Θράκη: Σπείρα κρατούσε ομήρους μετανάστες και ζητούσε λίτρα

Θράκη: Σπείρα κρατούσε ομήρους μετανάστες και ζητούσε λίτρα

Απελευθερώθηκαν από οικία σε οικισμό της Κομοτηνής επτά αλλοδαποί που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους - Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τρία άτομα

peripoliko_
Σπείρα Ελλήνων παραλάμβανε μη νόμιμους μετανάστες που έφταναν παράνομα στη χώρα από την Τουρκία μέσω δύσβατων σημείων της ελληνοτουρκικής μεθορίου και τους κρατούσαν φυλακισμένους, απαιτώντας λύτρα από τους ίδιους και συγγενείς τους στις πατρίδες τους.

Την είσοδο των αλλοδαπών στο ελληνικό έδαφος αναλάβανε ένας άγνωστος συνεργός του κυκλώματος, ο οποίος την περασμένη Τρίτη οδήγησε πεζή επτά μετανάστες σημείο σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης. Εκεί συναντήθηκαν με τα βασικά μέλη του, έναν 32χρονο και έναν 22χρονο οι οποίοι τους μετέφεραν με δύο οχήματα στο σπίτι του πρώτου σε οικισμό της Κομοτηνής.

Στο σπίτι αυτό τους κρατούσαν παράνομα με βία και απειλές, για να τους υποχρεώσουν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους και να τους ζητήσουν να πληρώσουν χρήματα για να αφεθούν ελεύθεροι! Όμως, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κομοτηνής ενημερώθηκαν για τις αρπαγές και, μαζί με άνδρες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης, έκαναν το μεσημέρι της Παρασκευής έφοδο στο σπίτι του 32χρονου, του πέρασαν χειροπέδες και απελευθέρωσαν τους επτά φυλακισμένους αλλοδαπούς.

Από από τις έρευνες, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 22χρονου στην υπόθεση, καθώς και μιας 24χρονης στον λογαριασμό της οποίας μετέφεραν 400 ευρώ συγγενικά πρόσωπα των κρατούμενων αλλοδαπών.

Σε βάρος όλων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, εκβίαση και διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, με την οποία ο 32χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

Η Ασφάλεια Κομοτηνής συνεχίζει την προανάκριση για να εξακριβώσει αν είχαν φυλακίσει και εκβιάσει και άλλους παράτυπους μετανάστες.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τουρκικά ΜΜΕ: Νεκρός από ελληνικά πυρά στον Έβρο Τούρκος πολίτης - Διαψεύδει η Αθήνα

Συζυγοκτονία στη Δάφνη: Εισαγγελική παρέμβαση για τους δύο αστυνομικούς που αγνόησαν τις καταγγελίες

Πόλεμος μέχρις εσχάτων για το όνομα των Καλλιστείων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης