Θεσσαλονίκη: Μπήκε στην τάξη χωρίς self test με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το μάθημα - Στο προαύλιο οι μαθητές 

Θεσσαλονίκη: Μπήκε στην τάξη χωρίς self test με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το μάθημα - Στο προαύλιο οι μαθητές 

Τι λέει στο protothema.gr o λυκειάρχης του σχολείου

sxoleio-thessaloniki-6354
Εκτός τάξης εξακολουθούν να παραμένουν οι μαθητές του τμήματος της Β’ Λυκείου από το 1 Λύκειο Θέρμης, που τις τελευταίες δυο μέρες έχουν γίνει πρωταγωνιστές ενός απαράδεχτου περιστατικού, καθώς συμμαθητής τους αρνείται να κάνει self test προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα. Την συμπεριφορά του μαθητή, ο οποίος με το έτσι θέλω μπήκε στην τάξη νωρίτερα με αποτέλεσμα οι καθηγητές να βγάλουν όλα τα υπόλοιπα παιδιά του τμήματος στο προαύλιο, φαίνεται να ενισχύει και πατέρας του, ο οποίος αν και έχει γίνει σχετική καταγγελία ακόμα δεν έχει πάει να τον παραλάβει από το σχολείο.  

 Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο λυκειάρχης του σχολείου Παναγιώτης Μάρκου ο πατέρας του μαθητή χθες που ήταν η πρώτη μέρα που δημιουργήθηκε το πρόβλημα του μίλησε με τον πιο προσβλητικό τρόπο: «Ο μαθητής είναι εδώ στο σχολείο και το τμήμα του αναγκαστικά δεν μπορεί να είναι μέσα στην τάξη με αποτέλεσμα να είναι στο προαύλιο και να μην κάνουν μάθημα. Ο πατέρας ενώ έχει ενημερωθεί δεν έχει έρθει ακόμα να τον πάρει. Ο εισαγγελέας  μετά την καταγγελία που κάναμε είπε ότι θα επικοινωνήσει μαζί για να έρθει, ωστόσο δεν έχει εμφανιστεί ακόμα». 

Αν ο πατέρας δεν εμφανιστεί μέσα στις επόμενες ώρες ο λυκειάρχης είναι υποχρεωμένος να κάνει νέα καταγγελία: «Εχθές ο πατέρας ήρθε και μου μίλησε μπροστά στους μαθητές με αχαρακτήριστο τρόπο. Λυπάμαι αλλά αυτές δεν είναι συμπεριφορές σε περίοδο πανδημίας. Αν δεν έρθει ο πατέρας θα πάω και θα κάνω ξανά καταγγελία μέχρι να έρθει να τον πάρει»Την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του υποχρεωτικού μέτρου προστασίας ο μαθητής δεν εμφανίστηκε ούτε για μια ημέρα στο σχολείο: «Το παιδί βρήκε τον τρόπο μπήκε μέσα στην τάξη και αρνούνταν για ώρα να βγει. Τελικά μόλις είδε τους άλλους να βγαίνουν, το πήρε απόφαση και κατέβηκε στο προαύλιο. Ο μαθητής όταν εφαρμόστηκε το self test δεν ερχόταν στο σχολείο για μια εβδομάδα ήταν εκτός. Τώρα αποφάσισε να έρθει και να δημιουργήσει προβλήματα. Είναι και οι απουσίες βέβαια στη μέση. Τα σχολεία κάνουμε προσπάθειες να παραμείνουν ανοιχτά είναι κρίμα να συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα. Εμείς ως εκπαιδευτικοί κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να λειτουργήσουμε χωρίς προβλήματα. Τα παιδιά στο σχολείο πρέπει να αισθάνονται ασφαλή».

Ειδήσεις σήμερα: 

Η Μέρκελ εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την υγεία του Ναβάλνι

Κορωνοϊός: Αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής - Πού οφείλεται

Βρετανία: Το βαθιά προσωπικό γράμμα του Χάρι προς τον πατέρα του πριν την κηδεία του παππού του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης