Μετακινήσεις το Πάσχα: Πόσοι επιχείρησαν να φύγουν από την Αθήνα και αναγκάστηκαν σε επιστροφή από την Τροχαία

Μετακινήσεις το Πάσχα: Πόσοι επιχείρησαν να φύγουν από την Αθήνα και αναγκάστηκαν σε επιστροφή από την Τροχαία

Επιχείρησαν «έξοδο» αλλά δεν τα κατάφεραν - Αναμένεται εντατικοποίηση των ελέγχων

diodia-6458
Μπορεί να έχει γίνει γνωστή η πρόθεση της κυβέρνησης να σταματήσει οποιονδήποτε επιχειρήσει να φύγει εκτός πόλης για το Πάσχα, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που το επιχείρησαν ήδη από σήμερα.

Από το πρωί, άνδρες και γυναίκες της Τροχαίας βρίσκονται στα διόδια των εισόδων και εξόδων από τις πόλεις προκειμένου να ελέγχουν εξονυχιστικά τα έγγραφα όσων επιχειρούν να φύγουν εκτός νομού.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Τροχαία, από τις 06:00 έως τις 11:30 το πρωί της Παρασκευής στους ελέγχους που έγιναν στα διόδια της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου 30 πολίτες ήταν αυτοί που επιχείρησαν να φύγουν από το κλεινόν άστυ δίχως να μπορούν να δικαιολογήσουν την μετακίνησή τους και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν,. Αντίστοιχα στην Αθηνών – Λαμίας βρέθηκαν 12 οδηγοί οι οποίοι επίσης αναγκάστηκαν σε επιστροφή.

Οι έλεγχοι αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες αφού δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με πιο αυστηρά μέτρα και «τσουχτερά» πρόστιμα.

Δείτε ΕΔΩ την υπουργική απόφαση με τα πρόστιμα, τις απαγορεύσεις και τις εξαιρέσεις

Όπως έγραφε νωρίτερα το protothema.gr δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που φεύγουν με φορτωμένα αυτοκίνητα και δικαιολογίες που δεν πείθουν τους τροχονόμους, ή άλλοι που δεν έχουν καν έγγραφα μαζί.  «Οι έλεγχοι είναι αυστηροί όχι μόνο στην Αττική, αλλά σε όλη την επικράτεια. Περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στα μέτρα για το Πάσχα. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι πολίτες να παρουσιάζουν έγγραφα για αγροτικές εργασίες ή για ιατρικές επισκέψεις, προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν από τα διόδια και στο αυτοκίνητο να είναι όλη η οικογένεια με τις αποσκευές της», ανέφεραν χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

«Ελέγχονται με μεγάλη προσοχή τα σχετικά έγγραφα που επιδεικνύουν πολίτες στους αστυνομικούς προκειμένου να μεταβούν σε άλλη περιφέρεια», σημειώνουν ακόμη οι ίδιες πηγές και εξηγούν: «Σε περίπτωση που κάποιοι προσπαθήσουν να ξεγελάσουν την Αστυνομία, προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν από τα διόδια, εκτός από τα τσουχτερά πρόστιμα, υπό προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξουν και ποινικές κυρώσεις».

Ειδήσεις σήμερα

Μετακινήσεις το Πάσχα: Αυτά είναι τα έκτακτα μέτρα - Τα πρόστιμα και οι εξαιρέσεις

Ασθενείς με πολύμηνα συμπτώματα κορωνοϊού έχουν αυξημένο κίνδυνο ιατρικών προβλημάτων και θανάτου

Εξαδάκτυλος (ΘΕΜΑ 104,6): Αποποιούμαι των προνομίων του ακαταδίωκτου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης