Για την ανησυχητική επιδημιολογικά εικόνα που παρουσιάζει η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες, μίλησε στο MEGA η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά κυρία Ματίνα Παγώνη.
«Τα περιμέναμε, από τις επιδημιολογικές μελέτες φαινόταν ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα, μάλιστα είχαμε μιλήσει μέχρι και για 8.000 κρούσματα. Οι διασωληνωμένοι είναι αναμενόμενο σταδιακά να ανεβαίνουν. Αυξάνονται και οι νεκροί, ενώ πριν 15-20 ημέρες είχαμε μονοψήφιο αριθμό. Αυτοί είναι οι παράγοντες που αξιολουγούνται καθημερινά», τόνισε η κ. Παγώνη χαρακτηριστικά.
Αναφορικά στο Εθνικο Σύστημα Υγείας, το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζεται στις ΜΕΘ στην Κρήτη σύμφωνα με την κ. Παγώνη που όπως είπε υπάρχει και μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων. «Η Κρήτη χρειάζεται κλίνες και νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Θα βοηθηθεί απο άλλες περιοχές», ανέφερε.
«Υπάρχει αύξηση της μεταδοτικότητας 50-70%. Είναι πιο επιθετική και στοχεύει στους νέους. Είναι δύσκολη μετάλλαξη. Στόχος είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στον Σεπτέμβριο. Αν ανοίξουμε σχολεία – Πανεπιστήμια χωρίς εμβολιασμό θα έχουμε πρόβλημα. Θέλουμε ποσοστό 80% εμβολιασμένων», υπογράμμισε και αναφέρθηκε στην πρόταση των ειδικών.
«Η πρότασή μας είναι να εμβολιαστούν τα παιδία στα σχολεία. Να υπάρχει μονάδα σε κάθε σχολείο. Οι μελέτες για τα παιδιά 12-17 είναι ασφαλείς».
Σχετικά με τους ανεμβολίαστους, ανέφερε πως «οι αρνητές είναι 6 – 7%. Οι υπόλοιποι που φτάνουν στο 35% – 37% είναι άνθρωποι προβληματισμένοι. Σε αυτούς απευθυνόμαστε και αυτούς προσπαθούμε να πείσουμε επιστημονικά».
«Βλέπουμε εικόνες στα νησιά με κόσμο χωρίς μάσκα και μέτρα. Μια μάσκα δεν πρέπει να έχεις κάποιον από πάνω να σου λέει φόρεσέ την, όταν έχουμε μια μετάλλαξη τόσο μεταδοτική. Η επιστροφή πρέπει να γίνει με προσοχή, με τεστ», πρόσθεσε για τα νησιά, που παρουσιάζουν έντονο επιδημιολογικό φορτίο και στάθηκε στην εικόνα στα πλοία όπου έχει παρατηρηθεί έλλειψη εφαρμογής των μέτρων.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.
Τα Ελληνικά Κολλέγια αποτελούν μια σύγχρονη εκπαιδευτική επιλογή για νέους που θέλουν να χτίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον, παραμένοντας στον τόπο τους.
Η εταιρεία αναλαμβάνει Ονομαστικός Χορηγός της διοργάνωσης, επενδύοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας γύρω από το Κύπελλο και στη δημιουργία νέων δράσεων και περιεχομένου για τους φιλάθλους