Tour de Samos 2021: Πραγματοποιήθηκε για τρίτη φορά η παρέλαση ιστορικών αυτοκινήτων στη Σάμο

Tour de Samos 2021: Πραγματοποιήθηκε για τρίτη φορά η παρέλαση ιστορικών αυτοκινήτων στη Σάμο

Η διοργάνωση έγινε από την Ελληνική Λέσχη Ιστορικού Αυτοκινήτου και το ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ με την πολύτιμη αρωγή και αιγίδα του Δήμου Δυτικής Σάμου αλλά και της τοπικής λέσχης ιστορικών οχημάτων του νησιού με 18 στις 50 συμμετοχές

Tourdesamos_2021atologo-69-1024x683
Άλλη μία διοργάνωση Tour de Samos πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 9-11 Ιουλίου στη Σάμο. Η παρέλαση ιστορικών αυτοκινήτων οργανώθηκε από την Ελληνική Λέσχη Ιστορικού Αυτοκινήτου και το ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ με την πολύτιμη αρωγή και αιγίδα του Δήμου Δυτικής Σάμου αλλά και της τοπικής λέσχης ιστορικών οχημάτων του νησιού με 18 στις 50 συμμετοχές. Παράλληλα το Potami Beach Bar ήταν ο χορηγός της εκδήλωσης, παρέθεσε και το δείπνο υποδοχής πληρωμάτων και οργάνωσης.

Τα 50 πληρώματα βρέθηκαν την Παρασκευή 9 Ιουλίου στο Potami Beach Bar, στο Καρλόβασι, έτοιμα για τον Διοικητικό/Τεχνικό Έλεγχο με τον ήλιο να δύει ρίχνοντας ένα έντονο κόκκινο πορτοκαλί φως πάνω στα οχήματα. Η αφετηρία ήταν στις 11 το πρωί του Σαββάτου 10 Ιουλίου στον Άγιο Νικόλαο Καρλοβασίου. Πρόκειται για ένα μαγικό σημείο, μέσα στον βράχο τοποθετημένο έτσι ώστε να προαπαντήσει τους ναυτικούς που επέστρεφαν στα σπίτια τους.
Tourdesamos_2021-56-1024x683
Εκεί κάτω από την αψίδα δόθηκε το πρώτο go από τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου, κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη που μαζί με τα στελέχη του Δήμου ήταν σταθερά παρόντες βοηθώντας την οργάνωση σε οτιδήποτε χρειάστηκε. Διαδρομή προς Κουμαίïκα όπου και οι πρώτες Δοκιμασίες Ακριβείας.

Συνέχεια με την εντυπωσιακή, λόγω τοπίου, και γρήγορη ΕΔΑ του Λιμνιώνα πριν την μεσημεριανή ανασυγκρότηση στους γραφικούς Δρακαίους, κυριολεκτικά κρεμασμένους πάνω στα βράχια. Συνέχεια με την ΕΔΑ Δρακαίοι και τέλος η ΕΔΑ Κονταίïκα πριν την λήξη του Α' σκέλους στο Καρλόβασι. Δείπνο στον Ορίζοντα, πάνω στην ορεινή κοινότητα Πλάτανου, με τα κλασσικά πηγαδάκια και χαμόγελα.

Tourdesamos_2021atologo-26-1024x738

Η εκκίνηση το πρωί της Κυριακής 11 Ιουλίου έγινε και πάλι από τον Άγιο Νικόλαο. Η αρχή έγινε με την κλασική ανάβαση στις Μανωλάτες. Συνέχεια με την ΕΔΑ Μυτιληνιοί και τελευταία η ΕΔΑ Χώρα, πριν το τερματισμό στο Πυθαγόρειο, στο Doryssa Resort.

Ακολούθησε γεύμα και μετά πραγματοποιήθηκε η απονομή Γενικής και Κατηγοριών. Άξιοι πρώτοι και έκπληξη, οι τοπικοί Μανώλης Βακεντής και Άννα Αργύρη με BMC mini του 1976. Δεύτεροι, οικογενειακή συμμετοχή, ο Άρης Γεωργοσόπουλος με την Ελένη Παπανικολάου και τις μικρές Έλση και Μαρίζα με Toyota Supra του 1984. Την τριάδα συμπλήρωσαν οι Γιάννης και Βαλεντίνη Μπιζά με VW Beetle Convertible του 1978.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης