Βερβεσός: Μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες κλείνουν τα δικαστήρια λόγω «ανόδου της θερμοκρασίας»
Έντονη αντίδραση του δικηγορικού κόσμου για την τριήμερη αναστολή λειτουργίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών – Η απόφαση οφείλεται στη μη λειτουργία των συστημάτων κλιματισμού
Υπερβαίνει τα όρια αντοχής του δικηγορικού κόσμου, αλλά και των Ελλήνων πολιτών, η τριήμερη αναστολή λειτουργίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, με αφορμή την άνοδο της Θερμοκρασίας, επειδή δεν λειτουργούν τα συστήματα κλιματισμού, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, προσθέτοντας ότι η «άνοδος της θερμοκρασίας» και η «έλλειψη αερισμού», μόνον σε τριτοκοσμικές χώρες δικαιολογούν τη μη λειτουργία της Δικαιοσύνης.
Ειδικότερα, η πλήρης δήλωση του κ. Βερβεσού έχει ως εξής:
«Η εξαγγελθείσα επί τριήμερο αναστολή λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των υπηρεσιών του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών για δεύτερη συνεχόμενη φορά με επίκληση «της ανόδου της θερμοκρασίας» υπερβαίνει το όριο ανοχής και αντοχής του δικηγορικού κόσμου, αλλά και του συνόλου των Ελλήνων πολιτών, τους οποίους και μόνον υπηρετούν οι δικαστικοί θεσμοί.
Είναι αυτονόητο ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τα όργανα διοίκησης των δικαστηρίων οφείλουν, κατά λόγο αρμοδιότητας, όφειλαν να είχαν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε οι υπάρχουσες υποδομές (συστήματα κλιματισμού κ.λπ.) να λειτουργούν και να υφίσταται ετοιμότητα προς αντιμετώπιση των εκάστοτε καιρικών συνθηκών.
Η «άνοδος της θερμοκρασίας» και η «έλλειψη αερισμού», μόνον σε τριτοκοσμικές χώρες δικαιολογούν τη μη λειτουργία της Δικαιοσύνης.
Όλοι οι υπεύθυνοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, αλλά και όλων των δικαστικών καταστημάτων της χώρας».
Τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των πόλεων. Για πολλούς αποτελούν έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο μετακίνησης, ειδικά για μικρές αποστάσεις στο κέντρο ή για τις καθημερινές διαδρομές προς τη δουλειά.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος μας συνδέει καθημερινά με μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα – Πού θα βρούμε γαλακτοκομικά φτιαγμένα με ντόπιο, φρέσκο γάλα και πολλή φροντίδα.