ό,τι δεν ισχύει).

5. Στις περιπτώσεις που το ακίνητο έχει μεταβιβαστεί μετά την ημερομηνία του συμβάντος απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (εις διπλούν) του/της προκατόχου του ακινήτου (με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής) με το παρακάτω κείμενο:

Δεν έχω πάρει/'Εχω πάρει ή Έχω αιτηθεί (διαγράφεται ό,τι δεν ισχύει) άλλο άτοκο δάνειο ή δωρεάν κρατική αρωγή από άλλο φορέα για το κτήριο που αναφέρεται στ... υπ' αρ............................ Π.Α.Ε.Ε.Κ/Έκθεση αυτοψίας λόγω των βλαβών που υπέστη από την πυρκαγιά της...............................και βρίσκεται επί της οδού................... στην Κοινότητα ......... της Δημοτικής Ενότητας ........ του Δήμου ....... της Περιφερειακής Ενότητας ............

Δεν έχω πάρει/Έχω πάρει ή Έχω αιτηθεί (διαγράφεται ό,τι δεν ισχύει), από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, δωρεάν κρατική αρωγή για το εν λόγω ή άλλο κτήριο ιδιοκτησίας μου που έχει πληγεί από το προαναφερόμενο συμβάν.

6. Οικοδομική άδεια του πληγέντος κτηρίου (εφόσον είχε ανεγερθεί με οικοδομική άδεια) συνοδευόμενη από υπεύθυνη δήλωση του/της ιδιοκτήτη/-τριας ότι η πράξη αυτή δεν έχει ανακληθεί. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει οικοδομική άδεια απαιτείται ένα από τα παρακάτω:

• έγγραφο από την αρμόδια υπηρεσία (Δασαρχείο ή Διεύθυνση Δασών) από το οποίο να βεβαιώνεται ο μη δασικός χαρακτήρας της έκτασης στην οποία βρίσκεται το πληγέν κτήριο,

• έγγραφο από την αρμόδια υπηρεσία Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) για τις περιπτώσεις που το πληγέν κτήριο βρίσκεται α) εντός σχεδίου πόλεως ή εντός οικισμού με εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο ή β) εντός νομίμως υφιστάμενου προ του έτους 1923 οικισμού ή γ) εντός των ορίων οικισμού μέχρι 2000 κατοίκους οριοθετημένου σύμφωνα με το από 24.04.1985 π.δ. (Δ'181),

• οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο ή συμβολαιογραφική πράξη, από το οποίο προκύπτει ότι το κτήριο βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως.

7. Στην περίπτωση κτηρίου, που ανήκει σε επιχείρηση (κτηρίου που ιδιοκτησιακά ανήκει σε εταιρεία ή σε φυσικό πρόσωπο το οποίο ασκεί οικονομική δραστηριότητα σε αυτό), υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 του/της ιδιοκτήτη/-τριας (εις διπλούν με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής), με το παρακάτω κείμενο:

α) Έχω λάβει γνώση των σχετικών διατάξεων, της υπό στοιχεία ........ κοινής υπουργικής απόφασης περί χορήγησης στεγαστικής συνδρομής, που αφορούν στις επιχειρήσεις (αναγράφεται η σχετική με το συμβάν κοινή υπουργική απόφαση).

β) Το σύνολο άλλων πληρωμών που έχω λάβει ή πρόκειται να λάβω για την αποκατάσταση των ζημιών του κτηρίου, συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών στο πλαίσιο ασφαλιστηρίων συμβολαίων, είναι........................................

γ) O Φ.Π.Α. είναι/δεν είναι ανακτήσιμος για την .............. επιχείρηση (επωνυμία επιχείρησης) βάσει της εθνικής νομοθεσίας (διαγράφεται ό,τι δεν ισχύει).

8. Σε περίπτωση πληγέντος κτηρίου με επαγγελματική χρήση, που η οικονομική δραστηριότητα δεν ασκείται από τον ιδιοκτήτη/-τρια, αυτό θα δηλώνεται σε υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (εις διπλούν με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής). Στην περίπτωση αυτή δεν απαιτείται η προσκόμιση της προαναφερόμενης υπεύθυνης δήλωσης (δικαιολογητικό 7).

9. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας του/της ιδιοκτήτη/-τριας του ακινήτου.

10. Στις περιπτώσεις διατηρητέων κτηρίων απαιτούνται επίσης όλα τα απαραίτητα στοιχεία σχετικά με την απόδειξη του χαρακτηρισμού τους.

11. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (εις διπλούν με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής), με το παρακάτω κείμενο:

Δεν έχω λάβει/Έχω λάβει........ (αναγράφεται το ποσό) ή Έχω αιτηθεί πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, με τη μορφή έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, σύμφωνα με τους όρους και τις διατάξεις χορήγησης πρώτης αρωγής, για το κτήριο μου που κρίθηκε κατεδαφιστέο με τ.. υπ' αρ........Π.Α.Ε.Ε.Κ./Έκθεση αυτοψίας (διαγράφεται ό,τι δεν ισχύει) λόγω των βλαβών που υπέστη από την πυρκαγιά της ............. και βρίσκεται επί της οδού ........ στην Κοινότητα ............ της Δημοτικής Ενότητας ......... του Δήμου .......... της Περιφερειακής Ενότητας .............

Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών εκδίδεται από την αρμόδια υπηρεσία Βεβαίωση Καθορισμού Δικαιούχου Σ.Σ. για Ανακατασκευή. Στην υπόψη Βεβαίωση καθορίζεται το ύψος της Σ.Σ. (το ποσό του άτοκου δανείου και της δωρεάν κρατικής αρωγής) σύμφωνα με το εμβαδόν του πληγέντος κτηρίου και τη χρήση αυτού όπως περιγράφονται στο Π.Α.Ε.Ε.Κ./έκθεση αυτοψίας, καθώς και οι δόσεις χορήγησής της όπως αυτές καθορίζονται στη σχετική με το συμβάν κοινή υπουργική απόφαση περί χορήγησης στεγαστικής συνδρομής, λαμβάνοντας υπόψη τα αναφερόμενα στο κεφάλαιο Γ. «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ» της παρούσας απόφασης.

Για τη χορήγηση της στεγαστικής συνδρομή, απαιτείται η έκδοση άδειας δόμησης για την ανέγερση νέου κτηρίου από την αρμόδια υπηρεσία Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.).
foties-kammena



2ο στάδιο: Έγκριση Σ.Σ. για Ανακατασκευή - Χορήγηση Α' δόσης Σ.Σ.

Για την Έγκριση Σ.Σ. Ανακατασκευής και Χορήγησης Α' δόσης Σ.Σ. ο/η δικαιούχος πρέπει να υποβάλλει, στην αρμόδια υπηρεσία, αίτηση συνοδευόμενη από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) Άδεια δόμησης του νέου κτηρίου (εις διπλούν).

β) Εγκεκριμένα σχέδια (αρχιτεκτονικά σχέδια και σχέδια ξυλοτύπων της άδειας δόμησης).

γ) Βεβαίωση κατεδάφισης του πληγέντος κτηρίου (παράγραφοι 8 και 9 του κεφαλαίου Δ'«ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» της παρούσας απόφασης).

δ) Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 του/της ιδιοκτήτη/-τριας (με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής) ότι επιθυμεί τη λήψη μόνο της δωρεάν κρατικής αρωγής (στις περιπτώσεις που δεν επιθυμεί τη λήψη δανείου).

ε) Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 του/της ιδιοκτήτη/-τριας (με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής) ότι διατηρεί την κυριότητα του ακινήτου.

στ) Στην περίπτωση πληγέντος κτηρίου που ανήκει σε επιχείρηση (κτηρίου που ιδιοκτησιακά ανήκει σε εταιρεία ή σε φυσικό πρόσωπο το οποίο ασκεί οικονομική δραστηριότητα σε αυτό), δηλώνεται υπεύθυνα από τον/την ιδιοκτήτη/-τρια του κτηρίου (με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής) αν το κτήριο είναι ασφαλισμένο, αν έχει αιτηθεί ή αν έχει ήδη λάβει αποζημίωση από αλλού (συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών στο πλαίσιο ασφαλιστηρίων συμβολαίων) για την αποκατάσταση του κτηρίου, εξ αιτίας της εν λόγω πυρκαγιάς. Δηλώνεται επίσης το ποσό της αποζημίωσης που έχει λάβει και η επωνυμία του φορέα. Προσκομίζονται επίσης όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για την αποζημίωση που έχει λάβει ή πρόκειται να λάβει από τον άλλο φορέα, όπως ασφαλιστήριο συμβόλαιο, απόφαση έγκρισης αποζημίωσης κ.λπ.

Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών εκδίδεται, από την αρμόδια υπηρεσία, η Έγκριση Σ.Σ. για Ανακατασκευή -Χορήγηση Α' δόσης Σ.Σ., και χορηγείται η πρώτη (Α') δόση της εγκεκριμένης Σ.Σ., όπως αυτή καθορίζεται στη σχετική με το συμβάν κοινή υπουργική απόφαση περί χορήγησης στεγαστικής συνδρομής, λαμβάνοντας υπόψη τα αναφερόμενα στο κεφάλαιο Γ. «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ» της παρούσας απόφασης.

Όταν το οικόπεδο στο οποίο υπήρχε το πληγέν κτήριο, ρυμοτομείται ή δεν μπορεί να ανακατασκευαστεί το νέο κτήριο εντός αυτού για οποιαδήποτε νόμιμη αιτία, ο/η δικαιούχος για να προβεί στην ανέγερση του νέου κτηρίου σε άλλο οικόπεδο ιδιοκτησίας του/της εκτός της Δημοτικής Ενότητας αλλά εντός της Περιφερειακής Ενότητας, πρέπει να προσκομίσει στοιχεία από την αρμόδια υπηρεσία Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) που να αποδεικνύουν την αδυναμία ανέγερσης κτηρίου στο ίδιο οικόπεδο που βρισκόταν το πληγέν κτήριο.

Εφόσον το νέο κτήριο ανεγερθεί σε διαφορετικό οικόπεδο από αυτό που βρισκόταν το πληγέν κτήριο, ο/η δικαιούχος πρέπει να προσκομίσει τίτλους ιδιοκτησίας του νέου οικοπέδου (εις διπλούν) καθώς και πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας από το αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο ή κτηματολογικό φύλλο από το αρμόδιο Κτηματολογικό Γραφείο (εις διπλούν).

Στην περίπτωση που αποδεδειγμένα δεν χορηγείται στον/στη δικαιούχο δάνειο από Πιστωτικό Ίδρυμα, ο/η δικαιούχος θα πρέπει να προσκομίσει την έγγραφη αρνητική απάντηση του Πιστωτικού Ιδρύματος προκειμένου η υπηρεσία να τροποποιήσει την Έγκριση Σ.Σ. για Ανακατασκευή - Χορήγηση Α' δόσης Σ.Σ. Ανακατασκευής ώστε να του/της χορηγηθεί μόνο η αναλογούσα δωρεάν κρατική αρωγή της Α' δόσης στεγαστικής συνδρομής, όπως προβλέπεται στη σχετική με το συμβάν κοινή υπουργική απόφαση περί χορήγησης στεγαστικής συνδρομής, λαμβά-νοντας υπόψη τα αναφερόμενα στο κεφάλαιο Γ. «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ» της παρούσας απόφασης.

foties-kamenaena


3ο στάδιο: Βεβαίωση Προόδου Εργασιών Ανακατασκευής-Έγκριση Χορήγησης Β' δόσης Σ.Σ.

Μετά την περαίωση του φέροντος οργανισμού του νέου κτηρίου, ο/η δικαιούχος πρέπει να υποβάλει, στην αρμόδια υπηρεσία, αίτηση για έκδοση Βεβαίωσης Προόδου Εργασιών Ανακατασκευής και Έγκρισης Χορήγησης Β' δόσης Σ.Σ., συνοδευόμενη από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) Τεχνική Έκθεση του/της ιδιώτη μηχανικού όπου θα αναγράφονται οι εργασίες που έχουν εκτελεστεί.

β) Φωτογραφίες όψεων του νέου κτηρίου. Οι φωτογραφίες θα φέρουν το όνομα και την υπογραφή του/της ιδι-οκτήτη/-τριας.

γ) Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 του/της ιδιοκτήτη/-τριας (με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής) ότι διατηρεί την κυριότητα του ακινήτου.

δ) Σε περίπτωση αλλαγών, τροποποιήσεων της άδειας δόμησης θα πρέπει να ενημερώνεται η υπηρεσία με τα σχετικά στοιχεία.

ε) Στην περίπτωση πληγέντος κτηρίου που ανήκει σε επιχείρηση (κτηρίου που ιδιοκτησιακά ανήκει σε εταιρεία ή σε φυσικό πρόσωπο το οποίο ασκεί οικονομική δραστηριότητα σε αυτό), απαιτείται επιπλέον η προσκόμιση αποδεικτικών εγγράφων (π.χ. τιμολόγια προμήθειας υλικών και παροχής υπηρεσιών κ.λπ.), για τις εργασίες που έχουν εκτελεστεί σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του/της ιδιώτη μηχανικού, τα οποία αποδεικνύουν το κόστος αποκατάστασης.

Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών και αφού προηγηθεί η διενέργεια αυτοψίας από μηχανικούς της αρμόδιας υπηρεσίας για τη διαπίστωση της εκτέλεσης των απαιτούμενων εργασιών, εκδίδεται Βεβαίωση Προόδου Εργασιών Ανακατασκευής - Έγκριση Χορήγησης Β' δόσης Σ.Σ.

Με τη βεβαίωση αυτή χορηγείται στον/στη δικαιούχο η δεύτερη (Β') δόση της εγκεκριμένης Σ.Σ. όπως αυτή καθορίζεται στη σχετική με το συμβάν κοινή υπουργική απόφαση περί χορήγησης στεγαστικής συνδρομής, λαμβάνοντας υπόψη τα αναφερόμενα στο κεφάλαιο Γ. «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ» της παρούσας απόφασης.

Επισημαίνεται ότι κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για έκδοση Βεβαίωσης Προόδου Εργασιών Ανακατασκευής και Έγκρισης Χορήγησης Β' δόσης Σ.Σ., η οικοδομική άδεια του νέου κτηρίου θα πρέπει να είναι σε ισχύ.
fotieskamennna


4ο στάδιο: Έγκριση Χορήγησης Γ' δόσης Σ.Σ. Ανακατασκευής.

Μετά την περαίωση του νέου κτηρίου ο/η δικαιούχος πρέπει να υποβάλει, στην αρμόδια υπηρεσία, αίτηση για έκδοση Βεβαίωσης Περαίωσης Εργασιών Ανακατασκευής και Έγκρισης Χορήγησης Γ' δόσης Σ.Σ., συνοδευόμενη από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) Υπεύθυνη Δήλωση του/της ιδιώτη μηχανικού στην οποία θα δηλώνει ότι έχει περαιωθεί το νέο κτήριο εντός του χρόνου ισχύος της οικοδομικής άδειας.

β) Φωτογραφίες όψεων του νέου κτηρίου. Οι φωτογραφίες θα φέρουν το όνομα και την υπογραφή του/της ιδιοκτήτη/-τριας.

γ) Αντίγραφο του Πιστοποιητικού Ελέγχου Κατασκευής (Π.Ε.Κ.) της υπηρεσίας Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.).

δ) Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 του/της ιδιοκτήτη/-τριας (με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής) ότι διατηρεί την κυριότητα του ακινήτου.

ε) Στην περίπτωση πληγέντος κτηρίου που ανήκει σε επιχείρηση (κτηρίου που ιδιοκτησιακά ανήκει σε εταιρεία ή σε φυσικό πρόσωπο το οποίο ασκεί οικονομική δραστηριότητα σε αυτό), απαιτείται επιπλέον η προσκόμιση αποδεικτικών εγγράφων (π.χ. τιμολόγια προμήθειας υλικών και παροχής υπηρεσιών κ.λπ.), για τις εργασίες που έχουν εκτελεστεί σύμφωνα με την οικοδομική άδεια, τα οποία αποδεικνύουν το κόστος αποκατάστασης.

Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών και αφού προηγηθεί η διενέργεια αυτοψίας από μηχανικούς της αρμόδιας υπηρεσίας για τη διαπίστωση της εκτέλεσης των απαιτούμενων εργασιών εκδίδεται Βεβαίωση Περαίωσης Εργασιών Ανακατασκευής - Έγκριση Χορήγησης Γ' δόσης Σ.Σ.

Με τη Βεβαίωση αυτή χορηγείται στον/στη δικαιούχο η τρίτη (Γ') δόση της εγκεκριμένης Σ.Σ., όπως αυτή καθορίζεται στη σχετική με το συμβάν κοινή υπουργική απόφαση περί χορήγησης στεγαστικής συνδρομής, λαμβάνοντας υπόψη τα αναφερόμενα στο κεφάλαιο Γ. «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ» της παρούσας απόφασης.




Ειδήσεις σήμερα:

Αφγανιστάν: Ο Αμερικανός αξιωματικός που έφυγε τελευταίος (Φωτογραφία)

Εντ Άσνερ: Μαθήματα δημοσιογραφίας από τον καλύτερο τηλεοπτικό αρχισυντάκτη

Δικηγόρος Σεμέδο: «Τη βίασε και μετά του ζήτησε ραντεβού για το επόμενο βράδυ;» (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης