Χαλάρωση μέτρων: Παράταση αγωνίας για τις δεξιώσεις - Τα δύο σενάρια για τους γάμους και τις βαπτίσεις

Χαλάρωση μέτρων: Παράταση αγωνίας για τις δεξιώσεις - Τα δύο σενάρια για τους γάμους και τις βαπτίσεις

Στο τέλος της εβδομάδας οι ανακοινώσεις και για την απαγόρευση κυκλοφορίας και την μουσική στην εστίαση

gamos-anthodesmi-5468
Μία εβδομάδα σχεδόν ακόμη παράταση της αγωνίας. Αυτό έδειξαν χθες οι λοιμωξιολόγοι με το πέρας της συνεδρίασής τους όπου συζήτησαν το ενδεχόμενο κατάργησης της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, το να επιτραπεί η μουσική αλλά και το πλαίσιο διεξαγωγής των δεξιώσεων γάμων και βαπτίσεων.

Τα τρία θέματα που έχουν χαρακτηριστεί «βραχνάς» από πολλούς τα έχουν στο τραπέζι οι επιστήμονες αρκετές εβδομάδες τώρα αλλά διστάζουν προς το παρόν να δώσουν το πράσινο φως, παρά τις εκκλήσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και της κοινωνίας.

Τα δεδομένα αυτήν την στιγμή δείχνουν πως ειδικά η νυχτερινή απαγόρευση, αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις η απαγόρευση μουσικής στην εστίαση είναι μέτρα που τηρούνται μόνον κατ’ όνομα. Αυτό έχει προκαλέσει έναν προβληματισμό στις αρχές αφού όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα εμπειρία πιο επικίνδυνο δείχνει να είναι η μη τήρηση ενός μέτρου και η αδυναμία ελέγχου του, παρά η άρση του προς εκτόνωση των αναγκών των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό οι επιστήμονες παρέπεμψαν για την ερχόμενη εβδομάδα τις όποιες αποφάσεις και τις ανακοινώσεις την ερχόμενη Παρασκευή. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία και, με δεδομένο πως η πορεία της πανδημίας ακολουθεί φθίνουσα πορεία ενώ την ίδια ώρα ο εμβολιασμός παρά τα όποια μικροπροβλήματα προχωρά ακάθεκτος δεν αποκλείεται τα δύο αυτά μέτρα να μας συνοδεύσουν και την ερχόμενη εβδομάδα και να καταργηθούν από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ειδικά, όμως, για την απαγόρευση κυκλοφορίας τα σενάρια είναι δύο. Είτε θα καταργηθεί πλήρως, είτε θα επεκταθεί σε πρώτη φάση κατά μία ώρα. Στον αντίλογο πάντως αρκετοί είναι αυτοί που λένε, εντός της κυβέρνησης πως η έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας για παράδειγμα στην 01:30 την νύχτα είναι άνευ ουσίας και μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει στις επιχειρήσεις εστίασης παρά θα λύσει. Ωστόσο δεν αποκλείεται οι επιστήμονες να επεκτείνουν το ωράριο για μία με δύο εβδομάδες ακόμα και η απαγόρευση κυκλοφορίας να καταργηθεί από 1ης Ιουλίου.

Από 1ης Ιουλίου πάντως, φαίνεται πως και ο κλάδος των επιχειρήσεων εστίασης θα «ανασάνουν». Το μέτρο της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση αναμένεται να καταργηθεί εντός του μήνα και τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στο πλαίσιο διεξαγωγής της δεξίωσης. Το υπουργείο Ανάπτυξης με συνεχείς «οχλήσεις» προς τους επιστήμονες επισημαίνει πως για τα δεδομένα της αγοράς συνιστά αδικία για τον κλάδο αυτό να υπόκειται σε περιορισμό ατόμων (100 άτομα) την ώρα που αντίστοιχου μεγέθους εστιατόρια δεν έχουν κανέναν περιορισμό.

Κλείσιμο
Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr δεν αποκλείεται οι αποφάσεις που θα λάβουν αυτή την εβδομάδα οι επιστήμονες να μας φέρου προ δύο σεναρίων. Είτε η δεξίωση θα γίνεται δίχως κανέναν περιορισμό παρά μόνον τα τετραγωνικά του εξωτερικού χώρου, είτε ανώτατο όριο 200 ατόμων. Και στις δύο περιπτώσεις εννοείται πως, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν θα υπάρχει ούτε περιορισμός στην ώρα, ούτε απαγόρευση μουσικής και χορού.

Ειδήσεις σήμερα 

Οι εμβολιασμοί υψώνουν «τείχος» και απέναντι στις μεταλλάξεις - Πόσες παραλλαγές έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα

Συνεδριάζει η επιτροπή για απαγόρευση κυκλοφορίας, μουσική και δεξιώσεις

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί το εργασιακό νομοσχέδιο - Ποιες είναι οι βασικές διατάξεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης