Κορωνοϊός: Έσπασε και πάλι χθες το «φράγμα» των 100 εισαγωγών

Κορωνοϊός: Έσπασε και πάλι χθες το «φράγμα» των 100 εισαγωγών

Σε ποια νοσοκομεία κατευθύνθηκε ο κύριος όγκος των ασθενών με λοίμωξη Covid

koronoios_meth
Με αγωνία παρακολουθούν οι ειδικοί τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην επικράτεια αλλά και εκείνη των νέων εισαγωγών ασθενών με λοίμωξη covid-19 στα νοσοκομεία, που θα καθορίσει επίσης τους άλλους σημαντικούς «σκληρούς δείκτες» της επιδημίας, δηλαδή τις νοσηλείες και τις διασωληνώσεις.

Τα 2.065 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διεύρυναν τον κύκλο ανησυχίας και προβληματισμού για τη ραγδαία, εκθετική άνοδο του επιδημικού κύματος, ιδίως για όσα επιβεβαιώθηκαν στο λεκανοπέδιο (43% του ημερήσιου συνόλου) και στην Κρήτη (12% των ημερήσιων κρουσμάτων).

Ανάλογα αρνητική εικόνα σχηματίστηκε και από τα στοιχεία των εισαγωγών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, χθες έσπασε το «φράγμα» των 100 εισαγωγών ημερησίως, αίφνης και με τον πιο απότομο τρόπο, καθώς καταγράφηκαν 108 νέες νοσηλείες.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 28 Ιουνίου είχαν γίνει 33 εισαγωγές και χθες, 12 Ιουλίου έγιναν 108 εισαγωγές. Μέσα σε δύο εβδομάδες οι ασθενείς με λοίμωξη covid-19 που χρειάζονται εισαγωγή σε νοσοκομείο υπερτριπλασιάστηκαν!

Το 54% των νέων ασθενών με σοβαρή λοίμωξη covid-19 εισήχθη σε νοσοκομεία της Αττικής, με το «Σωτηρία», τον «Ευαγγελισμό», το «Αττικόν» και το «Γεννηματάς» να δέχονται και πάλι δεκάδες ασθενείς κατά την εφημερία τους και να σηκώνουν εκ νέου το βάρος των νοσηλειών σε αυτή τη φάση, και πριν καλά καλά πάρουν μια ανάσα μετά την μείωση των ασθενών.

Πλέον, στο «Σωτηρία» νοσηλεύονται 114 ασθενείς σε απλές κλίνες και άλλοι 48 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Κλείσιμο
Στον «Ευαγγελισμό» βρίσκονταν το περασμένο 24ωρο 30 ασθενείς σε κλινική και 16 στη ΜΕΘ.

Στο «Αττικόν» ήταν συνολικά 21 ασθενείς, άλλοι 23 στο «Γεννηματάς», 14 στο Ιπποκράτειο, 14 στο «Αλεξάνδρα».

Συνολικά, οι νοσηλευόμενοι ήταν χθες 630, με τους 225 να είναι σε ΜΕΘ και τους 139 διασωληνωμένους.

Τα 408 από τα 2.065 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε νησιά, ποσοστό που αντιστοιχεί σχεδόν στο 20% επί του συνόλου. Από αυτά, τα 252 σημειώθηκαν στην Κρήτη, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, λόγω της σημαντικής εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα (ινδικής) στο νησί. Όπως αναφέρουν σε κάθε ευκαιρία οι επιστήμονες, ο εμβολιασμός είναι ο βασικότερος και ισχυρότερος τρόπος προστασίας από τη νέα μετάλλαξη. Οι κάτοικοι της Κρήτης δεν φαίνεται να πείθονται, όπως μαρτυρούν τα αρκετά χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών.

Συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο -όπου χθες καταγράφηκαν 114 νέα κρούσματα- έχει εμβολιαστεί πλήρως μόλις το 35% των πολιτών, στα Χανιά (42 κρούσματα) έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του το 36% και στο Ρέθυμνο (84 κρούσματα) το 33,5%, ενώ μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα (ΠΕ) Λασιθίου (12 κρούσματα) η εμβολιαστική κάλυψη ανέρχεται στο 48%.

Στα νοσοκομεία της Κρήτης χθες έγιναν 8 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, όπου νοσηλεύονται άλλοι 35 ασθενείς με λοίμωξη covid-19. Ωστόσο, αναμένεται μεγαλύτερος αριθμός εισαγωγών το επόμενο 10ήμερο, με δεδομένο ότι η άνοδος των κρουσμάτων, και μάλιστα με την μετάλλαξη Δέλτα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.


Ειδήσεις σήμερα

Απτόητοι οι ravers συνεχίζουν τα πάρτι - Νέο μεγάλο event το προσεχές Σάββατο με 20 ευρώ είσοδο και 2.000 κόσμο

Θήβα: Πάνω από 180 σεισμοί σε δύο μέρες – «Υπομονή» συνιστούν οι σεισμολόγοι

Άνω-κάτω η Θεσσαλονίκη για τα γυρίσματα της ταινίας του Αντόνιο Μπαντέρας


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης