Καιρός: Ενίσχυση των ανέμων έως 7 μποφόρ - Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς στη Ρόδο
Βροχή είχαμε το πρωί του Σαββάτου στην Εύβοια στο Προκόπι, όπως και στα βορειοανατολικά τμήματα του νησιού - Βορειοανατολικοί άνεμοι πιο ήπιοι στην Αττική (4 με 5 μποφόρ)- Αίθριος γενικά ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα - Δείτε χάρτες του meteo
Υποχώρηση του καύσωνα με μέγιστες θερμοκρασίες στους 36-39 βαθμούς Κελσίου και άνεμοι απο βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ, προβλέπεται για σήμερα Σάββατο, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, για σήμερα Σάββατο 7 Αυγούστου 2021 αναμένεται ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και αναμένεται να φτάσει έως τους 36-37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ (Εικόνα 1).
Πολύ υψηλός διατηρείται και ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών κυρίως στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα.
Αυξημένα μέτρα επιφυλακής και επιτήρησης λαμβάνονται σε όλο το νησί της Ρόδου και κυρίως στις δασικές περιοχές έχουν τεθεί σε ισχύ από χθες, αφού σήμερα υπάρχει ακραίος κίνδυνος φωτιάς -κατηγορίας 5- σύμφωνα με το χάρτη επικινδυνότητας που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ήδη από νωρίς το πρωί στο νησί επικρατούν ισχυροί άνεμοι.
Πιο αναλυτικά, ιδιαίτερα δυσμενείς πυρο-μετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν κυρίως στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα της χώρας. Με βάση τον Καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη που υπολογίζει επιχειρησιακά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, πολύ υψηλή επικινδυνότητα αναμένεται σήμερα, Σάββατο 7 Αυγούστου 2021, σε Μυτιλήνη, Χίο, Ικαρία, Σάμο, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Νότια Κρήτη και κατα τόπους σε Αττική, Εύβοια, Μεσηνία, Λακωνία, Λάρισα, Μαγνησία και Κεντρική Μακεδονία και Θράκη (Εικόνα 2).
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.